German Finance Minister Wolfgang Schaeuble (L) and Eurogroup President Jeroen Dijsselbloem (2-R) laugh at the start of Eurogroup finance ministers meeting at the European Council headquarters in Brussels, Belgium, 13 July 2015. Eurozone finance ministers were to discuss a range of issues including the election of the Eurogroup president and the current situation affecting Greece. EPA/STEPHANIE LECOCQ/dpa (recrop) +++(c) dpa - Bildfunk+++

Ως πότε θα τους επιτρέπουμε να παραδέχονται τα λάθη τους κατόπιν εορτής;

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με δήλωσή του παραδέχτηκε ότι η περιβόητη διάσωση των τραπεζών στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε εις βάρος των φορολογούμενων πολιτών.
“Χρησιμοποιήσαμε τα χρήματα των φορολογουμένων με λάθος τρόπο, για να σώσουμε τις τράπεζες. Οσοι λένε πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχουν δίκιο”
(Η αξία αυτής της παραδοχής εκ των υστέρων και με τις συνέπειες να είναι τραγικές για εκατομμύρια άνεργους και φτωχοποιημένους πολίτες, είναι μηδαμινή.)
Άλλωστε τέτοιου τύπου παραδοχές δεν είναι σπάνιες. Το ΔΝΤ, αφού αποδεδειγμένα πέφτει έξω εδώ και χρόνια στις εκτιμήσεις του, δημόσια παραδέχτηκε δια στόματος Τζέρι Ράις τα λάθη του:
“Αποτύχαμε στην Ελλάδα”
(Η καθίζηση στην αγορά, τα λουκέτα ακόμα και οι αυτοκτονίες λόγω της ύφεσης που επέτειναν τα μνημόνια είχαν καταστήσει ήδη φως φανάρι αυτή την αποτυχία.)
Μετά το όργιο κατατρομοκράτησης και απειλών για Grexit εν όψει του δημοψηφίσματος του 2015, ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Bίτορ Κοστάντσιο παραδέχτηκε ότι οι απειλές αυτές δεν ήταν πραγματικές γιατί κάτι τέτοιο θα ήταν παράνομο και με τεράστιο κόστος.
(Οι απειλές αυτές μπορεί να μην έπιασαν στον ελληνικό λαό που απάντησε με το ΌΧΙ αλλά έπιασαν δυστυχώς στην ομάδα περί τον πρωθυπουργό που επέλεξε να συνθηκολογήσει με τα γνωστά αποτελέσματα.)
Εκτός όμως από τους τροϊκανούς, και οι απολογητές τους στα ΜΜΕ κατά καιρούς έχουν παραδεχτεί ότι απέκρυψαν την αλήθεια προς όφελος της συνέχισης των προγραμμάτων “διάσωσης”.
Ο Γιάννης Πρετεντέρης σε συνέντευξή του παραδέχεται:
“Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό.”
Αλλά και η Μαρία Σπυράκη, μετέπειτα ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλώντας για την κατάσταση των ουσιαστικά χρεοκοπημένων τραπεζών ομολογεί πως γνώριζε ότι τροφοδοτούνταν οι τράπεζες από τον Μάιο έως τον Ιούνιο με μετρητά διότι υπήρχε μεγάλη απόσυρση χρημάτων, όμως:
“Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου.”

Η τρόικα λοιπόν και οι απολογητές της στα ΜΜΕ, κατόπιν εορτής έχουν παραδεχτεί ότι τα Μνημόνια επιβλήθηκαν με τεράστιο κόστος στους Έλληνες, με μοναδικό σκοπό τη διάσωση των τραπεζών. Ακόμη έχουν παραδεχτεί ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι οι απειλές για Grexit απέναντι στις λογικές προτάσεις του Γιάνη Βαρουφάκη για αναδιάρθρωση του χρέους ειχαν μόνο σκοπό να τρομοκρατήσουν τον κόσμο. Την κρίσιμη ώρα όμως που παίρνονταν οι αποφάσεις, όλοι αυτοί έσπευδαν να λοιδωρήσουν όποιον μιλούσε λογικά και με συναίσθηση των συνεπειών αυτής της καταστροφικής πολιτικής που συνεχίζεται από το 2010 μέχρι σήμερα.
Είναι μάλιστα βέβαιο ότι όποτε κι αν ξανατεθεί θέμα αντίστοιχων αποφάσεων, πάλι την ίδια προπαγανδα και κινδυνολογία θα συνεχίσουν για να υποστηρίξουν τη συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής υπέρ των τραπεζών και της γραφειοκρατίας και εναντίον του λαού.
Εμείς θα συνεχίσουμε να τους πιστεύουμε; Θα συνεχίσουμε να τους φοβόμαστε;
Η θα ενεργοποιηθούμε μέσα από ένα κίνημα που θα κάνει πράξη μια Νέα Αδιαπραγμάτευτη Συμφωνία για την Ελλάδα;

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα