Τι θα μπορούσε να γίνει αν τα 2,4δις δεν πήγαιναν σε F16

Ο πρωθυπουργός κ.Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ συμφώνησε με τον Πρόεδρο Τραμπ να δοθούν  από τη χρεοκοπημενη Ελλάδα  2,4 δις για F16. Ο πρωθυπουργός εισέπραξε τα εύσημα του Ντόναλντ Τραμπ γιατί η Ελλάδα ξεπερνά τις προσδοκίες (τίνος άραγε;) αναφορικά με τις αμυντικές της δαπάνες. Ευχαριστούμε.
Ταυτόχρονα με την πολυδιαφημισμένη αυτή επίσκεψη, ανιχνεύσαμε μια πιο ταπεινή είδηση, φαινομενικά άσχετη. Οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής διαμαρτύρονται για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου και δεν είναι οι μόνοι.
Συνδυάζοντας τις δύο ειδήσεις κάνουμε ένα υποθετικό ερώτημα και απαντάμε με πολύ πρόχειρους και μετριοπαθείς υπολογισμούς.
 
Τι θα μπορούσε να γίνει με 2,4 δις, αν αντί για F16 τα δίναμε στην Υγεία;
Θα μπορούσαν:
Να στελεχωθούν με 65 γιατρούς και νοσηλευτές 80 νοσοκομεία για 10 χρόνια.
Να εξοπλισθούν τα ανωτέρω νοσοκομεία με 5 ασθενοφόρα το καθένα με πληρωμένους οδηγούς, βενζίνη και συντήρηση για 10 χρόνια.
Να πληρώνονται 10 άτομα στο κάθε ένα από αυτά τα νοσοκομεία για υπηρεσίες καθαρισμού, για 10 χρόνια.
Να αγοραστεί από ένας αξονικός τομογράφος στο καθένα από τα 80 αυτά νοσοκομεία.
Και να περισσέψουν και χρήματα.
 
Αλλά βέβαια έτσι δε θα εισπράταμε τα εύσημα για το ξεπέρασμα των στόχων αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες (μα ποιος βαζει αυτούς τους στόχους άραγε;)
 
 
Υ.Γ.Αλήθεια, η τρόικα τι έχει να πει για το έξοδο αυτό των F16; Είναι συνετή δημοσιονομικη πολιτική; Η μήπως σπατάλη θεωρείται μόνο το ΕΚΑΣ των συνταξιούχων;
 
Κώστας Ντάσκας, μέλος του DiEM25

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ