Ο Δήμαρχος Νάπολης γίνεται μέλος του DiEM25

Ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της Ιταλίας αποτελεί το νεότερο μέλος των δήμων που «επαναστατούν» και ενώνουν τη φωνή τους με το πανευρωπαϊκό, διασυνοριακό κίνημα για τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ.
Νάπολη, Ιταλία, 3 Αυγούστου 2016. – Το DiEM25 είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει τον Δήμαρχο Νάπολης Luigi de Magistris στις τάξεις του.
Ο De Magistris, ένας θαρραλέος πρώην εισαγγελέας γνωστός ως ένας ορκισμένος εχθρός της Μαφίας, επανεξελέγη πρόσφατα δήμαρχος της πόλης της Νάπολης, με συντριπτική πλειοψηφία άνω του 66%.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, η Νάπολη – ο τρίτος μεγαλύτερος δήμος της Ιταλίας – έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο καινοτόμες «επαναστατημένες πόλεις» της Ευρώπης στον αγώνα για μια πραγματικά δημοκρατική ΕΕ, προωθώντας την άμεση συμμετοχή των πολιτών και των κοινωνικών κινημάτων στη διαδικασία λήψης πολιτικών αποφάσεων.
Η αποτελεσματική προώθηση και προστασία των κοινών αγαθών και δημόσιων χώρων της Νάπολης, η πολιτική των ανοικτών θυρών της για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, καθώς και η επιτυχία της να γίνει η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη που επανάφερε τις υπηρεσίες ύδρευσης στην ιδιοκτησία του δημοσίου, καταδεικνύουν ότι η αλλαγή από κάτω προς τα πάνω είναι και δυνατή και αναγκαία. Αυτή η ιταλική κοινότητα, ως συνεργάτης του DiEM25, γίνεται μέλος της διασυνοριακής προσπάθειας του κινήματος, ώστε να επιτευχθεί πραγματική και μόνιμη αλλαγή σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Διαβάστε περισσότερα