Αμεσες κυρώσεις στην κυβέρνηση του Ισραήλ για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου της Γάζας

Το ΜέΡΑ25 θεωρεί την ελληνική κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση  συνένοχους σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Το Ισραήλ δεν κρατάει πια τα προσχήματα την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχουν ενεργά στην συγκάλυψη των εγκλημάτων πολέμου του Ισραήλ.

Σε αυτό το τουίτ ο ΧανάνιαΝαφτάλι, σύμβουλος του Νετανιάχου, ανακοίνωσε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου στην Γάζα από την Ισραηλινή Αεροπορία, δικαιολογώντας τον βομβαρδισμό επειδή, όπως ισχυρίστηκε, μέσα κρύβονταν άνδρες της Χαμάς. Μόλις είδαν όμως πόσοι άμαχοι σκοτώθηκαν, ο εν λόγω κύριος διέγραψε αυτό το τουίτ και η κυβέρνηση του Ισραήλ επιδόθηκε σε εκστρατεία παραπληροφόρησης προσπαθώντας να ρίξει την επίθεση στη Χαμάς – Ισλαμική Τζιχάντ, ισχυριζόμενοι ότι εκείνοι βομβάρδισαν το νοσοκομείο!

 

Στο μεταξύ, o Υπουργός Δικαιοσύνης του Ισραήλ διατρανώνει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ εσκεμμένα θανατώνει με δίψα, πείνα και στέρηση φαρμάκων 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους έως ότου η Χαμάς απελευθερώσει τους δικούς της ομήρους – μια ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Γενεύης.

Χτες, το ΜέΡΑ25 προειδοποίησε την Ελληνική Κυβέρνηση ότι η στάση της να στηρίζει αυτά τα εγκλήματα πολέμου συνιστά, από μόνη της, συνενοχή σε αυτά τα εγκλήματα πολέμου και εκτίθεται σε δίωξη από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο. Ο κ. Μητσοτάκης όφειλε να ματαιώσει την επίσκεψή του στο Ισραήλ όχι για λόγους… ασφαλείας, αλλά ως ελάχιστο δείγμα διαμαρτυρίας για το έγκλημα. Σημειώνουμε ακόμα πως το ίδιο ισχύει με το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο το οποίο διασύρει συστηματικά την Ευρώπη και τους λαούς της αρνούμενο να καταδικάσει τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ.

Σήμερα, το ΜέΡΑ25 απαιτεί από την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση άμεσες κυρώσεις κατά της κυβέρνησης του Ισραήλ – και τους καθιστά υπεύθυνους ενώπιον των λαών της Ευρώπης για συνενοχή σε Εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας.

 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα