Britain needs DiEM25; and DiEM25 needs Britain

Δελτίο Τύπου 25-06-2016

21 Ιουνίου 2016: DiEM25-Άμστερνταμ
Το DiEM25-Αμστερνταμ έχει αγκαλιάσει μια ευρεία ομάδα ακτιβιστών και ανθρώπων της επιστήμης και των τεχνών. Η δραστηριότητά τους και η παρουσία τους στο Άμστερνταμ είναι έντονη και επιδιώκουν να γνωστοποιήσουν στον κόσμο τα βασικά ευρωπαϊκά αιτήματα που περιλαμβάνονται στην ατζέντα του DiEM25. Στις 21 Ιουνίου, μέλη του DiEM25-Αμστερνταμ συναντήθηκαν με τον Γιάνη Βαρουφάκη, κάνοντας μια ανοιχτή κουβέντα επί των ευρωπαϊκών εξελίξεων, θέτοντας ερωτήματα και καταρτίζοντας προτάσεις για περαιτέρω επεξεργασία. Κατά τη συζήτηση ελήφθησαν αποφάσεις επί των μελλοντικών κινήσεων και πρωτοβουλιών που θα αναληφθούν από τα μέλη του DiEM25-Αμστερνταμ, με επίκεντρο τη διαδικασία διαβούλευσης αναφορικά με τις Οργανωτικές Αρχές του DiEM25 και της προετοιμασίας για τη Κεντρική Συνέλευση που θα λάβει χώρα τον Μάρτιο του 2017
 
23 Ιουνίου 2016: Συνάντηση κκ Γ. Βαρουφάκη και Luigi de Magistris (δημάρχου Νάπολης)

Ο προσφάτως επανεκλεγμένος δήμαρχος της Νάπολη, Luigi de Magistris, ευρέως γνωστός όχι μόνο για το συντριπτικό εκλογικό ποσοστό που κατέγραψε στις ιταλικές αυτοδιοικητικές εκλογές (65%, γεγονός που αποτυπώνει και την απήχηση που έχει στους δημότες της πόλης), αλλά και από το ότι δεν είχε τη στήριξη κανενός κόμματος, έχει αντιταχθεί με σθένος στα μέτρα λιτότητας της ιταλικής κυβέρνησης και έχει εναντιωθεί στη Μαφία. Στις 23 Ιουνίου, ο δήμαρχος της Νάπολη είχε κατ᾽ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Γ. Βαρουφάκη, όπου συζήτησαν για την πόλη και την οικονομική πολιτική της ιταλικής κυβέρνησης, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις.
Στη συνέχεια, ο κ. Γ. Βαρουφάκης παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του DiEM25 που έχουν αναληφθεί με τη συνεργασία άλλων δημάρχων ευρωπαϊκών πόλεων, όπως στη Βαρκελώνη όπου η δήμαρχος Ada Colau είναι ιδρυτικό μέλος του DiEM25. Οι κκ Βαρουφάκης και Luigi de Magistris αποφάσισαν να εργαστούν από κοινού ώστε και η Νάπολη να λάβει ενεργό ρόλο στο μεγάλο δίκτυο των πόλεων που αναγνωρίζουν την ανάγκη για μια ουσιαστική αλλαγή της ευρωπαϊκής πολιτικής.
Μετά τη συνομιλία τους, οι κκ Luigi de Magistris και Γ. Βαρουφάκης έλαβαν μέρος σε διαδήλωση αλληλέγγυων προς τους πρόσφυγες, που εναντιώνονταν στην ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη που ακύρωσε η γερμανική αστυνομία

Την περασμένη Παρασκευή στο Βερολίνο κατέρρευσε ακόμα και η επίφαση της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη, με την εισβολή της γερμανικής ...

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Να ανασταλεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Απαιτούμε κατεπειγόντως την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα