Vom transforma Black Friday în Make Amazon Pay Day (Fă Amazon să Plătească)

Sindicatele, ecologiștii și alte grupuri s-au angajat să transforme reducerile de Black Friday în Make Amazon Pay Day, organizând greve și proteste împotriva gigantei corporații

Campania ”Fă Amazonul să Plătească” (Make Amazon Pay) a anunțat proteste masive organizate în mai mult de 30 de țări pe 25 noiembrie, ziua în care teoretic au loc reducerile de Black Friday.

Campania acuză gigantul Amazon că ”stoarce și ultima picătură” de la ”muncitori, comunități și de la planetă” în condițiile în care ne confruntăm cu o criză globală a datoriilor, a schimbărilor climatice și a creșterii substanțiale a costului vieții.

Această campanie a fost convocată de UNI Global Union și de Internaționala Progresistă, o coaliție de peste 80 de sindicate, organizații ale societății civile, ecologiști și supraveghetori fiscali inclusiv Greenpeace, 350.org, Tax Justice Network (Rețeaua Taxelor Juste) și Sindicatul Muncitorilor Amazon.

Această coaliție s-a format în jurul cerințelor ca Amazon să plătească salarii acceptabile, să respecte dreptul angajaților de a se grupa într-un sindicat și să-și plătească în mod corect partea de taxe pe lângă angajamentul de a susține eforturile împotriva problemelor de mediu.

Greve și proteste pe 25 noiembrie

Amazon se va confrunta pe 25 noiembrie cu greve și proteste  planificate deja în mai multe țări.

Argentina, Australia, Austria, Bangaldesh, Belgia, Brazilia, Cambodgia, Canada, Cehia, Franța, Germania, Ungaria, India, Japonia, Luxemburg, Olanda, Palestina, Polonia, Slovacia, Africa de Sud, Turcia, Marea Britanie și Statele Unite, au confirmat aceste acțiuni și multe alte țări urmează să se alăture.

Muncitorii întregului lanț de aprovizionare și ditribuție al Amazon, se vor uni cu mișcările ecologiste, cu mișcări ale societății civile și cu lideri politici. Această coaliție invită pe toată lumea să ia parte la evenimente și să se implice. Pentru mai multe informații, toți cei interesați se pot alătura  acțiunii sau se pot informa cu privire la organizarea unor activități la adresa MakeAmazonPay.com.

Acesta este al trei-lea an în care Make Amazon Pay organizează manifestații globale de Black Friday.

Momentele semnificative din anii precedenți includ: mii de muncitori în grevă în toată Germania, proteste majore ale muncitorilor din Bangladesh, demonstrații care au inclus proiectarea logo-ului Make Amazon Pay pe sediile Amazon din toată lumea, proiectarea sintagmei ”profitor pe urma pandemiei” pe casa lui Jeff Bezos și blocarea centrelor de distribuție din Marea Britanie de către Extinction Rebellion.

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Înscrie-te aici

Vom transforma Black Friday în Make Amazon Pay Day (Fă Amazon să Plătească)

Sindicatele, ecologiștii și alte grupuri s-au angajat să transforme reducerile de Black Friday în Make Amazon Pay Day, organizând greve și ...

Citește mai departe

Planul DiEM25 pentru pacea în Ucraina

Membri Diem25 au aprobat o propunere în cinci puncte, care are ca scop terminarea conflictului din Ucraina.

Citește mai departe

Democrația triumfă: Lula câștigă alegerile în Brazilia

Acum, cetățenii Braziliei, au ales speranța în detrimentul fricii, au ales solidaritatea , nu ura.

Citește mai departe

Coordonatorul de Campanie al DiEM25, Dusan Pajovic discută într-un podcast Upstream despre Noul Pact Ecologic

Coordonatorul de campanie al DiEM25, Dusan Pajovic a apărut pe cunoscutul podcast Upstream pentru a discuta Tranziția Verde și Noul Pact ...

Citește mai departe