Το DiEM υποστηρίζει το “Ne da(vi)mo Beograd”

Αγαπητοί σύντροφοι,
Έχουμε παρακολουθήσει την κατάσταση στη Σερβία και ιδιαίτερα τις τελευταίες εκδηλώσεις που σχετίζονται με το έργο “Beograd na vodi”. Θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μας στην πρωτοβουλία “Ne da(vi)mo Beograd”, αφού οι δράσεις και η αφοσίωσή σας μπορεί να είναι σημαντικές όχι μόνο για την σερβική λαϊκή εξέγερση και τη δημοκρατική αντίσταση στην κυριαρχία του κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων στη Σερβία, αλλά επίσης, για τον ίδιου τύπου αγώνα σε ολόκληρη την περιοχή και την Ευρώπη.
Με την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η έλλειψη διαφάνειας και η απουσία της συγκατάθεσης των ανθρώπων σχετικά με το έργο «Beograd na Vodi», δείξατε την προθυμία να συμβάλετε στον κοινό αγώνα των λαών της Ευρώπης για το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πόλη τους. Υπό το φως της αφύπνισης των λαών της Ευρώπης, των οποίων οι φωνές ανέδειξαν την ανικανότητα της ευρωπαϊκής ελίτ να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της, η πρωτοβουλία σας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα συμμόρφωσης με ολοένα αυξανόμενη ευρωπαϊκή αντίσταση σε μη – δημοκρατικές τάσεις. Οι ελίτ σας, καθώς και η πλειοψηφία των άλλων εθνικών και υπερεθνικών διοικήσεων, ελίτ και γραφειοκρατικών δομών, έχουν φτάσει ακόμη πιο κοντά σε αδιέξοδο νομιμότητας αγνοώντας τις ανάγκες των ανθρώπων του Βελιγραδίου και της Σερβίας.
Συγκεκριμένα, η έλλειψη διαφάνειας και οι ήδη εμφανείς μηχανορραφίες που έχουν παρακολουθήσει το έργο του “Beograd na Vodi” από την αρχή δεν άφησαν στους πολίτες το περιθώριο να εμπιστευτούν τις τοπικές και τις εθνικές κυβερνήσεις τους. Στην πραγματικότητα, η απαράδεκτη κατεδάφιση των κτιρίων στην περιοχή Savamala που αποδείχθηκε ότι οργανώθηκαν από τις τοπικές αρχές, παρά την αρχική άρνηση του δημάρχου σε κάθε εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν σας αφήνει περιθώριο ούτε για να κάνετε υπομονή. Για το λόγο αυτό, το κίνημα DiEM25 για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, υποστηρίζει πλήρως τους ανθρώπους του Βελιγραδίου και της Σερβίας στις προσπάθειές τους να μην αφήσουν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε εναλλακτική της δημοκρατίας.
Εκ μέρους του DiEM25,
Yanis Varoufakis, Srećko Horvat, Filip Balunović

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς – υπογράψτε το ψήφισμα

Απευθύνουμε έκκληση στο κοινό μας και στα μέλη μας να στείλουν ένα μήνυμα ενάντια στο εμπόριο με τους εποικισμούς

Διαβάστε περισσότερα