Syria calling!

To DiEM25 καταδικάζει απερίφραστα τους χθεσινοβραδινούς βομβαρδισμούς της Συρίας από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους

Καταδικάζουμε τους βομβαρδισμούς σαν μία θρασύδειλη και αναποτελεσματική κίνηση που θα χειροτερέψει αντί να βελτιώσει την κατάσταση στη Συρία. Αν όντως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα από το καθεστώς του Άσαντ, οι βόμβες της Δύσης δεν θα βοηθήσουν τα θύματα, ούτε θα αποτρέψουν τη χρήση απάνθρωπων όπλων και μεθόδων από τον Άσαντ ή άλλους εμπλεκόμενους στις Συριακές εχθροπραξίες.
«Μα δεν μπορούμε να παραμείνουμε απλοί θεατές, μπορούμε;» φωνάζει το Κατεστημένο-όπως έκαναν το 2003 στρώνοντας το δρόμο για την εισβολή στο Ιράκ-η οποία οδήγησε στην Συριακή τραγωδία.
Δε θέλουν να θυμόμαστε ότι, πολλές φορές,  το να κάνεις το λάθος πράγμα είναι χειρότερο από το να μην κάνεις τίποτα.
Την ώρα που στηρίζουν το αποκρουστικό Σαουδαραβικό καθεστώς και τον πολύνεκρο πόλεμό του κατα  της Υεμένης, θέλουν να διαιωνίσουν το μύθο του του “φιλελεύθερου ιμπεριαλισμού” και την πολιτική της ανατροπής καθεστώτων – μια πολιτική που γέννησε την δυστυχία στην Λιβύη, στο Ιράκ και βέβαια στην Συρία.
Το DiEM25  πρεσβεύει ότι, πράγματι,  δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς. Δεν πρέπει ωστόσο να ξεχνάμε ότι:
Πάνω από 400.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Συρία και τις γύρω περιοχές από το 2011. Οι συνεχείς βομβαρδισμοί απλά επιδείνωσαν την κατάσταση. Οι στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία, ήταν η κινητήριος δύναμη της προσφυγικής κρίσης και της αποσταθεροποίησης της περιοχής.
Η σχεδόν τριακονταετής συνεχής στρατιωτική ανάμιξη της Δύσης στην περιοχή είναι τεκμήριο της απόλυτης ανικανότητάς της να διασφαλίσει την ειρήνη και την ομαλότητα στην περιοχή, ενώ αντίθετα συμβάλει στην αύξηση της πιθανότητας μιας γενικευμένης σύρραξης.
Μια  γενική  πολιτική συμφωνία είναι η μοναδική βιώσιμη λύση στο Μεσανατολικό. Δεν είναι εύκολο να επιτευχθεί, αλλά είναι καθήκον μας ως Ευρωπαίων πολιτών να ηγηθούμε μιας τέτοιας προσπάθειας. Αυτή, όπως και κάθε άλλη σύρραξη, πρέπει να επιλυθεί σύμφωνα με το  διεθνές δίκαιο, το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
Το DiEM25 πιστεύει ότι, έστω και τώρα, η Δύση πρέπει να  θέσει πάνω απ’όλα το συμφέρον των κατοίκων της Συρίας και  των υπόλοιπων χωρών που πλήττονται, κυρίως,  από τις συνέπειες του Δυτικού Ιμπεριαλισμού:
-Nα ξεκινήσει μια αμερόληπτη διεθνή έρευνα για τη χρήση χημικών όπλων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.
-Να σταματήσει τους βομβαρδισμούς, αλλά και τον εξοπλισμό όσων καταφεύγουν σε βομβαρδισμούς του δικού τους ή άλλων λαών.
-Να σταματήσει να επιδιώκει μιλιταριστιτκές λύσεις σε προβλήματα που δημιούργησε ο μιλιταρισμός.
-Οποιαδήποτε απόφαση για ανάπτυξη ενόπλων δυνάμεων για την εξασφάλιση της ειρήνη πρέπει να τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο κίνδυνος του πολέμου με ευθύνη του ΝΑΤΟ αυξάνεται – Μπορούμε να τους σταματήσουμε

Τα γεράκια του Ευρωατλαντισμού και του πολέμου θέτουν πλέον ανοιχτά την προοπτική μιας γενικευμένης πολεμικής σύρραξης στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Το DiEM25 στην Κύπρο χτίζει ένα αντικαπιταλιστικό μέτωπο

Για ακόμη μια φορά οι εργαζόμενες-οι δεν έχουν υποψήφιους που να εκφράζουν τις δικές τους ανάγκες και δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε την Ευρώπη για την υπεράσπιση της ειρήνης, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας

Οι υποψήφιοι των κομμάτων MέΡΑ25 στη Γερμανία, την Ελλάδα και την Ιταλία σκοπεύουν να μεταμορφώσουν τη φωνή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Γιάνη Βαρουφάκη για τους συλληφθέντες της Νομικής

Με αφορμή τον εγκλεισμό σε κέντρα κράτησης και τη σχεδιαζόμενη απέλαση Ευρωπαίων πολιτών από την Ελλάδα, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 και υποψήφιος ...

Διαβάστε περισσότερα