Το DiEM υποστηρίζει το “Ne da(vi)mo Beograd”

Αγαπητοί σύντροφοι,
Έχουμε παρακολουθήσει την κατάσταση στη Σερβία και ιδιαίτερα τις τελευταίες εκδηλώσεις που σχετίζονται με το έργο “Beograd na vodi”. Θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη υποστήριξή μας στην πρωτοβουλία “Ne da(vi)mo Beograd”, αφού οι δράσεις και η αφοσίωσή σας μπορεί να είναι σημαντικές όχι μόνο για την σερβική λαϊκή εξέγερση και τη δημοκρατική αντίσταση στην κυριαρχία του κεφαλαίου και των ιδιωτικών συμφερόντων στη Σερβία, αλλά επίσης, για τον ίδιου τύπου αγώνα σε ολόκληρη την περιοχή και την Ευρώπη.
Με την αντιμετώπιση θεμάτων όπως η έλλειψη διαφάνειας και η απουσία της συγκατάθεσης των ανθρώπων σχετικά με το έργο «Beograd na Vodi», δείξατε την προθυμία να συμβάλετε στον κοινό αγώνα των λαών της Ευρώπης για το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πόλη τους. Υπό το φως της αφύπνισης των λαών της Ευρώπης, των οποίων οι φωνές ανέδειξαν την ανικανότητα της ευρωπαϊκής ελίτ να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της, η πρωτοβουλία σας έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα συμμόρφωσης με ολοένα αυξανόμενη ευρωπαϊκή αντίσταση σε μη – δημοκρατικές τάσεις. Οι ελίτ σας, καθώς και η πλειοψηφία των άλλων εθνικών και υπερεθνικών διοικήσεων, ελίτ και γραφειοκρατικών δομών, έχουν φτάσει ακόμη πιο κοντά σε αδιέξοδο νομιμότητας αγνοώντας τις ανάγκες των ανθρώπων του Βελιγραδίου και της Σερβίας.
Συγκεκριμένα, η έλλειψη διαφάνειας και οι ήδη εμφανείς μηχανορραφίες που έχουν παρακολουθήσει το έργο του “Beograd na Vodi” από την αρχή δεν άφησαν στους πολίτες το περιθώριο να εμπιστευτούν τις τοπικές και τις εθνικές κυβερνήσεις τους. Στην πραγματικότητα, η απαράδεκτη κατεδάφιση των κτιρίων στην περιοχή Savamala που αποδείχθηκε ότι οργανώθηκαν από τις τοπικές αρχές, παρά την αρχική άρνηση του δημάρχου σε κάθε εμπλοκή της τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν σας αφήνει περιθώριο ούτε για να κάνετε υπομονή. Για το λόγο αυτό, το κίνημα DiEM25 για τη δημοκρατία στην Ευρώπη, υποστηρίζει πλήρως τους ανθρώπους του Βελιγραδίου και της Σερβίας στις προσπάθειές τους να μην αφήσουν κανένα περιθώριο για οποιαδήποτε εναλλακτική της δημοκρατίας.
Εκ μέρους του DiEM25,
Yanis Varoufakis, Srećko Horvat, Filip Balunović

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη που ακύρωσε η γερμανική αστυνομία

Την περασμένη Παρασκευή στο Βερολίνο κατέρρευσε ακόμα και η επίφαση της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη, με την εισβολή της γερμανικής ...

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Να ανασταλεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Απαιτούμε κατεπειγόντως την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα