Για τη δολοφονική φασιστική επίθεση στον Ασπρόπυργο

Το Σάββατο 7/10 φασιστικό τάγμα εφόδου επιτέθηκε με λοστούς και σιδηρογροθιές σε μετανάστες εργάτες γης στον Ασπρόπυργο. Η επίθεση αυτή είχε προαναγγελθεί ουσιαστικά, καθώς τα θύματα είχαν δεχθεί απειλές για τη ζωή τους, ενώ τον τελευταίο χρόνο η δράση των ταγμάτων εφόδου στην περιοχή έχει γίνει ανεξέλεγκτη. Η Αστυνομία όμως από ότι φαίνεται δεν έχει πάρει στα σοβαρά αυτή τη δράση, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον σαφής κίνδυνος οι δολοφονίες μετά από αυτή του Σατζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα να έχουν και συνέχεια.
Η κυβέρνηση και το υπουργείο ειδικότερα οφείλουν να αναλάβουν πραγματική δράση απέναντι στις φασιστικές συμμορίες που εγκληματούν ανεξέλεγκτα. Η ανοχή στην κωλυσιεργία της δίκης της Χρυσής Αυγής και οι καταγγελίες για ακροδεξιούς θύλακες σε αστυνομικά τμήματα όπως της Ομόνοιας και του Ασπρόπυργου μας ανησυχούν όπως ανησυχούν και όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.
Αλλά και η ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλει να δει καταπρόσωπο τις παράπλευρες συνέπειες που έχει η πολιτική της ερημοποίησης των χωρών και της ανοχής στην ξενοφοβία που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια.
Εμείς οι πολίτες οφείλουμε να απομονώσουμε τους φασίστες που ενώ εμφανίζονται με το προσωπείο του αγανακτισμένου, εξαπολύουν τη βία εναντίον βολικών για αυτούς στόχων, με σκοπό να συντηρείται ένας εμφύλιος μεταξύ των θυμάτων της κρίσης και να αποφευχθεί έτσι οποιαδήποτε προσπάθεια για πραγματική αλλαγή προς όφελος της κοινωνίας. Ο μόνος που οφελείται από αυτό τον εμφύλιο είναι το κατεστημένο. Ας μην επιτρέψουμε τη μετατροπή της κοινωνίας σε ζούγκλα είτε από τις ανεξέλεγκτες αγορές είτε από τις φασιστικές συμμορίες.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Sign up here

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Read more

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Read more

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Read more

It’s time to open the black boxes

Βασισμένο στην αρχή “σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά”, το IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! είναι ένα διαρκές, συμμετοχικό καλλιτεχνικό έργο ...

Read more