Ο γυάλινος κόσμος των πολιτικών

Το θέμα της κ.Αντωνοπούλου σχετικά με την επιδότηση ενοικίου που λάμβανε, ενώ εισοδηματικά/περιουσιακά δεν την χρειαζόταν, μας οδηγεί σε μια θλιβερή διαπίστωση: αυτοί που κυβερνούν, που νομοθετούν δεν είναι κομμάτι της κοινωνίας, σα να ζουν σε γυάλινο κόσμο. 
Η κ.Αντωνοπούλου προφανώς δεν χρειαζόταν αυτή την επιδότηση αλλά μάλλον δεν μπορούσε να αντιληφθεί, ήταν εκτός των κοινωνικών δικτύων που κινείται, πως ακόμα και αυτό το ποσό θα μπορούσε να ωφελήσει κάποιους συνανθρώπους μας που χρειάζονται πραγματικά αυτή την επιδότηση, όπως κάποιος φοιτητής.
 
Το φαινόμενο δεν περιορίζεται στο ΣΥΡΙΖΑ,  ωστόσο σηματοδοτεί μια εμφανή ανησυχητική στροφή από την πρώτη του περίοδο διακυβέρνησής του όπου γινόταν μια (έστω επικοινωνιακή) προσπάθεια άρνησης παροχών ως δείγμα ενός νέου ήθους.
 
Ο “Μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ” έχει γίνει πλέον μέρος του προβλήματος που ως ΜέΡΑ25 έχουμε θέσει ως σκοπό τη λύση του: Τη γεφύρωση του αβυσσαλέου, πλέον, κενού αντιπροσώπευσης ανάμεσα σε αυτούς που ασκούν μια παρασιτική εξουσία, κι αυτούς που την υφίστανται.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα