Libertatea lui Assange este libertatea noastră!

Cu ocazia aniversării zilei de naștere a fondatorului Wikileaks, Julian Assange, duminică, în data de 3 iulie 2022, între orele 18.00 și 19.00, Colectivul DiEM25 din România a organizat un protest în scopul eliberării sale.

Julian Assange este deținut în prezent în condiții inumane în închisoarea de maximă securitate Belmarsh din Marea Britanie. Domnul Assange, a cărui extrădare în Statele Unite (deși nu este cetățean al acestei țări) a fost decisă recent, a împlinit 51 de ani.

Adunarea a avut loc în fața Ambasadei Marii Britanii, str Jules Michelet nr 24, fiind una autorizată de Primăria Municipiului București.

În 2010 Wikileaks a publicat o înregistrare video secretă care arată un echipaj aerian american care pretinde în mod fals că s-a confruntat cu un schimb de focuri în Bagdad și apoi râde de morți după ce a lansat un atac aerian care a ucis o duzină de persoane, inclusiv doi irakieni care lucrau pentru agenția de presă Reuters.

“Afghanistan war logs” din 2010 au arătat adevărul despre cum arată de fapt ocupația americană din Afganistan.

În 2015 Wikileaks a publicat comunicări detaliate din care reiese că Agenția Națională de Securitate a SUA a ascultat timp de ani de zile convorbirile telefonice între cancelarul german Angela Merkel și cei mai apropiați consilieri ai săi și a spionat personalul predecesorilor săi.

În 2017 australianul Julian Assange a dat publicității sute de mii de documente despre războaiele din Afganistan și Irak, precum și telegrame diplomatice. Acestea au devenit astfel publice în urma colaborării dintre WikiLeaks și organizații media. Documentele au dezvăluit abuzuri îngrozitoare din partea SUA și a altor guverne care altfel nu ar fi fost dezvăluite.

În ciuda faptului că susțin contrariul, autoritățile americane nu au putut găsi o singură persoană, printre miile de surse americane din Afganistan și Irak, despre care s-ar putea dovedi că a murit din cauza dezvăluirilor.

Oficialii Statelor Unite nu au afirmat niciodată că afirmațiile din Wikileaks ar fi false.

Mai multe detalii puteți citi aici.

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Sign up here

Cum a devenit inflația un profitabil „mijloc de producție” în lumea contemporană

Inflația cu care ne confruntăm acum nu este cauzată de câștigurile salariale ale muncitorilor. Este cauzată de câștigurile de profit ale puterii ...

Read more

Sacoșele cu bani din spatele imaginii de curățenie morală promovate de UE

Vicepreședinta Parlamentului European, Eva Kaili, a fost arestată pentru corupție

Read more

It’s time to open the black boxes

Întemeiat pe principiul ”gândește global – acționează local” – IT’S TIME TO OPEN THE BLACK BOXES! (E TIMPUL SĂ DESCHIDEM CUTIILE NEGRE!) – este ...

Read more

DiEM25 se poziționează împotriva deciziei de a bloca intrarea României si a Bulgariei in Schengen

Votul anti-european și șantajul pe care l-a făcut Austria în legătură cu admiterea României și a Bulgariei în spațiul Schengen reflectă de fapt ...

Read more