Δημοπρασία έργων διεθνών καλλιτεχνών υπέρ του DiEM25 και του ΜέΡΑ25

Σήμερα έχουμε άλλη μια απόδειξη ότι το κίνημά μας, το DiEM25 πανευρωπαϊκά και το ΜέΡΑ25 στην πατρίδα μας, φέρνει κάτι καινούργιο, πρωτόγνωρο και ωραίο στην πολιτική σκηνή.  Το κίνημά μας δεν παίρνει χρήματα από τις Βρυξέλλες, από τραπεζίτες, μεγιστάνες, ολιγάρχες και λοιπά συμφέροντα. Μας χρηματοδοτούν τα μέλη μας από το υστέρημά τους. Σήμερα έχουμε κι άλλη μια ευγενική πηγή χρηματοδότησης: Κορυφαίους καλλιτέχνες που συμμετέχουν την πρώτη διαδικτυακή δημοπρασία έργων τέχνης με σκοπό την ενίσχυση του πανευρωπαϊκού δημοκρατικού μας κινήματος.

Καλλιτέχνες όπως ο σκηνοθέτης Alfonso Cuaron (του οποίου η ταινία ROMA κέρδισε το Φεστιβάλ Βερολίνου και έχει προταθεί για καμιά δεκαριά Όσκαρ), ο Brian Eno, ο δικοί μας Κώστας Βαρώτσος, Μίλτος Μανέτας, η σπουδαία Hito Steyerl – πατήστε εδώ για να δείτε τα έργα που διατίθενται και ολόκληρο κατάλογο των καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. (Η δημοπρασία αρχίζει στις 5 Φεβρουαρίου 2019)

Είναι πράγματι μια μεγάλη στιγμή. Ποτέ δεν έχουν κινητοποιηθεί τόσοι καλλιτέχνες πανευρωπαϊκά για να στηρίξουν ένα κίνημα που πασχίζει να μετασχηματίσει την Ευρώπη των λίγων και των σκιών, στην Ευρώπη των πολλών και του φωτός.

Ανεξάρτητα από το ποσό που θα εισπραχθεί, ακόμα και κανένα έσοδο να μην έχουμε από την δημοπρασία αυτή, η προσφορά τόσων ανθρώπων της Τέχνης στο DiEM25 και στο ΜέΡΑ25 είναι ανεκτίμητη.

Προχωράμε!

https://paddle8.com/auction/diem25

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα