Concesiile Finlandei și Suediei pentru Turcia: o victorie pentru Erdogan și mașina de război NATO

Condamnăm concesiile făcute de Finlanda și Suedia în favoarea Turciei pentru a fi propuse ca membri NATO la summitul de la Madrid din acest an.

Este o mișcare care legitimează regimul lui Recep Tayyip Erdogan în suprimarea libertății și drepturilor poporului kurd, precum și o mișcare ce permite extinderea mașinăriei de război NATO.

Inițial, Turcia s-a împotrivit intrării Finlandei și Suediei în NATO, dar totul s-a schimbat rapid, deoarece cele două țări nordice vor ridica restricțiile privind vânzarea de arme către Ankara. În mod ironic, această mișcare a fost portretizată drept o ”victorie pentru pace”.

De asemenea, regimul lui Erdogan a acuzat Finlanda și Suedia că protejează pe militanții PKK (Partidul Muncitorilor din Kurdistan), lucru care a fost reanalizat și care va oferi motiv pentru persecutarea kurzilor nevinovați în viitor.

Este o zi fatidică pentru instituția politică din Finlanda și Suedia, deoarece odată cu aceste concesii la cererile lui Erdogan, a fost distrusă o tradiție clădită cu grijă timp de decenii – aceea de a apăra oamenii care luptă pentru libertate.

Democrația, libertatea și drepturile omului sunt erodate zilnic, iar acum blocul presupus ”social democrat și progresist” contribuie la extinderea imperialismului și militarizării.

Singura tabără de partea corectă a istoriei este aceea care se împotrivește oricărui război imperialist, așa cum propune și pledează noile mișcari nealiniate politic, MERA25, DiEM25 și Internaționala Progresistă, care nu aleg între crimele comise de Putin, Erdogan sau NATO.

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Sign up here

Cum a devenit inflația un profitabil „mijloc de producție” în lumea contemporană

Inflația cu care ne confruntăm acum nu este cauzată de câștigurile salariale ale muncitorilor. Este cauzată de câștigurile de profit ale puterii ...

Read more

Sacoșele cu bani din spatele imaginii de curățenie morală promovate de UE

Vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, a fost arestată pentru corupție

Read more

It’s time to open the black boxes

Întemeiat pe principiul ”gândește global – acționează local” – IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! (E TIMPUL SĂ DESCHIDEM CUTIILE NEGRE!) – este ...

Read more

DiEM25 se poziționează împotriva deciziei de a bloca intrarea României si a Bulgariei in Schengen

Votul anti-european și șantajul pe care l-a făcut Austria în legătură cu admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen reflectă de fapt ...

Read more