Iluzia schimbării: Liz Truss vs Rishi Sunak

În timp ce Marea Britanie se pregătește să ureze bun venit noului prim-ministru, realitatea nefericită este că niciunul dintre cadidați nu oferă o schimbare reală.

După mult așteptata plecare a lui Boris Johnson din funcția de prim ministru al Regatului Unit, toți ochii sunt îndreptați către decizia cu privire la noul șef al Partidului Conservator și prin urmare, al Guvernului.

Liz Truss și Rishi Sunak sunt ultimii doi candidați rămași. În timp ce politicile de identitate au ocupat centrul dezbaterilor, unii salutând posibilitatea ca o femeie sau un lider de origine minoritară să câștige aceste alegeri, drept o victorie în sine, realitatea este că nu prea există motive de bucurie. Când vine vorba de substanță, aceștia nu reprezintă nicio schimbare palpabilă față de status quo-ul actual care a guvernat Marea Britanie în ultimul deceniu.

Niciunul dintre candidați nu are vre-un interes în a opri mașinăria de război care face victime în Ucraina, nici la propriu nici la figurat, deoarece membri de top ai acestui partid se bucură în mod direct de recompensele financiare din vânzările de arme. În legătură cu migrația, ambii au politici dure, de a reprima oamenii care doresc azil în Regatul Unit, în timp ce niciunul nu se angajează ferm în vreo politică ecologică semnificativă în ceea ce privește energia, mediul sau locurile de muncă.

Ambii candidați vor continua să slujească atât oligarhia din Marea Britanie dar și tehnocrații globaliști ai Forumului Economic Mondial de la Davos (unde ambii sunt membri), în detrimentul cetățeanului obișnuit care se luptă cu actuala criză.

Schimbarea care se propune este iluzorie și oricine va fi ales, acesta nu va face decât să împingă mai departe pozițiile care întăresc interesul celor puțini în detrimentul celor mulți, la fel ca și în ceilalți 12 ani de conducere Conservatoare.

Spre deosebire de acest teatru, DiEM25 face mari eforturi pentru o schimbare reală în Marea Britanie, pentru a implementa politici și soluții semnificative cu privire la dreptatea economică și socială printr-o democrație care are în centru cetățeanul.

Dacă aceste scopuri rezonează cu dumneavoastră, vă rugăm să vă alăturați.

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Înscrie-te aici

DiEM25 susține campania de oprire a legislației împotriva confidențialității propuse de Comisia Europeană

Suntem printre cele 100 de organizații ale societății civile și profesionale care au semnat o scrisoare pentru a susține confidențialitatea, ...

Citește mai departe

DiEM25 susține campania Occupy: End Fossil Now

DiEM25 susține mișcarea Occupy: End Fossil Now, care își propune să organizeze în următoarele luni o serie de proteste conduse de tineri din ...

Citește mai departe

Datorie pentru Climă: o inițiativă pentru a promova o tranziție verde echitabilă

DiEM25 susține ”Datorie pentru Climă” - o inițiativă a țărilor mai puțin dezvoltate pentru a transforma datoriile în acțiuni climatice, pentru o ...

Citește mai departe

Concesiile Finlandei și Suediei pentru Turcia: o victorie pentru Erdogan și mașina de război NATO

Condamnăm concesiile făcute de Finlanda și Suedia în favoarea Turciei pentru a fi propuse ca membri NATO la summitul de la Madrid din acest an.

Citește mai departe