Ανακοίνωση του DiEM25 για την επίθεση Παπακωνσταντίνου στον συνιδρυτή του κινήματος Γιάνη Βαρουφάκη

Το 2010 το ελληνικό δημόσιο πτώχευσε και ο τότε Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αν και είχε την ευκαιρία να διαπραγματευτεί σοβαρά πετυχαίνοντας  μια γενναία αναδιάρθρωση χρέους και μια έντιμη λύση για τη χώρα, παρέδωσε “γη και ύδωρ” στους δανειστές, εισάγοντας τη χώρα μας στο καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας.
Τι κι αν το ΔΝΤ παραδέχεται ότι και το 2015 μπορούσαμε να πετύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, πόσο μάλλον το 2010 που η ελληνική κυβέρνηση υποτάχθηκε αμαχητί, υποθηκεύοντας τη χώρα.

Σήμερα με χυδαία ανάρτησή του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επιτίθεται στο συνιδρυτή του DiEM25 Γιάνη Βαρουφάκη αποκαλώντας κορόιδα τον κόσμο που δεν παραπλανήθηκε από την προπαγάνδα εσωτερικού και εξωτερικού. Πάει πολύ να γίνεται αντικείμενο ειρωνείας ο μόνος υπουργός που πάλεψε υπέρ του λαού κι όχι υπέρ των γαλλογερμανικών τραπεζών.  Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει αποδείξει με την στάση του ότι τίμησε την εντολή που του έδωσε ο Ελληνικός λαός αρνούμενος να συνεχίσει την αδιέξοδη πολιτική της λιτότητας και της συνθηκολόγησης.
Η ιστορία θα μας κρίνει όλους κ. Παπακωνσταντίνου. Όσο κ αν θέλετε να μας πείσετε ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι μια αποικία χρέους, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα για να πάψει η χώρα μας να ασφυκτιά κι η Ευρώπη να αποδομείται.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα