#StopTheDeal

H εκστρατεία #StopTheDeal για να καταργηθεί το σύμφωνο μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας για τους πρόσφυγες συνεχίζεται

 

 

Στις 4/12/2016, ξεκινήσαμε την εκστρατεία μας #StopTheDeal, μια πρωτοβουλία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που θα βοηθήσει να συντρίψουμε μια για πάντα την επαίσχυντη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

 

Πως ? Βοηθώντας να σωθεί η ζωή ενός ανθρώπου.

Shabbir Iqbal

Shabbir Iqbal

Ο Shabbir Iqbal είναι ηλεκτρολόγος μηχανικός 40 ετών, ο οποίος ζούσε σε μια μεσαίου μεγέθους πόλη στην περιοχή Punjab στο Πακιστάν, όπου διατηρούσε μια μικρή εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά, ηλικίας 3 και 5 ετών.

Μια μέρα του Δεκεμβρίου του 2015, μια τοπική ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών επιτέθηκε στο γείτονα του Shabbir, ένα χριστιανό. Οι εξτρεμιστές ήθελαν να κατασχέσουν το σπίτι του για να το μετατρέψουν σε μεντρεσέ . Ο Shabbir κατέφθασε για να τον σώσει.

Αυτή η απλή πράξη άλλαξε τη ζωή του Shabbir αμετάκλητα. Για το έγκλημα, του να τρέξει για βοήθεια σε έναν χριστιανό, οι εξτρεμιστές τον χαρακτήρισαν ως αιρετικό° οι αρχές της πόλης αποφάσισαν ότι ο ίδιος και ο πατέρας του θα έπρεπε να φύγουν για την ασφάλειά τους. Αρκετά μέλη της οικογένειάς του και τους συγγενείς του έχουν έκτοτε δολοφονηθεί από εξτρεμιστές. Η γυναίκα και τα παιδιά του κρύβονται. Αν ο Shabbir γυρίσει στο σπίτι του, είναι σχεδόν βέβαιο ότι οι εξτρεμιστές θα προσπαθήσουν να τον σκοτώσουν.

Έτσι σήμερα, μετά από ένα φοβερό ταξίδι κατά το οποίο πέθανε ο πατέρας του, επίσης, ο Shabbir ζει μετέωρος στη Λέσβο, στην Ελλάδα, όπου βρίσκεται εκεί εδώ και εννέα μήνες. Τώρα κινδυνεύει να απελαθεί σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας της 20ης Μαρτίου 2016. Βρείτε όλη την ιστορία του Shabbir εδώ.

Το DiEM25 υποστηρίζει τον Shabbir και την δράση για το #StopTheDeal

Carlos Jiménez Villarejo

Carlos Jiménez Villarejo

Μια ομάδα από ευρωπαίους δημοκράτες που έχουν αφιερωθεί σε αυτό, Ισπανοί και Έλληνες, άρχισε να εργάζεται για να σώσει τον Shabbir, με επικεφαλής τον διαπρεπή ισπανό εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, Carlos Jiménez Villarejo. Την 29η Νοεμβρίου 2016, άσκησαν προσφυγή ενώπιον του Ευρωπαικού Δικαστηρίου. Ο στόχος τους: να αποτρέψουν την απέλαση του Shabbir στην Τουρκία.

Αλλά εάν αυτή η ενέργεια στεφθεί με επιτυχία, θα κάνει πολύ περισσότερα από το να σώσει τη ζωή ενός ανθρώπου: θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νομικό προηγούμενο το οποίο στη συνέχεια θα μπορούσε να συντρίψει τη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, μια για πάντα.

Όταν η ομάδα του Villarejo επικοινώνησε μαζί μας τον περασμένο μήνα για να υποστηρίξουμε την πρωτοβουλία του, εμείς αμέσως συμφωνήσαμε, και του υποσχεθήκαμε ότι ως DiEM25, θα είμαστε στο πλευρό τους για να σώσουν τον Shabbir, και για να καταρρίψουν τη συμφωνία μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, συν-ιδρυτής του DiEM25, μίλησε με τον Shabbir , και ο ίδιος του επιβεβαίωσε προσωπικά τη δέσμευση του DiEM25 να τον βοηθήσει στον αγώνα του. Εδώ είναι ένα βίντεο της συνομιλίας τους.

Ζητήσαμε από τα 30.000 μέλη μας και από το ευρύ δίκτυο των εθελοντών μας σε όλη την Ευρώπη να δώσουν περισσότερο εύρος στη δράση αυτή. Για να ακουστεί η έκκλησή μας, ακόμα πιο δυνατά.

Οι σύμβουλοι μας, συντονιστές, οι οργανώσεις που συνεργάζονται μαζί μας και φίλοι από το Δουβλίνο μέχρι την Πράγα, από το Ελσίνκι στη Λισαβόνα, καλούνται τώρα να ενταχθούν σε αυτόν τον αγώνα για τον Shabbir, κατά της συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας, και αυτό μπροστά από τους θεσμούς της ΕΕ.

Ειδικές δράσεις για την προώθηση αυτού του σκοπού τώρα προγραμματίζονται. Αυτές θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα #StopTheDeal του DiEM25.

 
 

Υπογράψτε τώρα

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Βαρουφάκης στον Πρέσβη της Κούβας: Το ΜέΡΑ25-DiEM25 εναντιώνεται πλήρως στην συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού από τις ΗΠΑ

Τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος Πρέσβης της Κούβας κύριος Aramís Fuente Hernández

Διαβάστε περισσότερα

Κλιμάκιο ΜέΡΑ25-DiEM25-mέta στη Κύπρο!

Με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε διήμερο (23-24/11/2022) εκδηλώσεων-δράσεων-συναντήσεων στην Κύπρο

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 έχει σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η πρόταση πέντε σημείων μας που στοχεύει στην ειρηνική διευθέτηση του πολέμου εγκρίθηκε από τα μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμε την παραίτηση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell λόγω των ρατσιστικών σχολίων του για μη Ευρωπαϊκές χώρες

Τα σχόλιά του προδίδουν ότι ακόμη και τα υψηλότερα κλιμάκια της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας διακατέχονται από μια κατάφορα ρατσιστική και ...

Διαβάστε περισσότερα