Λαϊκές Συνελεύσεις από το DiEM25!

Αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα που επιδεινώθηκαν λόγω του COVID-19 και χτίζουμε μια Ευρώπη για την οποία αξίζει να αγωνιστούμε!

Τη φετινή περίοδο των γιορτών, το DiEM25 σάς φέρνει Λαϊκές Συνελεύσεις! Ως άμεση απόκριση στην κρίση του COVID-19 και την απομόνωση που όλοι και όλες νιώσαμε φέτος, αυτό το πρόγραμμα για την εμπλοκή των πολιτών θα πυροδοτήσει νέες συζητήσεις γύρω από τα κύρια ζητήματα που μαστίζουν την εποχή μας – από τη λιτότητα μέχρι την προσφυγική κρίση, από την οικολογική κατάρρευση μέχρι το δημοκρατικό έλλειμμα της Ευρώπης και πολλά άλλα. Είναι το πρώτο βήμα για την εκπόνηση φιλόδοξων και ρεαλιστικών προγραμμάτων για τις χώρες μας, φέρνοντας το αφήγημα του DiEM25 πιο κοντά στους πολίτες των οποίων τη ζωή θέλουμε να βελτιώσουμε.

Πρέπει με την καρδιά και το μυαλό μας να αντιμετωπίσουμε τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19 στις κοινότητές μας

Ακόμα κι αν αρχίσουν να επενεργούν τα εμβόλια για τον COVID-19, ο μακροπρόθεσμος κοινωνικοοικονομικός αντίκτυπος του ιού δεν θα συνθλίψει μόνο τα πιο ευάλωτα μέλη των κοινοτήτων μας, αλλά θα γίνει αισθητός και από τη μεσαία τάξη. Ο COVID-19 πρόκειται να βυθίσει στο χάος την παγκόσμια οικονομία, που ακόμη παραπαίει λόγω της αδυναμίας μας να αντιμετωπίσουμε τις υποκείμενες αιτίες της προηγούμενης κρίσης, το 2008. Ο τρόπος που κυβερνώνται σήμερα οι χώρες μας δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας, κοινωνικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά, κι αυτό συμβαίνει εδώ και χρόνια. Εκατομμύρια κατέληξαν πολιτικά άστεγοι ή ψηφίζουν τα άκρα από απελπισία. Ο COVID-19 απλώς επιδείνωσε μια ήδη υπάρχουσα κρίση.

Ας φανταστούμε και ας επενδύσουμε σε νέους τρόπους του ζην – διαφορετικούς από τις πολιτικές που δημιούργησαν αυτό το χάλι

Πολιτικοί και οργανισμοί που συνεχίζουν να δίνουν προτεραιότητα στους πλούσιους και ισχυρούς έναντι όλων των άλλων δεν μπορούν να ηγηθούν της εξόδου από το χάος στο οποίο μας έχουν βυθίσει.

Η εμπειρία του COVID-19 παρέχει ένα νέο θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να χτίσουμε, καθώς ξεπροβάλλουν ξεκάθαρα τόσο οι ανάγκες μας όσο και όσοι στέκονται εμπόδιο στην ικανοποίησή τους. Περισσότερο παρά ποτέ, είναι ανάγκη να έρθουμε σε επαφή με γείτονες, οικογένειες και φίλες, με παλιούς συντρόφους και νέες συναδέλφισσες – και με όλους τους “άλλους” τους οποίους έχουμε ξεχάσει ή με τις οποίες δεν είχαμε τη δυνατότητα να μιλήσουμε.

Ας δείξουμε στον κόσμο πώς θα μπορούσε να είναι η Ευρώπη!

Πέρα από την επαφή και τη συζήτηση με μέλη και άλλους πολίτες, το προσδοκώμενο αποτέλεσμα αυτού του φιλόδοξου πρότζεκτ είναι η διαμόρφωση ενός πολιτικού προγράμματος πίσω από το οποίο θα συσπειρωθούμε στον αγώνα για το μέλλον μας, που απειλείται. Ως διοργανωτής ή διοργανώτρια Συνέλευσης, μπορείτε να συνδράμετε στην προετοιμασία αυτού του αγώνα!

Τι είναι μια Λαϊκή Συνέλευση και πώς μπορώ να συμμετάσχω στο πρότζεκτ;

Οι Λαϊκές Συνελεύσεις είναι συναντήσεις που διοργανώνουν μέλη του DiEM25, όπου μπορούμε να συζητήσουμε και να απαντήσουμε στα πιο επείγοντα ζητήματα που ανακύπτουν στις κοινότητές μας. Θα καθοδηγούνται από ερωτηματολόγια που έχουν συνταχθεί από τα μέλη και τη Συντονιστική Επιτροπή (ΣΕ), που θα αναφέρονται στα πιο πιεστικά πολιτικά ζητήματα στις χώρες όπου διεξάγονται.

Οι Συνελεύσεις μπορούν να συμπεριλαμβάνουν όχι μόνο μέλη του DiEM25, αλλά και οποιονδήποτε μπορείτε να προσεγγίσετε: φίλους, ηγέτες τοπικών κοινοτήτων, εμπειρογνώμονες πολιτικής, ακτιβιστές ή απλώς τα μέλη της οικογένειάς σας! Μπορούν να λάβουν χώρα σε πάρκα, σε γεύματα, στο διαδίκτυο με λογισμικό τηλεδιασκέψεων, ακόμα και στο πλαίσιο του gaming (σε κάθε περίπτωση, τηρείτε τα μέτρα για τον COVID)! Φανείτε δημιουργικοί και δημιουργικές, προσεγγίστε όσους περισσότερους μπορείτε και κατεβάστε το υλικό μας εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Πώς μπορώ να στηρίξω αυτό το πρότζεκτ;

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα και να γίνετε διοργανωτής/διοργανώτρια αν επισκεφτείτε τη σελίδα του πρότζεκτ!

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ