Στήριξη στους ανυπάκουους δημάρχους

Την 1η Νοεμβρίου 2017, δικάζονται οι δήμαρχοι Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και Ζωγράφου Τίνα Κατσαφάκη επειδή τον Σεπτέμβριο του 2014 αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία για τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων εργαζομένων στους Δήμους τους, στοιχεία που θα οδηγούσαν σε μαζικές απολύσεις από τον τότε Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι εργαζόμενοι αλλά και οι δημότες, τον καιρό που η κυβέρνηση Σαμαρά υλοποιούσε τη μνημονιακή πολιτική απολύσεων και διάλυσης του κοινωνικού κράτους, είχαν αποφασίσει να αγωνιστούν για την κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας στην Αυτοδιοίκηση και τη στελέχωση όλων των Δήμων της χώρας με μόνιμο προσωπικό και με πλήρη εργασιακά δικαιώματα. Σε αυτές τις αποφάσεις έμειναν πιστοί οι διωκόμενοι δήμαρχοι, εφαρμόζοντας το πνεύμα της δημιουργικής ανυπακοής που εμείς στο DiEM25 ενστερνιζόμαστε.
Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί το κύτταρο της δημοκρατικής διακυβέρνησης και ως τέτοια βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής του κινήματός μας. Ειδικότερα οι περιπτώσεις των συγκεκριμένων δήμων, αποτελούν το καλύτερο παράδειγμα άσκησης υπεύθυνης κοινωνικής και περιβαλλοντικής πολιτικής σε αντίθεση με το πνεύμα διάλυσης και απαξίωσης που έχουν φέρει τα μνημόνια.
Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι ως DiEM25 στεκόμαστε στο πλευρό των δημάρχων που τίμησαν με την ανυπάκουη στάση τους την εντολή των δημοτών τους, και απαιτούμε την παύση των διώξεών τους. Καλούμε όλους τους πολίτες την Τετάρτη το πρωί στο Γ’ Πλημμελειοδικείο Αθηνών για να εκφράσουμε και έμπρακτα αυτή μας τη στήριξη

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ