Noam Chomsky, Elif Shafak, Brian Eno and Zoe Gardner

Κορυφαίοι ακτιβιστές, καλλιτέχνες, επιστήμονες και πολιτικές προσωπικότητες αναλαμβάνουν κεντρικό ρόλο στο DiEM25

Ο Noam Chomsky, η Elif Shafak, ο Brian Eno και η Zoe Gardner είναι μεταξύ αυτών που θα συντονίζουν τις δραστηριότητες του DiEM25 από σήμερα.
Σας παρουσιάζουμε τις ομάδες που θα συντονίζουν και θα κατευθύνουν το κίνημά μας για τον εκδημοκρατισμό της ΕΕ – τη Συντονιστική Κολλεκτίβα μας και τη Συμβουλευτική Επιτροπή μας – μετά από ψηφοφορία χιλιάδων μελών του DiEM25 σε όλη την Ευρώπη.
Η 26-μελής Συμβουλευτική Επιτροπή περιλαμβάνει τον ιδρυτή του Wikileaks, Julian Assange, τον δύο φορές βραβευμένο με Palme d’Or σκηνοθέτη, Ken Loach, τον εκπρόσωπο του Εργατικού Κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας, John McDonnell, τον διακεκριμένο φιλόσοφο Slavoj Žižek και τον πρωτοποριακό συνθέτη JeanMichel Jarre. Εντάσσονται σε μια αυξανόμενη ομάδα στοχαστών και δρώντων μελών, η οποία έχει αναλάβει ενεργό ρόλο στο DiEM25, μαζί με ανθρώπους όπως ο ακτιβιστής για τη δημοκρατία Dániel Fehér και ο δήμαρχος Νάπολης Luigi de Magistris.
Ο Chomsky, η Shafak, ο Eno και η Gardner μετέχουν μαζί με τους εμπνευστές του DiEM25 όπως ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο Srećko Horvat και ο Lorenzo Marsili στη 12-μελή Συντονιστική Κολλεκτίβα μας.
«Το ευρωπαϊκό σχέδιο μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ αναπόφευκτα έπασχε, είχε πολλά πλεονεκτήματα και έδινε σημαντικές υποσχέσεις» δήλωσε ο Noam Chomsky . «Αυτά έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές, τόσο σε οικονομικό όσο και κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που έχουν επιβληθεί από την τρόικα. Το DiEM25 είναι μία τολμηρή και πολλά υποσχόμενη πρωτοβουλία για την αντιστροφή αυτής της βλάβης πριν να είναι πολύ αργά.»
Ο Slavoj Žižek πρόσθεσε: «Ο συνήθης πειρασμός της ριζοσπαστικής Αριστεράς είναι να μην κάνει τίποτε το συγκεκριμένο και να περιμένει την επόμενη μεγάλη επανάσταση. Το DiEM25 είναι διαφορετικό: με ένα συγκεκριμένο στόχο, τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης, κάνει το σωστό βήμα, προς τη σωστή κατεύθυνση, τη σωστή στιγμή».
Σημειώσεις
Η Συντονιστική Κολλεκτίβα (ΣΚ) συντονίζει όλες τις δραστηριότητες του DiEM25. Κάθε χρόνο, το ήμισυ των εδρών της ΣΚ ανανεώνονται μετά από εκλογές˙ οι επόμενες εκλογές θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο του 2017. Η Συμβουλευτική Επιτροπή (ΣΕ) παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στο DiEM25 και διευκολύνει την υλοποίηση των στόχων του.
Και οι δύο οργανισμοί είναι καινούριοι – τίθενται επίσημα σε λειτουργία σήμερα, ως αποτέλεσμα της ψηφοφορίας των Οργανωτικών Αρχών μας από τα μέλη μας.
Πλήρεις κατάλογοι των μελών των ΣΚ και ΣΕ
Οι πλήρεις κατάλογοι παρουσιάζονται παρακάτω. Μπορείτε να επισκεφθείτε τις εξειδικευμένες ιστοσελίδες για την Συντονιστική Κολλεκτίβα και τη Συμβουλευτική Επιτροπή οι οποίες περιλαμβάνουν φωτογραφίες και βιογραφικά.
Η Συμβουλευτική Επιτροπή του DiEM25
Julian Assange, Renata Ávila, Walter Baier, Anthony Barnett, Franco Berardi, Boris Buden, Berardo Carboni, Nessa Childers, Cécile Duflot, Marcelo Expósito, Susan George, James K. Galbraith, Ken Loach, Jean-Michel Jarre, Katja Kipping, Caroline Lucas, John McDonnell, David McWilliams, Sandro Mezzadra, Gerardo Pisarello, Rasmus Nordqvist, Saskia Sassen, Barbara Spinelli, Danae Stratou, Marie Christine Vergiat, Slavoj Žižek.
Η Συντονιστική Κολλεκτίβα του DiEM25
Noam Chomsky, Brian Eno, Zoe Gardner, Srećko Horvat, Lorenzo Marsili, Cristina Soler-Savini, Thomas Seibert, Elif Shafak, Igor Stokfiszewski, Yanis Varoufakis, Vivienne Westwood, Agnieszka Wiśniewska.
Μέλη Ex Officio της Συντονιστικής Κολλεκτίβας του DiEM25
Φωτεινή Μπακαδήμα (Συντονιστής Γραμματειακής Υποστήριξης), Luis Martín (Συντονιστής Επικοινωνιών), Judith Meyer (Συντονιστής Εθελοντών), Xavier Soler (Συντονιστής Τεχνολογικών Υποδομών).

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ψήφισμα: Να ανασταλεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Απαιτούμε κατεπειγόντως την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα