Οι Εκστρατείες μας

Η Ευρώπη σήμερα πλήττεται από πέντε κρίσεις: χρέος, τραπεζικό σύστημα, φτώχεια, χαμηλές επενδύσεις και μετανάστευση. Το DiEM25 είναι η υποδομή την οποία όλοι οι Ευρωπαίοι δημοκράτες όλων των πολιτικών πεποιθήσεων θα χρησιμοποιήσουν για να αναπτύξουν κοινές απαντήσεις σε αυτές τις κρίσεις.

Επίσης απαιτούμε θεμελιώδεις αλλαγές: Τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης τα οποία αρχικά σχεδιάστηκαν για να εξυπηρετούν τη βιομηχανία, χρειάζεται να γίνουν πλήρως διαφανή και υπόλογα στους Ευρωπαίους πολίτες. Το μακροπρόθεσμο όραμά μας είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες να γράψουμε ένα δημοκρατικό σύνταγμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Ευρώπη μαστίζεται από μια χρόνια κρίση: συσσωρευμένα χρέη, χρεοκοπημένες τράπεζες, εκτεταμένη φτώχεια, έλλειψη επενδύσεων και εσωτερική μετανάστευση. Το DiEM25 φιλοδοξεί να ενώσει προοδευτικές δυνάμεις σε όλη την Ευρώπη, που θα επεξεργαστούν λύσεις σε αυτές τις κρίσεις και θα κινητοποιηθούν για να τις κάνουν πραγματικότητα.

Διαβάστε περισσότερα

To DiEM25 σκοπεύει να αποκαλύψει και να τερματίσει την αδιαφάνεια των συνεδριάσεων και των συναντήσεων κορυφής των Ευρωπαϊκών θεσμών και επίσης να καταστήσει δημόσια όλα τα σχετικά έγγραφα και πρωτόκολλα των εμπορικών διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε περισσότερα

Καλούμε τους Ευρωπαίους και τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους να απορρίψουν τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και να τερματίσουν την πρακτική της ΕΕ να θυσιάζει ανθρώπινες ζωές και θεμελιώδεις ανθρωπιστικές αρχές στον βωμό του κατευνασμού των ξενόφοβων και των υπερεθνικιστών. Σας καλούμε να συστρατευτείτε κι εσείς σε αυτόν τον αγώνα!

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 πιστεύει ότι η Ευρώπη μπορεί να γίνει φάρος ελπίδας εάν συνυφαίνει την πολιτική, την κοινωνική και την τεχνολογική πρόοδο – θέτοντας τη δημιουργική ανάπτυξη όλων των ανθρώπων στο επίκεντρο της τεχνολογικής αλλαγής. Αυτό θα μπορούσε να εμπνεύσει ανάλογους μετασχηματισμούς σε παγκόσμια κλίμακα.

Διαβάστε περισσότερα

Η “Νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη” είναι μια παγκόσμια εκστρατεία για μια γρήγορη, δίκαιη και δημοκρατική μετάβαση σε μια βιώσιμη Ευρώπη.   Από τον Απρίλιο του 2019 που ιδρύθηκε από το DiEM25, η εκστρατεία “Νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη” στοχεύει στη συστράτευση κοινοτήτων, σωματείων, κομμάτων και ακτιβιστών γύρω από ένα κοινό όραμα για… Read more »

Διαβάστε περισσότερα