Το DiEM25 στηρίζει την απόφαση του Λουΐτζι Ντε Ματζίστρις και άλλων γενναίων Ιταλών δημάρχων να μη κλείσουν τα λιμάνια

Όταν η Ιταλική κυβέρνηση κλείνει τα λιμάνια της χώρας για τους μετανάστες, είναι η ώρα για τις πόλεις να επιδείξουν ανυπακοή και να τα κρατήσουν ανοιχτά. Επιδοκιμάζουμε το σθένος και την ανθρωπιστική στάση των δημάρχων της Νάπολης, του Παλέρμο, της Μεσίνας και άλλων πόλεων που κράτησαν τα λιμάνια τους ανοιχτά. Στεκόμαστε μαζί τους!
Η νέα Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα λιμάνια της χώρας σε όλα τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες. Το πλοίο “Aquarius”, ένα σκάφος που μεταφέρει πάνω από 600 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και 100 ασυνόδευτων ανηλίκων, αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω από τις ακτές της Σικελίας. Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σε συνεργασία με τον προερχόμενο από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υπουργό Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, δεν επιτρέπουν στο “Aquarius” να προσεγγίσει λιμάνι.
Πλειάδα Ιταλών δημάρχων, συμπεριλαμβανομένου του μέλους του DiEM25 και εταίρου μας στην Ευρωπαϊκή Άνοιξη δημάρχου της Νάπολης Λουΐτζι Ντε Ματζίστρις, καθώς και του δημάρχου του Παλέρμο Λεολούκα Ορλάντο, έχουν ανακοινώσει πως δεν προτίθενται να υπακούσουν στις εντολές της κυβέρνησης, κρατώντας τα λιμάνια των πόλεών τους ανοιχτά. Το DiEM25 υποστηρίζει πλήρως τις δράσεις και επιδοκιμάζει το κουράγιο αυτών των δημάρχων. Επειδή όταν ο νόμος καθίσταται απάνθρωπος, ε τότε πρέπει να παρακούεται.
Καλούμε όλους τους δημάρχους σε ολόκληρη την Ιταλία και την Ευρώπη να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ντε Ματζίστρις και του Ορλάντο και να προετοιμαστούν να υποδεχθούν τους μετανάστες αψηφώντας τους εθνικούς νόμους.
Εκεί όπου οι εθνικές κυβερνήσεις επιδεικνύουν απανθρωπιά, οι πόλεις οφείλουν να μας δείχνουν πως να παραμείνουμε άνθρωποι.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Στις 14 Μαΐου τo ΜΕΡΑ25 δίνει την εκλογική μάχη στη Γερμανία

Ο αγώνας για την Ελλάδα είναι αγώνας για την Ευρώπη και το αντίστροφο. Ο μόνος αγώνας που μπορεί να έχει σημαντικό και διαρκές αποτέλεσμα είναι ...

Διαβάστε περισσότερα

Οι τράπεζες μπορούν και πρέπει να παρακαμφθούν

Ενώ η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται μπροστά σε άλλη μια οικονομική κρίση, οι τραπεζίτες κοιμούνται πιο ήσυχοι απ’ ό, τι έκαναν το 2008

Διαβάστε περισσότερα

Ενιαίο Δημοκρατικό Κράτος: Η λογική λύση για την Παλαιστίνη

Μετά από 75 χρόνια εποικιστικής αποικιοκρατίας, το ΕΔΚ αποτελεί τον αντίποδα του Σιωνιστικού εγχειρήματος

Διαβάστε περισσότερα