Κλείσιμο της αξιολόγησης: Λευκός καπνός – Μαύρη προοπτική

Ξημερώματα Τρίτης, μια μέρα μετά την Εργατική Πρωτομαγιά, η κυβέρνηση έρχεται σε συμφωνία με την τρόικα για το κλείσιμο της περιβόητης αξιολόγησης. Αυτή περιλαμβάνει νέες μειώσεις συντάξεων , μείωση του αφορολόγητου, περικοπές στον ελεύθερο χρόνο των εργαζομένων με τα μέτρα για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων κ.α.. Αυτά τα μέτρα θα ήταν φαιδρά ως προς το δημοσιονομικό τους αποτέλεσμα αν δεν ήταν τραγικά για τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ακόμα, δεν πρόκειται καν για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων και το κλείσιμο της αξιολόγησης. Ήδη το γερμανικό υπουργείο οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων προσθηκών στη συμφωνία.

Και γιατί όχι, αφού η πολιτική συνθηκολόγησης στην αυτοτροφοδοτούμενη λιτότητα, και της παραπομπής της οποιασδήποτε σοβαρής αναδιάρθρωσης χρέους σε ένα μέλλον όπου ο παραγωγικός ιστός της χώρας δεν θα μπορεί πια να συνέλθει, οδηγεί σε ακόμα χειρότερη υποτέλεια και ακόμα πιο παράλογες απαιτήσεις από την ανίερη συμμαχία που διαλύει την Ευρώπη. Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι αποδεχόμενη τη μείωση του αφορολόγητου και των κύριων συντάξεων θα πάρει μια λυτρωτική (αντί για διακοσμητική) αναδιάρθρωση χρέους, ας είναι προετοιμασμένη για ακόμα χειρότερες εντολές από πλευράς Σόιμπλε όσον αφορά το πλεόνασμα.
Χρειάζεται να μπει ένα τέλος στην δίνη του παραλογισμού. Χρειάζεται μία Νέα Αδιαπραγμάτευτη Συμφωνία για την Ελλάδα που θα κινείται στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτά που υπογράφει η κυβέρνηση και που μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ερήμωση της χώρας. Μόνο έτσι μπορεί να επιστρέψει η δημιουργικότητα και η ελπίδα στην Ελλάδα εντός μιας Ευρώπης που οι δημοκράτες θα μπορούν να αναθαρρύνουν σταματώντας τον αυταρχικό κατήφορο.
Η Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα  περιλαμβάνει δύο άμεσους στόχους που θα βοηθήσουν την Ελλάδα να ξεφύγει από την ερημοποίηση:
Α. Δραστική μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών και του σταθερού κόστους της οικονομικής δραστηριότητας.
Β. Αναδιάρθρωση όλων των χρεών, ιδιωτικών και δημόσιων
Οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν από την άμεση, χωρίς διαπραγματεύσεις, νομοθέτηση έξι μεταρρυθμίσεων:

Οι μεταρρυθμίσεις αυτές είναι το δικαίωμα του ελληνικού λαού στην επιβίωση και δεν είναι διαπραγματεύσιμες.
Το DiEM25 παρουσίασε το Σαββατοκύριακο 28-29/4 στη Θεσσαλονίκη αναλυτικά τη Νέα Συμφωνία για την Ελλάδα σε συνέντευξη τύπου και σε ανοιχτή εκδήλωση στο Βελλίδειο.
Σύντομα θα είμαστε και στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας για να βρεθούμε, να μιλήσουμε, να σφίξουμε τα χέρια και να οργανώσουμε τη δράση μας, για να πάψει η Ελλάδα να ασφυκτιά , για να έρθει η δημοκρατία στην Ευρώπη.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο εκβιασμός του DiEM25 από την ΕΚΤ μάς αφορά όλους

Η ΕΚΤ ζητά από μας €20.000 επειδή απαιτήσαμε ενημέρωση που θα έπρεπε να είναι προσβάσιμη στον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Ζερβουδάκης: «Υπάρχει ένα έντιμο προσκλητήριο για να ονειρευτούμε πάλι»

Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους, κοινό και δημοσιογράφους της Συνέντευξης Τύπου, μίλησε και με την ευαισθησία του ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι τσάντες με βρώμικο χρήμα πίσω από την προσεκτικά επιμελημένη δημόσια εικόνα της ΕΕ

Η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή συνελήφθη με την κατηγορία της διαφθοράς

Διαβάστε περισσότερα