DIEM Voice is de plek waar kunst en politiek elkaar ontmoeten: een plek voor kunstenaars om te delen en hun stem te laten horen

Als kunst- en cultuurplatform van DIEM25, betekent DIEM Voice een andere vitale manier van communiceren tussen de gewone leden, activisten en kunstenaars. Wij geloven dat kunst de kracht heeft als belangrijke boodschapper te fungeren om het beleid en de bedoeling van de beweging over te brengen en de strijd voor democratie in Europa te versterken!

We lanceren onze eerste open oproep aan alle creatieven in DIEM25. Doe mee door je artistieke talenten in te zetten en neem deel aan DIEM25’s strijd in de eis voor de vrijheid van Julian Assange!

Onze missie

Voice is de omgeving voor creatieven om samen te werken, cultureel beleid te ontwikkelen en te onderzoeken hoe artistieke expressie kan bijdragen aan de politieke agenda van DIEM25 in het veld.

Onze missie wil ervoor zorgen dat kunst en cultuur doordringt tot in alle hoeken van DIEM25. Onze twee belangrijkste doelen zijn nieuwe DIEM Voice initiatieven te ontwikkelen (campagnes, projecten of evenementen) en de activisten van DIEM25 de creatieve ondersteuning te bieden die zij nodig hebben om hun campagnes meer zichtbaar en daadkrachtiger te maken.

Wees onderdeel van de verbeelding van een nieuwe creatieve toekomst

COVID-19 heeft een verlammende uitwerking gehad op de creatieve sector, wat maakte dat vele kunstenaars moesten worstelen voor de nodige ondersteuning in hun gezondheid en financiële hulp. Voice biedt creatieven de kans om samen te komen en een nieuwe creatieve toekomst te verbeelden. Een toekomst voor de kunst die ontworpen is om de oude mechanismen van productie en educatie uit te dagen. Een die verbinding creëert en oproept tot inclusiviteit en duurzaamheid tijdens en na COVID-19.

Open Oproep: Verhef je stem voor Julian Assange

Na het huidige proces om  Julian Assange aan de Verenigde Staten uit te leveren, was het oordeel wat de Britse rechter Vanessa Baraitser gaf, dat Assange niet uitgeleverd zou moeten worden op verdenking van spionage en ‘computer hacking’ omdat er een potentieel risico bestond dat hij zelfmoord zou plegen. De aangevoerde reden versterkt echter het serieuze gevaar voor de persvrijheid en legitimeert in feite de zaak die het departement van de VS had aangespannen. Ondanks het oordeel van de rechtbank en zonder aandacht voor het gevaar voor zijn gezondheid, blijft Julian Assange in de Belmarsh gevangenis nadat zijn vrijlating op borgtocht was geweigerd. Als antwoord op de dringende noodzaak voor zijn vrijlating en totdat zijn vrijheid wordt gegarandeerd, is het van vitaal belang dat wij als kunstenaars binnen DIEM25 onze steun laten zien!

We vragen om werk uit alle artistieke disciplines, of het nou optreden, poëzie en proza, muziek, schilderijen of tekeningen zijn. Jouw bijdrage zal deel uit gaan maken van een doorlopende online tentoonstelling, die midden maart live zal gaan, samenvallend met de lancering van de website van DIEM Voice. De deadline om mee te kunnen doen aan de tentoonstelling is 15 maart om 17.00uur CET.

Stuur je inzendingen a.u.b. naar voice@diem.org

Hieronder vindt je meer details hoe je je werk kunt  indienen.

Hoe u uw werk indient Dien uw
werk in

Andere manieren om mee te doen

Kijk naar DIEM Voice TV! Voice heeft nu haar eigen maandelijkse uitzending binnen  DiEM TV , gepresenteerd door toneelschrijfster en regisseur Maja Pelević. De start is op 15 februari om 20.00 CET met als eerste gast Marko Marković. Kom hier meer te weten over DIEM TV.

Doe mee en discussieer met andere creatieve leden in de DiEM Voice afdeling van het Forum.

Daar vindt je ook de aankondigingen van onze komende acties en coördinatie bijeenkomsten.

Neem contact met ons op

Je kunt ons direct bereiken via voice@diem25.org