Για τη δολοφονική φασιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο

Το Σάββατο 7/10 φασιστικό τάγμα εφόδου επιτέθηκε με λοστούς και σιδηρογροθιές σε μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο. Η επίθεση αυτή είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά, καθώς τα θύματα είχαν δεχθεί απειλές για τη ζωή τους, ενώ τον τελευταίο χρόνο η δράση των ταγμάτων εφόδου στην περιοχή έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Η Αστυνομία όμως από ότι φαίνεται δεν έχει πάρει στα σοβαρά αυτή τη δράση, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σαφής κίνδυνος οι δολοφονίες μετά από αυτή του Σατζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα να έχουν και συνέχεια.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο ειδικότερα οφείλουν να αναλάβουν πραγματική δράση απέναντι στις φασιστικές συμμορίες που εγκληματούν ανεξέλεγκτα. Η ανοχή στην κωλυσιεργία της δίκης της Χρυσής Αυγής και οι καταγγελίες για ακροδεξιούς θύλακες σε αστυνομικά τμήματα όπως της Ομόνοιας και του Ασπρόπυργου μας ανησυχούν όπως ανησυχούν και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
Αλλά και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να δει καταπρόσωπο τις παράπλευρες συνέπειες που έχει η πολιτική της ερημοποίησης των χωρών και της ανοχής στην ξενοφοβία που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια.
Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να απομονώσουμε τους φασίστες που ενώ εμφανίζονται με το προσωπείο του αγανακτισμένου, εξαπολύουν τη βία εναντίον βολικών για αυτούς στόχων, με σκοπό να συντηρείται ένας εμφύλιος μεταξύ των θυμάτων της κρίσης και να αποφευχθεί έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια για πραγματική αλλαγή προς όφελος της κοινωνίας. Ο μόνος που οφελείται από αυτό τον εμφύλιο είναι το κατεστημένο. Ας μην επιτρέψουμε τη μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα είτε από τις ανεξέλεγκτες αγορές είτε από τις φασιστικές συμμορίες.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς – υπογράψτε το ψήφισμα

Απευθύνουμε έκκληση στο κοινό μας και στα μέλη μας να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς

Διαβάστε περισσότερα