Το διαρκές ανοιχτό κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Άνοιξης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη δημιουργήθηκε για να αποτελέσει μια δύναμη ενότητας σε όλη την Ευρώπη για τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν το ιστορικό καθήκον να αντιταχθούν, ταυτόχρονα, στο αντιδραστικό κατεστημένο και στην ξενοφοβική ακροδεξιά που ενισχύεται εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών λιτότητας του κατεστημένου.
Πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Άνοιξης είναι πως για να καταστεί εφικτή και αποτελεσματική η ενότητα, αυτή πρέπει να εδράζεται σε κοινές δράσεις και κοινή πολιτική ατζέντα που θα είναι αξιόπιστη, συνεκτική και ανοιχτή σε συνεισφορές από τις πολλές πηγές εξαιρετικών, προοδευτικών ιδεών. Αυτοί είναι οι λόγοι που η Ευρωπαϊκή Άνοιξη εργάζεται σκληρά πάνω σε μια συνεκτική και περιεκτική Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη.
Για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τον Ανοιχτό Χαρακτήρα, την Ενότητα και τη Συνοχή, η Ευρωπαϊκή Άνοιξη θα προχωρήσει στις ακόλουθες κινήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες:

  1. Θα ανανεώσουμε το Ανοιχτό μας Κάλεσμα σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο προς τους Πράσινους, την Αριστερά, τα φεμινιστικά κινήματα και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που συνδέονται με αυτά τα μπλοκ σε εθνικό επίπεδο για να σχηματίσουμε ένα κοινό πανευρωπαϊκό μέτωπο στη βάση της κοινής Πολιτικής Ατζέντας και Μανιφέστου.
  2. Ως μέρος του ανανεωμένου Ανοιχτού μας Καλέσματος, η Ευρωπαϊκή Άνοιξη θα προτείνει η κοινή Πολιτική Ατζέντα να τεθεί στην κρίση όλων των μελών των συμμετεχόντων κινημάτων, καθώς και μεμονωμένων πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση διαφωνιών πάνω σε συγκεκριμένα θέματα της Ατζέντας, όλες οι συμμετέχουσες πολιτικές δυνάμεις αποδέχονται πως αυτές θα επιλυθούν μέσω αυτής της πανευρωπαϊκής ψηφοφορίας.
  3. Η προτεινόμενη αυτή ανοιχτή, πρωταρχική διαδικασία θα προχωρήσει ανεξάρτητα από το ποιες πολιτικές δυνάμεις θα αποφασίσουν να ανταποκριθούν θετικά στο Ανοιχτό Κάλεσμα, θα είναι ανοιχτές σε κάθε μέλος κάθε πολιτικού φορέα – που δεν χρειάζεται να είναι μέρος του μετώπου της Ευρωπαϊκής Άνοιξης και φυσικά σε κάθε ανένταχτο προοδευτικό.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Άνοιξης θα επιδιώξει τα ανωτέρω στη βάση του κοινού σκεπτικού ότι:

  • Όλες οι συζητήσεις με πιθανούς εταίρους θα συντονίζονται από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Άνοιξης, ώστε να προωθείται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνοχή της διεθνικής μας λίστας και της οικοδόμησης του πολιτικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Άνοιξης και της πανευρωπαϊκής προβολής της
  • Οι υποψήφιοί μας θα κατέλθουν στις εκλογές με το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Άνοιξης σε κάθε χώρα και δυνητικά μαζί με άλλους εταίρους με τα δικά τους ονόματα και λογότυπα
  • Όλοι οι υποψήφιοι του κοινού μετώπου της Ευρωπαϊκής Άνοιξης θα στηρίξουν την κοινή ατζέντα που θα έχει προκύψει από την πρωταρχική ψηφοφορία.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα