Welkom bij DIEM25’s burgerparticipatie project People’s Gatherings – een eerste stap in de vorming van politieke programma’s in heel Europa.

Het People’s Gatherings project stelt alle DiEMers in de gelegenheid om organisator te worden van lokale bijeenkomsten – Gatherings – waar Europeanen de toekomst van de lokale, regionale en nationale politiek kunnen bediscussiëren.

Je kunt beleidsvragen behandelen over gezondheidszorg, onderwijs, cultuur of financiële kwesties aan de orde stellen als je daar aan wilt werken! Wij zullen een vragenlijst beschikbaar stellen die opgesteld is door onze leden en het Coördinerend Collectief, die je kunt gebruiken als leidraad voor de discussies in de Gatherings.

 

Laten we een Europa maken dat het waard is om voor te vechten!

COVID-19 heeft aan het licht gebracht dat de manier waarop onze landen gerund worden ons in de steek laat; sociaal, economisch en qua milieu. Het is nodig om nieuwe manieren van leven te bedenken en hierin te investeren – manieren die bepaald anders zijn dan het beleid wat ons in eerste instantie in deze ellende stortte.

Politici en organisaties die doorgaan met voorrang verlenen aan de rijken en machtigen boven alle anderen, kunnen ons hier niet uit leiden. In plaats daarvan roepen we onze leden en vrienden op om de fakkel van de beraadslagende democratie ter hand te nemen en deel te nemen aan dit nieuwe burgerparticipatie project!

Doe mee!

Kies een paar vragen die je wilt bespreken en koppel terug hoe jouw groep daar over denkt. De Gatherings zijn bedoeld als voornamelijk informele bijeenkomsten en aanpasbaar aan je lokale COVID-19 maatregelen; houdt ze in Zoom met je vrienden, terwijl je een online videogame speelt, tijdens een etentje met familie of op een bijeenkomst met gepaste afstand. Gebruik je verbeelding – we kunnen een virus niet de kans geven ons uiteen te drijven in een tijd waarin onze eenheid meer dan ooit nodig is!

Iedereen is welkom, zelfs je oma! Om de wat moeilijkere onderwerpen te bespreken kun je ook gebruik maken van lokale experts. Dit is een kans om met mensen te spreken die je bewondert en met plaatselijke leiders waar je mee in contact hebt willen komen!

Organiseer je Gathering en meld die aan

Hier vind je de vier eenvoudige stappen om een organisator te worden van een People’s Gathering:

1) Vul ons Vrijwilligers Registratie Formulier in: vertel ons waar je je bevindt en welke ervaring je al hebt. Als je geen ervaring hebt is dat geen probleem: ons team staat klaar om je te helpen.

2) Spreek met mede DiEMers in je lokale groep (DSC) of op ons Forum en kijk of er iemand is die jou graag wil helpen. Je kunt ook de “Contact Everyone”-functie gebruiken in de ledenomgeving! Gebruik de mogelijkheden in ons downloadbare People’s Gatherings Pakket om uit te vinden hoe je bijeenkomst te organiseren en deelnemers te betrekken – of het nou mede DiEMers zijn of mensen uit je eigen omgeving.

3) Registreer je Gathering: Als je wilt dat mensen weten dat er een bijeenkomst komt, overweeg dan deze in onze kalender te zetten Calendar

4) Koppel terug: vergeet niet na de Gathering de antwoorden terug te koppelen die je verzameld hebt! Je kunt dit doen door het invullen van het Reporting Form.

Vrijwilligers Registratie Formulier Zet jouw Gathering in de kalender!

Onze Vragenlijsten

Onze Gatherings zijn georganiseerd rond een aantal vragen, die samengesteld zijn in samenwerking met onze leden, en de meest dringende politieke onderwerpen in heel Europa aanspreken.

Ze vormen een serie brandende vragen die variëren van open gespreksonderwerpen tot ingewikkelde technische beleidsvragen. Deze moeten beantwoord worden, wil DiEM25 een sterke, inspirerende stem zijn in jouw land: en ze zullen onbeantwoordt blijven tenzij jij ons helpt!

Download het pakket

Het pakket bevat alle informatie die je nodig hebt om een Gathering voor te zitten; de People’s Gathering Kit en de Nationale Vragenlijst in alle talen en relevant voor jouw land!

Ben je nog geen lid? Je moet lid zijn wil je kunnen deelnemen. Je kunt lid worden door je hier te registreren.

People's
Gathering
Pakket

Koppel jouw Gathering terug

Je hebt dus een People’s Gathering georganiseerd en wilt ons je antwoorden toesturen. Geweldig!

Maak aub gebruik van de volgende link om een terugkoppeling te geven van de vragen die je uitgekozen hebt. Hartelijk dank voor je bijdrage aan het politieke programma van onze beweging voor jouw land!

Koppel terug!

Nieuws

Bekijk hier de ervaringen van andere organisatoren! Stuur jouw ervaringen in naar gathering@diem25.org

Donate to the cause