To DiEM Voice είναι το μέρος όπου η τέχνη και η πολιτική συναντιούνται: ένας χώρος όπου οι καλλιτέχνες επικοινωνούν μεταξύ τους και κάνουν τη φωνή τους να ακουστεί

Ως η πλατφόρμα τεχνών και πολιτισμού του DiEM25, το DiEM Voice αποτελεί έναν ακόμη ζωτικό τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των μελών της βάσης, ακτιβιστών και καλλιτεχνών. Πιστεύουμε ότι η τέχνη μπορεί να ενεργεί ως κρίσιμη κινητήρια δύναμη, που διαδίδει και εμπλουτίζει την πολιτική και το μήνυμα του κινήματος και εντείνει τον αγώνα για τον εκδημοκρατισμό της Ευρώπης!

Απευθύνουμε την πρώτη μας ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους δημιουργούς του DiEM25. Πάρτε μέρος, αξιοποιώντας τα καλλιτεχνικά σας ταλέντα, στον αγώνα του DiEM25 για την απελευθέρωση του Julian Assange!

Η αποστολή μας

Το Voice είναι ο χώρος όπου οι δημιουργοί συνεργάζονται, αναπτύσσουν πολιτικές για τον πολιτισμό και διερευνούν πώς η καλλιτεχνική έκφραση μπορεί να συμβάλλει στην πολιτική ατζέντα και στις επιτόπιες δράσεις του DiEM25.

H αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η τέχνη και ο πολιτισμός φτάνουν σε κάθε γωνιά του DiEM25. Οι δύο κύριοι στόχοι μας είναι να ξεκινήσουμε νέες πρωτοβουλίες του DiEM Voice (εκστρατείες, πρότζεκτς ή εκδηλώσεις) και να δώσουμε στους ακτιβιστές τού DiEM25 τη δημιουργική υποστήριξη που χρειάζονται για να κάνουν τις εκστρατείες τους πιο ορατές και πιο ισχυρές.

Φανταστείτε μαζί μας ένα νέο δημιουργικό μέλλον

Ο COVID-19 είχε καταστροφικές επιπτώσεις στον πολιτιστικό τομέα, καθώς πολλοί καλλιτέχνες δεν έτυχαν της αναγκαίας υγειονομικής και οικονομικής στήριξης. Το Voice παρέχει την ευκαιρία στους δημιουργούς να οραματιστούν από κοινού ένα νέο, δημιουργικό μέλλον. Ένα μέλλον για τις τέχνες που αμφισβητεί τους καθιερωμένους μηχανισμούς καλλιτεχνικής παραγωγής και εκπαίδευσης. Ένα μέλλον συλλογικό, συμπεριληπτικό και βιώσιμο, όσο διαρκεί η πανδημία αλλά και μετέπειτα.

Ανοιχτή Πρόσκληση: Δυναμώστε τη φωνή σας για τον Julian Assange

Στην εν εξελίξει δικαστική υπόθεση για την έκδοση ή μη του Julian Assange στις Ηνωμένες Πολιτείες, η ετυμηγορία που εξέδωσε η Βρετανίδα δικαστίνα Vanessa Baraitser ήταν ότι ο Assange δεν πρέπει να εκδοθεί με την κατηγορία της κατασκοπείας και του χάκινγκ, λόγω ενδεχόμενου κινδύνου αυτοκτονίας. Το σκεπτικό αυτό απλώς ενισχύει τη σοβαρή απειλή για την ελευθερία του Τύπου και στην ουσία νομιμοποιεί την επιχειρηματολογία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Παρά την απόφαση του δικαστηρίου και τους κινδύνους για την υγεία του, ο Julian Assange παραμένει στις φυλακές Belmarsh, καθώς δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για αποφυλάκιση με εγγύηση. Εν όψει της επείγουσας ανάγκης για την αποφυλάκισή του και μέχρι να ελευθερωθεί, είναι ζωτικής σημασίας εμείς, ως καλλιτέχνες στο DiEM25, να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας!

Αναζητούμε έργα από όλους τους καλλιτεχνικούς κλάδους, είτε πρόκειται για παράσταση, ποίηση και πεζογραφία, είτε για μουσική, ζωγραφική και σχέδιο.

Η συμβολή σας θα αποτελέσει μέρος μιας διαρκούς διαδικτυακής έκθεσης, η οποία κάνει εγκαίνια στα μέσα Μαρτίου, ταυτόχρονα με την παρουσίαση του ιστότοπου του DiEM Voice. Η προθεσμία για τη συμπερίληψη έργων στα εγκαίνια λήγει στις 15 Μαρτίου, στις 18:00 ώρα Ελλάδος. Παρακαλούμε υποβάλετε τα έργα σας στο voice@diem25.org.

Ακολουθούν περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο υποβολής.

πώς να υποβάλετε την εργασία σας επικοινωνήστε μαζί μας

Άλλοι τρόποι συμμετοχής

Συντονιστείτε στο DiEM Voice TV! Το Voice έχει τώρα τη δική του μηνιαία εκπομπή στο DiEM TV, που παρουσιάζει η θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτιδα Maja Pelević, με πρώτο φιλοξενούμενο τον Marko Marković στις 15 Φεβρουαρίου, στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Μάθετε περισσότερα για το DiEM TV εδώ.

Πάρτε μέρος και ξεκινήστε συζητήσεις με άλλους δημιουργούς στην περιοχή του DiEM Voice στο Φόρουμ.

Εκεί θα βρείτε επίσης ανακοινώσεις για επερχόμενες δράσεις και τηλεδιασκέψεις συντονισμού.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Μπορείτε να έρθετε σε επαφή μαζί μας απευθείας στο voice@diem25.org.