Το διαρκές ανοιχτό κάλεσμα της Ευρωπαϊκής Άνοιξης σε όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της Ευρώπης

Η Ευρωπαϊκή Άνοιξη δημιουργήθηκε για να αποτελέσει μια δύναμη ενότητας σε όλη την Ευρώπη για τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιμετωπίζουν το ιστορικό καθήκον να αντιταχθούν, ταυτόχρονα, στο αντιδραστικό κατεστημένο και στην ξενοφοβική ακροδεξιά που ενισχύεται εξαιτίας των αποτυχημένων πολιτικών λιτότητας του κατεστημένου.
Πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Άνοιξης είναι πως για να καταστεί εφικτή και αποτελεσματική η ενότητα, αυτή πρέπει να εδράζεται σε κοινές δράσεις και κοινή πολιτική ατζέντα που θα είναι αξιόπιστη, συνεκτική και ανοιχτή σε συνεισφορές από τις πολλές πηγές εξαιρετικών, προοδευτικών ιδεών. Αυτοί είναι οι λόγοι που η Ευρωπαϊκή Άνοιξη εργάζεται σκληρά πάνω σε μια συνεκτική και περιεκτική Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη.
Για να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τον Ανοιχτό Χαρακτήρα, την Ενότητα και τη Συνοχή, η Ευρωπαϊκή Άνοιξη θα προχωρήσει στις ακόλουθες κινήσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες:

  1. Θα ανανεώσουμε το Ανοιχτό μας Κάλεσμα σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο προς τους Πράσινους, την Αριστερά, τα φεμινιστικά κινήματα και όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που συνδέονται με αυτά τα μπλοκ σε εθνικό επίπεδο για να σχηματίσουμε ένα κοινό πανευρωπαϊκό μέτωπο στη βάση της κοινής Πολιτικής Ατζέντας και Μανιφέστου.
  2. Ως μέρος του ανανεωμένου Ανοιχτού μας Καλέσματος, η Ευρωπαϊκή Άνοιξη θα προτείνει η κοινή Πολιτική Ατζέντα να τεθεί στην κρίση όλων των μελών των συμμετεχόντων κινημάτων, καθώς και μεμονωμένων πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Σε περίπτωση διαφωνιών πάνω σε συγκεκριμένα θέματα της Ατζέντας, όλες οι συμμετέχουσες πολιτικές δυνάμεις αποδέχονται πως αυτές θα επιλυθούν μέσω αυτής της πανευρωπαϊκής ψηφοφορίας.
  3. Η προτεινόμενη αυτή ανοιχτή, πρωταρχική διαδικασία θα προχωρήσει ανεξάρτητα από το ποιες πολιτικές δυνάμεις θα αποφασίσουν να ανταποκριθούν θετικά στο Ανοιχτό Κάλεσμα, θα είναι ανοιχτές σε κάθε μέλος κάθε πολιτικού φορέα – που δεν χρειάζεται να είναι μέρος του μετώπου της Ευρωπαϊκής Άνοιξης και φυσικά σε κάθε ανένταχτο προοδευτικό.

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Άνοιξης θα επιδιώξει τα ανωτέρω στη βάση του κοινού σκεπτικού ότι:

  • Όλες οι συζητήσεις με πιθανούς εταίρους θα συντονίζονται από το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Άνοιξης, ώστε να προωθείται η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συνοχή της διεθνικής μας λίστας και της οικοδόμησης του πολιτικού κεφαλαίου της Ευρωπαϊκής Άνοιξης και της πανευρωπαϊκής προβολής της
  • Οι υποψήφιοί μας θα κατέλθουν στις εκλογές με το λογότυπο της Ευρωπαϊκής Άνοιξης σε κάθε χώρα και δυνητικά μαζί με άλλους εταίρους με τα δικά τους ονόματα και λογότυπα
  • Όλοι οι υποψήφιοι του κοινού μετώπου της Ευρωπαϊκής Άνοιξης θα στηρίξουν την κοινή ατζέντα που θα έχει προκύψει από την πρωταρχική ψηφοφορία.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα