Στο πλευρό της Alena και των φίλων μας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη

Yanis Varoufakis
Πε 09, 2016, Άρθρα
Διέδωσε

Μόλις μάθαμε ότι η φίλη μας, Alena Krempaská, μέλος του DiEM25 και ακτιβίστρια στο Ινστιτούτο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Μπρατισλάβα, δέχθηκε βίαιη επίθεση από νεοφασίστες την περασμένη εβδομάδα, καθώς έφευγε από το γραφείο της.

Η Alena μίλησε στην εναρκτήρια συνέλευση του DiEM25 τον περασμένο Φεβρουάριο, προτρέποντας το κίνημά μας να επεκταθεί και στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ένα μήνα αργότερα, έγραψε ένα θαυμάσιο άρθρο προτείνοντας τρόπους για την καλύτερη εστίαση του κινήματός μας σε αυτή την περιοχή. «Δεν υπάρχει εδώ ούτε Podemos, ούτε ΣΥΡΙΖΑ», έγραψε. «Αυτοί που ελέγχουν το παιχνίδι εδώ είναι οι ξενόφοβοι, οι ισλαμόφοβοι, οι θρησκόληπτοι συντηρητικοί και άλλες ακροδεξιές ομάδες πρόθυμες να εγκαταλείψουν την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό και τη θλίψη μας για τη βάρβαρη επίθεση υποστηρικτών των ομάδων αυτών στην Alena.

Η Alena, ευτυχώς, αναρρώνει από τα τραύματά της. Την επόμενη εβδομάδα, θα την συναντήσω στη Βουδαπέστη στο συνέδριο «Το Μέλλον της Ευρώπης – Η Ευρώπη του Μέλλοντος;», όπου θα της μεταφέρω τους θερμότερους χαιρετισμούς από τους συναδέλφους του DiEM25.

Στους φίλους ακτιβιστές της Κεντρικής και Ανατολική Ευρώπης, οι οποίοι, όπως η Alena, έχουν το θάρρος της γνώμης τους, θα πω το εξής: Είμαστε μαζί σας. Και εργαζόμαστε για να κάνουμε πιο αισθητή την παρουσία μας στο πλευρό σας.

-Γιάνης

 

Θέλεις να μαθαίνεις για τις δράσεις του DIEM25; Γράψου εδώ.

DiEM25 Newsletter

Upcoming Events

Μαΐ
24
Πε
2018
18:30 Des villes rebelles: pour la déf... @ La Mairie du 1er arrondissement
Des villes rebelles: pour la déf... @ La Mairie du 1er arrondissement
Μαΐ 24 @ 18:30 – 21:30
Des villes rebelles Pour la défense des biens communs et la promotion de l’écologie sociale ? Rencontre organisée par : DiEM25 Lyon1DSC et VILLE DE LYON 1RE Des villes “rebelles”, comme Barcelone, “la ville en 

Read more
Μαΐ
31
Πε
2018
17:00 Official Opening – ‘Act for Demo... @ Stadsschouwburg - Rabozaal
Official Opening – ‘Act for Demo... @ Stadsschouwburg - Rabozaal
Μαΐ 31 @ 17:00
Official Opening – ‘Act for Democracy!’ Thursday 31 May Stadsschouwburg – Rabozaal Dear guest, We warmly invite you to join us for the official opening of the second edition of the Forum on European Culture: 

Read more
Ιούν
2
Σα
2018
όλη την ημέρα Gründungsversammlung – DiEM25 Wa...
Gründungsversammlung – DiEM25 Wa...
Ιούν 2 όλη την ημέρα
Am 02.06.2018 findet in Frankfurt am Main did Gründungsversammlung unseres deutschen Wahlflügels in Frankfurt am Main statt.