Το Ισραήλ παίζει στα ζάρια την παγκόσμια ειρήνη

Το κράτος του Ισραήλ προσπαθεί να βάλει φωτιά στη Μέση Ανατολή, εμπλέκοντας Ιράν και Λίβανο σε γενικευμένο πόλεμο.

Η δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, στην Τεχεράνη και η εκτέλεσή του στρατιωτικού ηγέτη της Χεζμπολάχ, Φουάντ Σουκρ, στο έδαφος του Λιβάνου, έχουν μόνο έναν στόχο: τη γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Ιδιαίτερα το χτύπημα επί ιρανικού εδάφους, κατά την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας μάλιστα, συνιστά ευθεία πρόκληση στο Ιράν. Θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που δοκιμάζει την Τεχεράνη το Τελ Αβίβ: τον Απρίλιο το καθεστώς Νετανιάχου δολοφόνησε Ιρανούς διπλωμάτες στη Δαμασκό, με την απάντηση της Τεχεράνης να είναι ψύχραιμη τότε, χωρίς ανθρώπινες απώλειες.

Μπορεί λοιπόν το κράτος του Ισραήλ να σηκώσει μέτωπα με τη Χεζμπολάχ στα βόρεια σύνορα του και, κυρίως, με το Ιράν, ταυτόχρονα; Η απάντηση είναι όχι. Οι κινήσεις αυτές του γενοκτονικού ισραηλινού κράτους προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τετελεσμένο για τις ΗΠΑ πριν τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Η ειρωνεία είναι πως στα δυτικά ΜΜΕ το Ιράν εμφανίζεται ως παγκόσμιος τρομοκράτης και παράγοντας αστάθειας στην περιοχή, αλλά στην πραγματικότητα η παγκόσμια ειρήνη αυτή τη στιγμή επαφίεται στην ψυχραιμία που το ίδιο θα επιδείξει στις προκλήσεις του πραγματικού τρομοκράτη και κατεξοχήν παράγοντα αστάθειας, που είναι το κράτος του Ισραήλ, το οποίο διαθέτει και πυρηνικά, όπως εμμέσως πλην σαφώς το ίδιο παραδέχεται.

Όσον αφορά την Ελλάδα, η γενίκευση του πολέμου στη Μέση Ανατολή εμπλέκει καταρχάς άμεσα την Κύπρο, με τις δυτικές βάσεις που υπάρχουν στο νησί αλλά και την Ελλάδα με τις αντίστοιχες βάσεις των ΗΠΑ. Η κυβέρνηση της ΝΔ, η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και τα λοιπά νατοϊκά κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΡ (υπουργοί της κυβέρνησης Τσίπρα το σύνολο της ηγετικής ομάδας του εν λόγω σχήματος, όταν ο πρώτος έδενε ως πρωθυπουργός τη χώρα μας στο άρμα Νετανιάχου και μοίραζε βάσεις στους Αμερικανούς), ποιούνται τη νήσσα για το θέμα, στηρίζοντας ουσιαστικά το δολοφονικό ισραηλινό κράτος, που σέρνει την ευρύτερη περιοχή μας σε γενικευμένο πόλεμο.

Εμείς τους θέτουμε δημόσια ένα ερώτημα ζητώντας αντίστοιχη απάντηση: θα ρισκάρετε την ακεραιότητα της Κύπρου και θα εμπλέξετε την Ελλάδα σε αυτόν τον όλεθρο που εξωθεί τα πράγματα το κράτος – παρίας του Ισραήλ;

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η κυβέρνηση του Μπανγκλαντές δολοφονεί φοιτητές

Μαζικά βγήκαν στους δρόμους οι φοιτητές στο Μπανγκλαντές, ενάντια στα σχέδια επαναφοράς των ποσοστώσεων στις νέες προσλήψεις στον Δημόσιο Τομέα.

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος: Οι δύο πλευρές να επουλώσουν τις πληγές που άνοιξε το ΝΑΤΟ

Το ΝΑΤΟ όχι μόνο δεν βοήθησε στην αποτροπή της Κυπριακής τραγωδίας αλλά συμμετείχε πλήρως στη διοργάνωση και εκτέλεσή της

Διαβάστε περισσότερα

Ο ιμπεριαλισμός δίχασε το νησί, οι εργαζόμενοι θα το ενώσουν!

Τα θεμέλια της διαίρεσης της Κύπρου τέθηκαν από τις ελληνοκυπριακές και τουρκοκυπριακές άρχουσες τάξεις και το μόνο που είχε να κάνει ο ...

Διαβάστε περισσότερα

Επανένωση ενάντια στη Διχοτόμηση: Το DiEM25 και σύμμαχοι αντιμετωπίζουν το Κυπριακό στη Λευκωσία

Στις 9 Ιουλίου στη Λευκωσία, το DiEM25 στην Κύπρο συνδιοργάνωσε εκδήλωση σχετικά με το Κυπριακό Πρόβλημα: 1974: Φωνές αντίστασης ενάντια στο ...

Διαβάστε περισσότερα