PODNASLOV: DiEM25 uvodi Skupove za ljude!

Da se nosimo se s problemima kojima doprinosi COVID-19 i sagradimo Evropu za koju se vredi boriti!

U ovom prazničnom periodu, DiEM25 organizuje Skupove za ljude! Neposredno izazvan krizom koju izaziva COVID-19 i izolacijom koju smo ove godine osetili svi, ovaj projekat građanskog učešća započeće nove razgovore o fundamentalnim temama našeg vremena, od štednje do izbegličke krize, od ekološkog raspada do manjka demokratije u Evropi, i još mnogo toga! Ovo je prvi korak u stvaranju ambicioznih i realističnih programa za naše zemlje i približava ideje DiEM25 građanima čije živote želimo da unapredimo.

Moramo udružiti snage srca i razuma da se izborimo s trajnim posledicama COVID-19 na naše zajednice.

Čak i ako vakcine za COVID-19 budu efikasne, društveno-ekonomski uticaj ovog virusa biće dugoročan i neće unesrećiti samo najugroženije članove naših zajednica nego će se osetiti i u srednjoj klasi. COVID-19 će uskoro da izazove neviđen nered u globalnoj ekonomiji koja je i dalje oslabljena promašajima u rešavanju uzroka prethodne krize (2008). Način na koji naše zemlje trenutno funkcionišu je loš za sve nas, društveno, ekonomski i ekološki, i tako je već decenijama. Milioni su politički beskućnici ili glasaju za ekstremiste iz očaja. COVID-19 je samo pogoršao postojeću krizu.

Da zamislimo i ulažemo u nove načine života, drugačije od politike koja je i stvorila ovaj nered.

Političari i organizacije koje nastavljaju da daju prednost bogatima i moćnima na uštrb svih drugih ne mogu da nas izvedu iz nevolje koju su stvorili.

Iskustvo s COVID-19 nam nudi nove temelje na kojima da počnemo da gradimo dok razaznajemo kakve su nam potrebe i ko stoji na putu njihovog ispunjenja. Više nego ikada, moramo se povezati sa susedima, porodicama i prijateljima, sa starim drugovima i novim poznanicima, i sa svima ’drugima’ koje smo zaboravili ili s kojima nismo imali prilike da razgovaramo.

Pokažimo ljudima šta Evrope može biti!

Osim da nas poveže i omogući razgovar s drugim članovima i građanima, cilj ovog ambicioznog projekta je da se oformi politički program oko koga se možemo udružiti da bismo se borili za svoju ugroženu budućnost. Kao organizator Skupa možete nam pomoći da se pripremimo za borbu!

Šta je Skup za ljude i kako mogu da se uključim u projekat?

Skupovi za ljude su susreti koje organizuju članovi DiEM25 tokom koji možemo da razgovaramo i odgovorimo na najhitnija pitanja s kojima se suočavaju naše zajednice. Skupovi će se voditi upitnicima koje će razviti članovi i Koоrdinacionog komiteta (Kk) koja će pokriti najbitnija politička pitanja u zemlji u kojoj se sastanak organizuje.

Skupovima mogu da pristustvuju ne samo drugi članovi DiEM25 nego svako za koga mislite da može da se zainteresuje: vaši prijatelji, predstavnici lokalnih zajednica, eksperti za političke odluke, aktivisti, ili prosto članovi vaše porodice! Skupovi se mogu odvijati u parku, oko trpezarijskog stola, na internetu, ili čak dok igrate igrice na internetu (samo vodite računa da se držite pandemijskih pravila ponašanja). Budite kreativni i uključite što više ljudi, a ovde na sajtu nađite materijale s korisnim informacijama.

Kako mogu da pomognem ovaj projekat?

Možete saznati više o tome kako da postanete organizator ako odete na stranicu našeg projekta!

Nemate vremena da organizujete Skup? Možete poslati donaciju da biste pomogli ovaj projekat i podržali razvoj političkih programa širom Evrope!

Želite li biti informirani o akcijama DiEM-a25? Registriraj se ovdje

PODNASLOV: DiEM25 uvodi Skupove za ljude!

Uključite se u oblikovanje političkih programa Diem25 širom Evrope i organizujte Skup za ljude!

Nastavi čitati

Yanis Varoufakis poziva na bojkot Amazona ovog Black Friday-a !

Amazonovi dani nekažnjivosti su prošli. Zajedno, ovog Black Friday-a, možemo napraviti gigantske promjene sićušnim činom solidarnosti s ...

Nastavi čitati

Na Black Friday natjerajmo Amazon da plati cijenu!

Amazonova destabilizirajuća praksa predstavlja prijetnju pravima radnika i demokraciji u EU. Pozivamo Vas da se uključite!

Nastavi čitati

MeRA25 maršira za demokratiju u Grčkoj : „Iznad svega, poštujemo Ustav“

Danas su poslanici MeRA25 marširali za doktore, medicinske sestre, nastavnike i učenike, napuštene od strane „vlade koja ih ne podržava.“

Nastavi čitati