Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αποτυχίας

Όταν στις 2/5/2017 παρουσιάστηκε η συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, σημειώναμε:

Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι αποδεχόμενη τη μείωση του αφορολόγητου και των κύριων συντάξεων θα πάρει μια λυτρωτική (αντί για διακοσμητική) αναδιάρθρωση χρέους, ας είναι προετοιμασμένη για ακόμα χειρότερες εντολές από πλευράς Σόιμπλε όσον αφορά το πλεόνασμα.

Οι επί της ουσίας κοινές τοποθετήσεις Σόιμπλε και Τόμσεν (”τα μέτρα για το χρέος δεν μπορούν να αποφασισθούν πριν τη λήξη του προγράμματος”), δηλαδή Γερμανίας και ΔΝΤ, μετά το Eurogroup, αποδεικνύουν ότι τα μέτρα λιτότητας είναι απλώς μια παραχώρηση στην ολιγαρχία και καμία σχέση δεν έχουν με προαπαιτούμενα για μια υποτιθέμενη λύση στο πρόβλημα του χρέους όπως προσπαθεί το μιντιακό κατεστημένο να τα εμφανίσει. Η κυβέρνηση σχολιάζει ότι ”παραμένει η απόσταση ανάμεσα στο ΔΝΤ και το γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών” εν είδει τηλεοπτικού σχολιαστή που μάλιστα μεταφέρει και τη λάθος εικόνα.

H ελληνική κυβέρνηση οφείλει να μην είναι παθητικός θεατής των εξελίξεων αλλά να δρα ενεργητικά για να ξεφύγει η Ελλάδα από τη φυλακή της χρεοδουλοπαροικίας

Δυστυχώς, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι η πολιτική του ”καλού μαθητή” που αποφάσισε να υιοθετήσει η κυβέρνηση, εκτός από το να προσθέτει βάρη στις πλάτες των πιο αδύναμων με τα εξοντωτικά μέτρα, δεν φέρνει και κανένα αποτέλεσμα στο θέμα του χρέους. Όσο και να προσπαθούν να δουν το ποτήρι μισογεμάτο, η ουσία είναι ότι το ελληνικό χρέος αντιμετωπίζεται ως πρόσχημα για τη μεταφορά όλο και περισσότερης εξουσίας από τις εκλεγμένες κυβερνήσεις σε ανεξέλεγκτα κέντρα λήψης αποφάσεων όπως το Eurogroup.
Η υποκρισία και η υποταγή στον παραλογισμό πρέπει να σταματήσει. Ο ευρωπαϊκός δρόμος δεν είναι η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους. Ο ευρωπαϊκός δρόμος είναι η ρήξη με τις αυταρχικές ελίτ και ο σεβασμός στη δημοκρατική βούληση του λαού, ο δρόμος της ενότητας με προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, ο δρόμος που επιλέγει το DiEM25.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Διαβάστε περισσότερα