Την Παρασκευή 24 έως και την Κυριακή 26 Μαρτίου, το DiEM25, ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗ Ρώμη για να παρουσιάσει την “Προοδευτική Ατζέντα” για την Ευρώπη

Το Σάββατο 25 Μαρτίου η ΕΕ «γιορτάζει» τα 60 εξήντα χρόνια από την ίδρυσή της και οι αρχηγοί όλων των κρατών της θα είναι στη Ρώμη για να τιμήσουν την επέτειο. Ο στόχος τους; Να διατηρήσουν το status quo.
Εμείς, το Κίνημα για τον Εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, βλέπουμε τα πράγματα διαφορετικά. Θέλουμε να δώσουμε στους λαούς της Ευρώπης μια πραγματική εναλλακτική στο Κατεστημένο και στο εγειρόμενο “διεθνή εθνικισμό”: ένα προοδευτικό μονοπάτι διάσωσης της Ευρώπης από τον εαυτό της.
Αυτό το Σαββατοκύριακο ερχόμαστε στη Ρώμη και διοργανώνουμε ένα τριήμερο γεμάτο εκδηλώσεις και σημαντικές ανακοινώσεις, ώστε να θέσουμε σε κίνηση και να παρουσιάσουμε την εναλλακτική μας ματιά.
Σας καλούμε να γίνετε μέρος του!
 

Εκδηλώσεις* (βλ. Παρακάτω για λεπτομέρειες σχετικά με τόπο και ώρες):
  • Την Παρασκευή 24 Μαρτίου ο συνιδρυτής μας, Γιάνης Βαρουφάκης θα δώσει συνέντευξη τύπου, όπου θα γίνει μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με τη διεθνή προοδευτική συμμαχία που μόλις ξεκίνησε.
  • Το Σάββατο 25 Μαρτίου, θα βγούμε στους δρόμους της Ρώμης, μαζί με άλλα προοδευτικά κινήματα, σαν μέρος της “Πορείας για μια Διαφορετική Ευρώπη” της οποίας είμαστε συνδιοργανωτές.
  • Μετά την ολοκλήρωση της πορείας-διαμαρτυρίας, θα πραγματοποιήσουμε ανοικτή συνέλευση με μέλη μας και ακτιβιστές για να αναδιοργανωθούμε πριν την κεντρική εκδήλωση.
  • Το απόγευμα του Σαββάτου θα οργανώσουμε την εκδήλωση “Η ώρα του θάρρους” σ’ ένα θέατρο 1000 θέσεων με σημαντικούς στοχαστές, όπως ο συνιδρυτής των Podemos Juan Carlos Monedero και ο βραβευμένος σκηνοθέτης (και σύμβουλος του DiEM25) Ken Loach. Εκεί, πρόκειται να παρουσιάστεί και η “Προοδευτική Ατζέντα μας για την Ευρώπη” – μια σειρά φιλόδοξων οικονομικών προτάσεων για τη διάσωση της γηραιάς ηπείρου από τον εαυτό της – που θα τεθεί σε ψηφοφορία με τη συμμετοχή όλων των μελών μας.
  • Την Κυριακή 26 Μαρτίου, θα συμμετέχουμε, σ’ ένα πρωτοποριακό καλλιτεχνικό δρώμενο, στο Μουσείο Σύγχρονής Τέχνης (ΜΑΧΧΙ) της Ρώμης, μαζί με μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της καλλιτεχνικής σκηνής. Θα εγκαινιάσουμε το DiEM Voice, μια καλλιτεχνική πλατφόρμα που θα αποτελέσει αναπόσπαστο μέρος του μέλλοντος του κινήματός μας. Παράλληλα θα προβληθεί η βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα και BAFTA ταινία του Ken Loach “I, Daniel Blake”.

*Αν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε κάποια από τ ις παραπάνω εκδηλώσεις επικοινωνήστε με το info@diem25.org. Αν είστε δημοσιογράφος και θέλετε να διερευνήσετε την πιθανότητα μιας συνέντευξης με κάποιον από τους εκπροσώπους μας επικοινωνήστε με το press@diem25.org.


Η παρουσίαση της “Προοδευτικής Ατζέντας για την Ευρώπη” του DiEM25
Ρώμη, Ιταλία | 24-26 Μαρτίου
Γενικές Πληροφορίες
 


Συνέντευξη Τύπου

Press Conferenc
 • Πότε: Παρασκευή, 24 Μαρτίου, 12:00.
 • Που: Foreign Press Association, Via dell’Umiltà 83/C 00187 Roma, Italia.
 • Επικοινωνία: Annamaria de Paola (annamaria@bcreativeb.it).

 


Πορεία για μια Διαφορετική Ευρώπη

DiEM25 members take to the streets of Rome in “March for a Different Europe” demonstration
 • Πότε: Σάββατο, 25 Μαρτίου στις 10:45
 • Που: Συναντιόμαστε μπροστά από το Bar Kristal, στην Piazza Vittorio Emanuele II 114. Από εκεί θα προχωρήσουμε μέχτι το Κολοσσαίο.
 • Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

 


Ανοικτή Συνέλευση Μελών του DiEM25 και ακτιβιστών

Conway Hall Spirit

 • Πότε: Σάββατο, 25 Μαρτίου στις 17:00
 • Που: Τeatro Italia (1ος όροφος), Via Bari, 18, 00161 Ρώμη, Ιταλία
 • Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Παρουσίαση της “Προοδευτικής Ατζέντας για την Ευρώπη” – “Η Ώρα του Θάρρους”

Rome Event Cover
Πότε: Σάββατο, 25 Μαρτίου, 20:00-23:00
Που: Τeatro Italia, Via Bari, 18, 00161 Ρώμη, Ιταλία.
Εισιτήρια:https://goo.gl/UztNcf
Website:http://www.iltempodelcoraggio.it/en/
Livestream: πατήστε εδώ
Επικοινωνία στο χώρο της εκδήλωσης: Luca Pisapia (luca.pisapia@yahoo.com) και Annamaria de Paola (annamaria@bcreativeb.it).
 


Παρουσίαση του DiEM Voice

DiEM Voice
Πότε: Κυριακή 26 Μαρτίου, 12:00 – 19:30.
Που: MAXXI (National Museum of the 21st Century), Via Guido Reni, 4/A, 00196 Ρώμη, Ιταλία.
Εισιτήρια: Διαθέσιμα στο χώρο του Μουσείου. Κόστος: 5 EUR.
Website:https://goo.gl/oU8lMw

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Βαρουφάκης στον Πρέσβη της Κούβας: Το ΜέΡΑ25-DiEM25 εναντιώνεται πλήρως στην συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού από τις ΗΠΑ

Τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος Πρέσβης της Κούβας κύριος Aramís Fuente Hernández

Διαβάστε περισσότερα

Κλιμάκιο ΜέΡΑ25-DiEM25-mέta στη Κύπρο!

Με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε διήμερο (23-24/11/2022) εκδηλώσεων-δράσεων-συναντήσεων στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 έχει σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η πρόταση πέντε σημείων μας που στοχεύει στην ειρηνική διευθέτηση του πολέμου εγκρίθηκε από τα μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμε την παραίτηση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell λόγω των ρατσιστικών σχολίων του για μη Ευρωπαϊκές χώρες

Τα σχόλιά του προδίδουν ότι ακόμη και τα υψηλότερα κλιμάκια της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας διακατέχονται από μια κατάφορα ρατσιστική και ...

Διαβάστε περισσότερα