Για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο άδικος χαμός του Παύλου Φύσσα έγινε το πένθιμο έδαφος μιας ολόκληρης γενιάς όπου βλάστησε ο θυμός και η αγανάκτηση. Το ψυχρό και δολοφονικό χέρι του φασισμού μας έκανε να νιώθουμε πως χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Σήμερα, καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής δεν πενθούμε, θυμόμαστε.
Το νεοναζιστικό μόρφωμα εκκολάφτηκε αρχικά σε γειτονιές της Αθήνας εκμεταλλευόμενο την ξενοφοβία μικρής μερίδας πολιτών και ενδυναμώθηκε πανελλαδικά στα χρόνια της κρίσης προβαλλόμενο προνομιακά από τα ΜΜΕ, δίνοντας εύκολες απαντήσεις σε πολύπλοκα ζητήματα όπως “για όλα φταίνε οι ξένοι, οι ομοφυλόφιλοι,τα ΑΜΕΑ, οι αριστεροί, οι αναρχικοί” κ.ο.κ. Τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη, η δε δίκη δεν τυγχάνει της δημοσιότητας που της πρέπει από τα συστημικά ΜΜΕ, αφήνοντας στο σκοτάδι σημαντικές πτυχές της υπόθεσης και γενικά της ιστορίας και της δράσης της Χ.Α.

Το DiEM25 Ελλάδας συμπαρίσταται αμέριστα στην οικογένεια και τους οικείους του Παύλου Φύσσα και καλεί σε όσο το δυνατόν γρηγορότερη απόδοση ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους πολίτες σε εγρήγορση, ώστε να μη μείνουν ατιμώρητα ούτε τα υπόλοιπα πολυάριθμα εγκλήματα της ναζιστικής συμμορίας.

Να αντιπαλέψουμε τη φτώχεια και την κατάπτωση που αποτελούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη μισανθρωπικών ιδεολογημάτων και να οικοδομήσουμε ένα δημοκρατικό κίνημα ενάντια στην εκμετάλλευση, υπέρ της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα η οικογένεια Φύσσα καλεί σε συγκέντρωση και πορεία από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, καθώς και σε εκδήλωση-συναυλία, στις 8 το βράδυ, με τίτλο «4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεIς μαζί τους;» στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) με ελεύθερη είσοδο.
Συμμετέχουν φιλικά οι Γ. Αγγελάκας, Π. Παυλίδης, Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota κ.ά. Στο τέλος της συναυλίας οι δημοτικές συγκοινωνίες Κερατσινίου θα μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Sign up here

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Read more

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Read more

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Read more

It’s time to open the black boxes

Βασισμένο στην αρχή “σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά”, το IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! είναι ένα διαρκές, συμμετοχικό καλλιτεχνικό έργο ...

Read more