Καλημέρα Ελλάδα, καληνύχτα δημοσιογραφία…

Ο συνιδρυτής του DiEM25 δέχτηκε να παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι ΑΝΤ1 και την εκπομπή του κ.Παπαδάκη όπου θα μιλούσε για την πολιτική πρόταση του DiEM25 για την Ελλάδα και την Ευρώπη και πως αυτή μπορεί να οδηγήσει μακριά από την βαθιά κρίση και την ερημοποίηση που αντιμετωπίζουμε. Οι συντελεστές της εκπομπής επέλεξαν αντί για τα 70 λεπτά της συνέντευξης με τις ολοκληρωμένες απαντήσεις να πετσοκόψουν κυριολεκτικά τα λεγόμενα του Γιάνη σε ένα μονταρισμένο 10λεπτο και να επιδοθούν σε ένα ρεσιτάλ ύβρεων, συκοφαντίας,διαστρέβλωσης και παραπληροφόρησης χωρίς μάλιστα τη δυνατότητα αντίλογου. Δεν έχει νόημα να επιχειρήσουμε να καταρρίψουμε ένα ένα τα εξόφθαλμα ψέματα και τις συκοφαντίες αλλά να εξετάσουμε κάτι γενικότερο. Το ρόλο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν μετατραπεί σε Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης/Εξαπάτησης και τη στάση μας απέναντι σε αυτά.
Πολλοί μας λένε ότι ,γνωρίζοντας την ποιότητα των ΜΜΕ της χώρας, θα έπρεπε να περιμένουμε τέτοια φαινόμενα και να αρνούμαστε την εμφάνισή μας σε τέτοια κανάλια και τέτοιες εκπομπές.
Το ότι αρνούμαστε να αποδεχτούμε ως δεδομένο ότι τα Μέσα Ενημέρωσης είναι όργανα εξυπηρέτησης συμφερόντων που αποκρύπτουν την αλήθεια ή τη διαστρεβλώνουν κάτω από τόνους λάσπης και συκοφαντίας είναι συνειδητή απόφαση. Μια απόφαση που τη διέπει η ίδια λογική με την οποία αρνούμαστε να αποδεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Εθνικά Κοινοβούλια είναι θεσμοί διακοσμητικοί και οι πραγματικές αποφάσεις παίρνονται σε κλειστά γκρουπ μακριά από το δημοκρατικό έλεγχο των πολιτών. Με την ίδια οπτική αντιμετωπίζουμε και το θεσμό της Δικαιοσύνης που έχει κατά κοινή ομολογία απομακρυνθεί από το σκοπό της και λειτουργεί πολλές φορές με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Όλα αυτά, οι θεσμοί, τα δικαστήρια, τα μέσα ενημέρωσης είναι δομικά στοιχεία της δημοκρατίας. Το ότι έχουν εν πολλοίς αποκοπεί από την κοινωνία και έχουν περάσει στον έλεγχο της ολιγαρχίας είναι κάτι που το γνωρίζουμε. Δεν είμαστε αφελείς η αιθεροβάμμονες. Είναι όμως κάτι που δεν πρέπει να συνηθίσουμε. Το να λειτουργούν οι θεσμοί με διαφάνεια, αμεροληψία και προς όφελος της κοινωνίας είναι δικαίωμά μας και υποχρέωσή μας ως δημοκρατικοί πολίτες να το διεκδικούμε και να μην το παραχωρούμε.
Η πολιτική πρόταση του DiEM25 έχει αγκαλιαστεί από δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη, είναι μια πρόταση που μπορεί να δώσει λύση για την πλειοψηφία των πολιτών που στενάζουν κάτω από την τρέχουσα αδιέξοδη πολιτική του κατεστημένου. Είναι δικαίωμα των πολιτών να ακούσουν και να συζητήσουν νηφάλια και ολοκληρωμένα την πρότασή μας και θα το διεκδικούμε με κάθε τρόπο, είτε μιλώντας σε μια λαϊκή συνέλευση στο Σύνταγμα, είτε σε μία συνεδρίαση ενός ευρωπαϊκού θεσμού, είτε ακόμα και σε μια τηλεοπτική εκπομπή.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα