Retningslinjer for DiEM25 frivillige

Retningslinjer for DiEM25 frivillige

 

Efter eventet i Berlin havde DiEM25 pludselig mere end 17.000 medlemmer, herunder mere end 12.000 der ønskede at arbejde frivilligt. Dette er fantastisk! Det viser, at der er stor tørst efter demokrati i Europa og at folk er klar til at investere deres egen arbejdskraft, for at få det til at ske. Men kernegruppen, der skabte DiEM 25s infrastruktur indtil nu, tæller bare en håndfuld mennesker. Selv om 100 ekstra koordinatorer blev identificeret, ville de ikke kunne koordinere arbejdet for 12.000 frivillige.

Så DiEM25 vil gøre noget radikalt: efter at have set de CVs nogle af jer har sendt ind, er det klart, at de fleste frivillige er meget smarte og dygtige folk. Brug disse færdigheder og selvorganiser for at fremme DiEM25. Vi stoler på dig. Vent ikke på opgaver, men gå sammen med et par andre medlemmer, brug jeres egen intelligens til at finde ud af, hvordan I kan gøre DiEM25 til en succes, og derefter skal I ikke afvente godkendelse, bare gør det!

For DiEM25 er frivillige meget mere end frivillige, hjælp os med at udvikle DiEM25 sammen.

DiEM25 Spontaneous Collectives (DSCs)

Vores idé er ikke ny. Det sender tankerne tilbage, blandt andet, til den skotske oplysningstids idéer om ‘spontan orden’, visse ideer eller praksis fra selvledelse og kooperativer og til Rick Falkvinges ‘sværme’. I DiEM25 giver vi disse forestillinger om selvorganiserende deltagere et nyt twist, ved at kombinere fysiske møder på rådhuse (hvor koordinerende komitéer til sidst vil blive skabt), med digitale afdelinger af DiEM25 medlemmer, der giver deres bidrag til at fremme vores manifests mål. Håber du kan lide vores neologisme: DiEM25 Spontaneous Collectives (DSCs)

Nogle retningslinjer for opsætning og drift af DiEM25 Spontaneous Collectives (DSCs)

Lokalt – For de fleste aktiviteter er det fornuftigt at danne en DSC med folk, der bor rimelig tæt på dig, således at der er en chance for at mødes, og ingen sprog/kultur barrierer. Det første skridt i at skabe en selvstændig DSC er derfor, at gå til din EU-medlemsstats Forum og finde en gruppe mennesker, der bor i nærheden af dig. I behøver ikke at være mange – den mest effektive gruppestørrelse er 7 eller færre aktivister.

Flad struktur – Ingen i dit DSC (og ingen i hele DiEM25!) vil kunne beordre dig til at at gøre noget bestemt. Dog bør I vælge en person iblandt jer, der vil få ansvaret for opretholdelse af kommunikation mellem DiEM25 og dit DSC. Når I gør noget, lykkes eller lærer, bør koordinatoren skrive om det i den tilsvarende EU-medlemsstats Forum. Koordinatoren bør også viderebringe idéer og erfaringer fra de større organisationer til jeres DSC. Det vil give mening at vælge en vicekoordinator i tilfælde af at koordinatoren er optaget eller på ferie.

Ansvarlig – Du vil være DiEM25s ansigt udadtil, i det mindste for dem, der ser dig. Derfor stoler vi på, at dit DSC ikke vil fremme andre sager eller værdier end dem, der er skitseret i DiEM25s manifest og den/de igangværende oplysningskampagner. Hvis I ønsker at fremme andre emner, så gør det venligst som enkeltpersoner. For at sikre, at alle cellens handlinger er i overensstemmelse med manifestet og for at sikre kvaliteten af hvordan offentligheden opfatter DiEM25, så bed venligst 5 tilfældige DiEM25 medlemmer (kan være celle medlemmer eller ikke) om at godkende enhver tekst / billeder / videoer / handlinger bestemt for offentligheden – godkender 5 medlemmer, kan I officielt påstå at udgive disse i DiEM25s navn.

Hvad kan dit DSC gøre?

Stort set alt, der vil gøre DiEM25 til en succes:

 • Spred DiEM25s idéer (via medierne, internettet, begivenheder, osv.). Hvis du har brug for hjælp med pressen, eller kan yde bistand, er du velkommen til at kontakte vores pressekontor: < press.office@diem25.org >
 • Stil politiske forslag
 • Skaf nye medlemmer (foreslå dem at registrere sig på DiEM25’s hjemmeside)
 • Arrangere sammenkomster, debatter, præsentationer, arrangementer – den eneste betingelse for at afholde en officiel DiEM25 begivenhed er først at nå ud til andre, der er involveret i DiEM25 allerede i dit lokale samfund, by eller land.

Hvad kan din DSC ikke gøre?

 • Fremme ideer, som ikke er i overensstemmelse med DiEM25’s manifest (Læs manifestet omhyggeligt) eller vores aktuelle kampagner.
 • Indsamle eller bruge penge – DiEM25 er ikke momsregistreret endnu, så det ville bogstaveligtalt være ulovligt at indsamle donationer til DiEM25 på dette tidspunkt.
 • Indgå alliancer med andre politiske organisationer eller få kendte mennesker til at underskrive manifestet – dette kan være en politisk vanskelig opgave, så hvis du kender en organisation eller en person, der ønsker officielt at tilslutte sig DiEM25, kan du sætte dem i kontakt med: < Alliances@diem25.org >
 • Organisere DiEM25 forsamlinger – i modsætning til sammenkomster eller begivenheder, er forsamlinger arrangementer hvor vi lancerer vores kampagner og politikdokumenter, de er også en del af DiEM25’s to års strategi, så de skal være vel -koordinerede. Hvis I har erfaring og arbejdskraft til at organisere en stor begivenhed for DiEM25, så kontakt venligst vores event kontor< events@diem25.org >, som også kan hjælpe dig med at hverve kendte talere til dit arrangement.

Sådan du opretter dit DSC

 1. Gå til www.diem25.org/forum. Hvis du ikke har anvendt forum før, skal du oprette en konto. Denne konto er adskilt fra DiEM25 hovedside tilmelding for medlemmer.
 2. Gå til “Meet local members ” foraet og naviger til dit område.
 3. Enten opret eller besvar et indlæg om at danne en DSC i din by. Hvis der er for lidt aktivitet i dit område, kan du også oprette et online-only DSC her. Husk at hver DSC skal have 5-7 engagerede aktivister, flere er kontraproduktivt.
 4. Write to volunteer@diem25.org in order to register your DSC and to receive help in promoting it.
 5. Mød folk og diskuter hvordan, man laver DiEM25 til en succes! Lige nu, DiEM25 ’ s topprioritet er Gennemsigtigheds kampagnen – Se forslag til DSCs

DiEM25 Spontaneous Collectives (DSCs) og den bredere DiEM25 organisation

Husk venligst, at DiEM25 har mange medlemmer, som ikke er frivillige eller ikke er en del af DiEM25 Spontaneous Collectives (DSCs) strukturen . DiEM25 har også medlemmer, der ikke bruger internettet. Derfor skal der være afdelinger på EU statsniveau, der har evnen til at nå ud til alle medlemmer. Hver afdeling vil vælge (*) en Koordineringsgruppe der vil have et overblik over alt, hvad der foregår i en bestemt DiEM25 gruppes sprogområde eller land, både online og offline, hvad der sker med vores politiske allierede, og hvad der sker i andre landes grupper.

Koordineringsgruppen har ikke myndighed til at tildele opgaver til DSCs, men de forbliver i kontakt med DSCs, ligesom de forbliver i kontakt med alle dele af DiEM25. De vil dele oplysninger fra andre dele af organisation, som kan være nyttige for jeres arbejde. Formålet med koordineringsgrupperne er at holde DiEM25 sammen og sikre, at vi alle arbejder mod samme mål.

(*) Valget: For at vælge de koordineringsgrupperne, vil initiativtagerne bede alle DiEM25 medlemmer fra et bestemt sprogområde eller land om at danne en officiel DiEM25 afdeling, e. g. DiEM25 Italien eller DiEM25 Denmark. Disse afdelinger vil derefter bruge en digital beslutningsproces (vores Forum; App, osv.) til at bestemme, hvornår de skal holde et fysisk rådhus eller teater møde. Alle DiEM25 medlemmer vil blive inviteret til at deltage. På dette møde vil medlemmerne vælger en koordineringsgruppe iblandt sig.

Opsummering

DiEM25 medlemmer leder ved eksemplets magt og ved at inspirere andre. Forvent ikke at nogen prikker dig på skulderen og gør dig til leder. Den eneste måde at blive en leder i en vandret organisation er ved at inspirere andre, ved at overbevise dem om, at din idé til at fremme DiEM25 er mere spændende eller mere værd end hvad de havde planer om at gøre i dag. Dette gælder for alle frivillige og hvert medlem af DiEM25: ingen har myndighed til at beordre dig til at gøre noget. Alle fra Yanis ned til den fyr, der lige tilsluttet sig, kan forsøge at inspirere dig til at gøre noget.

Der er en fare i alt dette, som vi sammen, skal afværge: Opmærksomhedssøgende aktivister må ikke undergrave DiEM25’s formål eller “fortrænge” medlemmer, der bekymrer sig mere om substansen end deres eget billede. Opmærksomhedssøgende vil maksimere enhver adfærd der kan skaffe dem opmærksomhed. Derfor, hvis du se folk, der er provokerende for sjov, bare for at gøre opmærksom på sig selv, så giv dem ikke den gave som din opmærksomhed er. Henvend dig i stedet, straks til andre mennesker, der stille og roligt gør noget godt og tilskynd dem. På denne måde, skal vi opbygge en kultur, der fravælger egoistisk adfærd og tilvælge aktiviteter, der fremmer vores fælles, manifest, og mål.