Μια απάντηση στον Επίτροπο Μοσκοβισί από το DiEM25

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος των Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί μπροστά στο καταιγιστικό “Ανίκητοι Ηττημένοι” και τις αποκαλύψεις του, υιοθετεί το κλισέ πλέον μύθευμα του “κόστους Βαρουφάκη“, λέγοντας μάλιστα πως με το βιβλίο, ο Γιάνης Βαρουφάκης επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία.

Η αλήθεια είναι ότι με το συγκεκριμένο βιβλίο δεν ξαναγράφεται η ιστορία αλλά εξιστορείται λεπτομερώς το χρονικό της συντριβής από το ευρωπαϊκό κατεστημένο εκείνων που προσπάθησαν να αντιταχθούν στην Τρόικα, της οποίας εξέχων μέλος ήταν και είναι ο κος Μοσκοβισί. Ο Ελληνικός λαός βίωσε στο πετσί του εκείνη την περίοδο της διαπραγμάτευσης, επιβραβεύοντάς την με το βροντερό ΟΧΙ του 62% στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015.
Στο DiEM25 γνωρίζουμε πολύ καλά ποιοί είναι αυτοί που επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα παρουσιάζοντας το άσπρο μαύρο. Είναι η Τρόικα και η κυβέρνηση που μιλούν για ανάκαμψη, για μείωση της ανεργίας, για έξοδο από τα μνημόνια, όταν ταυτόχρονα είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν την πιο σκληρή λιτότητα των στόχων για πενταετή πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ, απορρύθμιση του εργασιακού με μισθούς φιλοδωρήματα, περικοπή των συντάξεων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Αυτή είναι η “ανάπτυξή” τους. Θα τους επιτρέψουμε να μας εμπαίζουν;

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ