Το Αμβούργο μεταμορφώνεται σε Οργουελική δυστοπία για τη σύνοδο κορυφής της G20

Στις 7-8 Ιουλίου πραγματοποιείται στο Αμβούργο η σύνοδος κορυφής της G20. Οι αρχές της πόλης σχεδιάζουν να τη μετατρέψουν σε μια αντιδημοκρατική ζώνη  πλήρους επιτήρησης χρησιμοποιώντας παραστρατιωτικά μέσα. Συντάξαμε την παρακάτω επιστολή προς τη Γερουσία του Αμβούργου για να διαμαρτυρηθούμε.
Το DiEM25 θα είναι στο Αμβούργο για τη Σύνοδο Κορυφής για να πάρει μέρος στον αγώνα ενάντια στο Κατεστημένο με το δικό του τρόπο: την εποικοδομητική ανυπακοή. Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι – ελάτε μαζί μας!
ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Αξιότιμοι γερουσιαστές της πόλης του Αμβούργου,
Είμαστε το κίνημα για τη δημοκρατία στην Ευρώπη 2025 (DiEM25), μια πανευρωπαϊκή συμμαχία των ευρωπαίων πολιτών για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης. Αυτό που βλέπουμε στο Αμβούργο μας ανησυχεί βαθιά.
Σε λιγότερο από τρεις εβδομάδες από σήμερα, η προσοχή του κόσμου θα στραφεί στην πόλη σας, καθώς φιλοξενείτε τους ισχυρότερους αρχηγούς κρατών του πλανήτη για τη σύνοδο κορυφής της G20. Ας είμαστε σαφείς: η G20 δεν έχει δημοκρατική εντολή: ενσωματώνει τις πολιτικές λιτότητας, κοινωνικής ανισότητας, πολέμου και οικολογικής καταστροφής. Οι διαμαρτυρίες και τα δρακόντεια μέτρα ασφάλειας που ακολουθούν τις διασκέψεις κορυφής της G20 σε όλο τον κόσμο αποδεικνύουν την ιδιαιτέρως αντιδημοκρατική και αυταρχική φύση της ομάδας αυτής.
Ωστόσο, στις 7 και 8 Ιουλίου, η πόλη σας θα λάβει μέτρα ασφαλείας που είναι πρωτοφανή ακόμη και για τα πρότυπα της G20. Ο Andy Grote, γερουσιαστής  εσωτερικού, αθετώντας προηγούμενη υπόσχεσή του να μην απαγορεύσει τις διαδηλώσεις [1], εξέδωσε γενικό διάταγμα που απαγορεύει κάθε είδους συγκέντρωση σε μια περιοχή 38 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Επιθετικά drones, που συνήθως χρησιμοποιούνται σε πολεμικές επιχειρήσεις, θα επιτηρούν από ψηλά,  τανκς θα βγουν στους δρόμους και πάνω από 15.000 αστυνομικοί αναμένεται να περιπολούν, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων με άλογα και σκύλους. Ρομπότ, που χρησιμοποιούνται από τις μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α., θα σέρνονται μέσα σε υπονόμους και σήραγγες του μετρό (κανείς δεν γνωρίζει για ποιο λόγο, αφού οι ΗΠΑ δεν θα μας δώσουν καμία πληροφορία γι ‘αυτά!) [2]). Το Αμβούργο θα μετατραπεί σε Οργουελική δυστοπία πλήρους επιτήρησης με τη χρησιμοποίηση  παραστρατιωτικών μέσων. Μια πόλη χωρίς δημοκρατία.
Αξιότιμοι γερουσιαστές, αυτές οι κινήσεις αποτελούν παγίδα ενάντια στη δημοκρατική ταυτότητα της “ελεύθερης και χανσεατικής πόλης του Αμβούργου”, για να χρησιμοποιήσουμε το επίσημό της όνομα. Είναι ένα πλήγμα για την ευρωπαϊκή δημοκρατία στο σύνολό της καθώς και για τη θέση της σε ολόκληρο τον κόσμο.
Δεν θα αποθαρρυνθούμε. Από τις 5 έως τις 8 Ιουλίου θα είμαστε στο Αμβούργο για να διαδηλώσουμε για την παγκόσμια αλληλεγγύη, να διαμαρτυρηθούμε ενάντια στις αντιδημοκρατικές πολιτικές της G20 και να προτείνουμε πραγματικές πολιτικές εναλλακτικές λύσεις για τη λιτότητα, τον πόλεμο, τις κοινωνικές ανισότητες και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Ευθυγραμμιζόμενοι με το σύνταγμα της πόλης σας, το οποίο αναφέρει το ρόλο του Αμβούργου ως «πόλης-διαμεσολαβητή μεταξύ όλων των τμημάτων και ανθρώπων του κόσμου εν ειρήνη», ειρηνικά και εποικοδομητικά δεν θα υπακούσουμε στο διεθνές δόγμα λιτότητας.
Μη διστάσετε να συμμετάσχετε μαζί μας σε αυτή τη γιορτή δημοκρατίας.
Carpe Diem!
[1] https://www.ndr.de/nachrichten/hamburg/Buergerschaft-debattiert-ueber-G20-Demos,gipfeltreffen268.html
[2] http://www.zeit.de/hamburg/stadtleben/2017-06/elbvertiefung-09-06-2017

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Sign up here

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Read more

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Read more

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Read more

It’s time to open the black boxes

Βασισμένο στην αρχή “σκέψου παγκόσμια – δράσε τοπικά”, το IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! είναι ένα διαρκές, συμμετοχικό καλλιτεχνικό έργο ...

Read more