DiEM25 Official Forums

 
User avatar
Ivanakis
Posts: 57
Joined: 04 Apr 2016 21:50
Location: Belgrade
Contact:

Re: Greetings from Serbia

15 Dec 2017 21:47

Drage članice i članovi pokreta DiEM25 u Srbiji,

već više od godinu dana, naš kolektiv je aktivan na međunarodnom i domaćem terenu.

U ovoj godini smo zajedno sa DiEM-ovcima iz svih zemalja Evrope prisustvovali predstavljanju New Deal-a u Rimu; u okviru dogadjaja Next stop 2019? u Berlinu odrzali smo dve radionice i imali govornika na sceni, demonstrirali na ulicama Hamburga protiv G20 samita; radili na umetničkoj podršci - DiEM Voice- događaja Pravo stanje nacije u Briselu; koordinatorka našeg kolektiva Ivana Nenadović je istovremeno i ex-officio članica Koordinacionog kolektiva (CC), dok su Aleksandar Novaković i Milena Repajić članovi Validacionog saveta (VC).

Na domaćem terenu smo ustanovili redovne, nedeljne sastanke, sarađivali sa No Name Kitchen - spanskom nevladinom organizacojim koja priprema tople obroke izbeglicama; podržali borbu inicijative Ne davimo Beograd za grad koji pripada svim građanima; postali prepoznatiljivi među idejno bliskim pokretima, podrzali proteste radnika i sindikata unistenih fabrika, radili na prilagođavanju ideja New Deal-a na lokalni kontekst.

Od sledeće godine DiEM25 će se intezivno pripremati za učešće na izborima za Evropski parlament 2019. godine, dok će lokalni kolektivi raditi na razradi i primeni ideja New Deal-a u svojim zajednicama.

Kako se godina bliži kraju, gledamo na nju zadovoljni postignutim, ali istovremeno motivisani da postignemo još više. Zato si nam potreban/potrebna ti!

Javi nam se, ako poseduješ veštine u oblasti:

· Informatike i programiranja

· Društvenih medija i kreativnog pisanja

· Arhitekture i prostornog planiranja

· Ekonomije i finansija

· Ekologije i zaštite životne sredine

· Kulture i umetnosti

· Menadžmenta i organizacije

· Prava i administracije


Pridruži nam se!

Carpe DiEM!


Ivana Nenadović

Koordinator DSC Beograd1

TW: @DiEM25_Belgrade

FB group: DiEM25 Srbija

FB page: DiEM25 Serbia

Email: diem25belgrade@gmail.com
#Let_light_in!