Aποσπάσματα απο τις εκδηλώσεις του DiEM25 στη Λάρισα και τα Γιάννενα

Η περιοδεία του DiEM25 ανά την Ελλάδα συνεχίστηκε την εβδομάδα που μας πέρασε. Τη Δευτέρα στη Λάρισα και την Τετάρτη στα Γιάννενα ο κόσμος γέμισε τις αίθουσες για να ακούσει την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη και συμμετείχε με ενδιαφέρον και αγωνία στις συζητήσεις που έγιναν μετά.

Ο Γιάνης ξεκίνησε την ομιλία του στα Γιάννενα με αναφορά στην τραγωδία της Δυτικής Αττικής:
Έχετε προσέξει ότι όταν τα στοιχεία της φύσης επιτίθενται στους ανθρώπους, επιτίθενται στους φτωχούς ανθρωπους; Από το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα το ίδιο συμβαίνει. Ομως το νερό και η φωτιά δεν έχουν ταξικές προτιμήσεις. Μάλλον εμείς οι άνθρωποι κάνουμε κάτι λάθος, έτσι όπως χτίζουμε τις εργατικές συνοικίες, έτσι όπως μοιράζουμε το χρήμα, τους πόρους και τις υποδομές.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις σχολίασε δηκτικά:
Δανειστήκαμε από τους ξένους για να τα δώσουμε στις τράπεζες που τα έδωσαν στη fraport για να μας πάρει τα αεροδρόμια. Αυτό δεν το έκανε ούτε η Βρετανία στις αποικίες της.

Ενώ για την πολιτική των πλειστηριασμών  εκτός από την κριτική στην κοινωνική πλευρά του ζητήματος απέδειξε και το αρνητικό οικονομικό της αποτέλεσμα:
 
Oι πλειστηριασμοί το μόνο που θα επιφέρουν είναι να ρίξουν ακόμα περισσότερο την αγορά ακινήτων αυξάνοντας την προσφορά. H μόνη λύση είναι η ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισης των κόκκινων δανείων που θα κρατούν στο χαρτοφυλάκιό τους τα δάνεια αυτά μέχρι η οικονομία να ανακάμψει και η αγορά ακινήτων να εξορθολογιστεί.

Επανέλαβε τους βασικούς άξονες της Νέας Συμφωνίας για την Ελλάδα και κάλεσε τους συμπολίτες μας να ενεργοποιηθούν μέσα από το DiEM25 αλλά και να στελεχώσουν τον νέο εκλογικό φορέα του:

Tο Diem25.official αυτή τη στιγμή δημιουργεί τον κατάλογο των υποψηφίων σε Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Πολωνία, Γερμανία, Πορτογαλία, Ισπανία και βεβαίως Ελλάδα όπου περί το Φλεβάρη θα έχουμε συνέδριο.
Σας προσκαλούμε να συμμετέχετε, ξεκινάμε από το μηδέν και βάζουμε σα στόχο μια οριζόντια δομή που θα παράγει πολιτική ανεξάρτητα από τις προσωπικότητες που συμμετέχουν σε αυτή.
Δε θα παίξουμε παλαιοκομματικό παιχνίδι, δεν είμαστε εδώ για να μοιράσουμε οφίτσια αλλά για να υποστηρίξουμε μέχρι τέλους τη στρατηγική της εποικοδομητικής ανυπακοής.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here

Βαρουφάκης στον Πρέσβη της Κούβας: Το ΜέΡΑ25-DiEM25 εναντιώνεται πλήρως στην συνεχιζόμενη ασφυξία του κουβανικού λαού από τις ΗΠΑ

Τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 επισκέφθηκε σήμερα στη Βουλή ο νέος Πρέσβης της Κούβας κύριος Aramís Fuente Hernández

Read more

Κλιμάκιο ΜέΡΑ25-DiEM25-mέta στη Κύπρο!

Με μεγάλη ικανοποίηση και ενθουσιασμό, ανακοινώνουμε διήμερο (23-24/11/2022) εκδηλώσεων-δράσεων-συναντήσεων στην Κύπρο

Read more

Το DiEM25 έχει σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Η πρόταση πέντε σημείων μας που στοχεύει στην ειρηνική διευθέτηση του πολέμου εγκρίθηκε από τα μέλη

Read more

Απαιτούμε την παραίτηση του επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell λόγω των ρατσιστικών σχολίων του για μη Ευρωπαϊκές χώρες

Τα σχόλιά του προδίδουν ότι ακόμη και τα υψηλότερα κλιμάκια της ευρωπαϊκής πολιτικής ηγεσίας διακατέχονται από μια κατάφορα ρατσιστική και ...

Read more