Το DiEM25 στηρίζει την απόφαση του Λουΐτζι Ντε Ματζίστρις και άλλων γενναίων Ιταλών δημάρχων να μη κλείσουν τα λιμάνια

Όταν η Ιταλική κυβέρνηση κλείνει τα λιμάνια της χώρας για τους μετανάστες, είναι η ώρα για τις πόλεις να επιδείξουν ανυπακοή και να τα κρατήσουν ανοιχτά. Επιδοκιμάζουμε το σθένος και την ανθρωπιστική στάση των δημάρχων της Νάπολης, του Παλέρμο, της Μεσίνας και άλλων πόλεων που κράτησαν τα λιμάνια τους ανοιχτά. Στεκόμαστε μαζί τους!
Η νέα Ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τα λιμάνια της χώρας σε όλα τα πλοία που μεταφέρουν μετανάστες. Το πλοίο “Aquarius”, ένα σκάφος που μεταφέρει πάνω από 600 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και 100 ασυνόδευτων ανηλίκων, αυτή τη στιγμή βρίσκεται έξω από τις ακτές της Σικελίας. Ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι σε συνεργασία με τον προερχόμενο από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υπουργό Υποδομών Ντανίλο Τονινέλι, δεν επιτρέπουν στο “Aquarius” να προσεγγίσει λιμάνι.
Πλειάδα Ιταλών δημάρχων, συμπεριλαμβανομένου του μέλους του DiEM25 και εταίρου μας στην Ευρωπαϊκή Άνοιξη δημάρχου της Νάπολης Λουΐτζι Ντε Ματζίστρις, καθώς και του δημάρχου του Παλέρμο Λεολούκα Ορλάντο, έχουν ανακοινώσει πως δεν προτίθενται να υπακούσουν στις εντολές της κυβέρνησης, κρατώντας τα λιμάνια των πόλεών τους ανοιχτά. Το DiEM25 υποστηρίζει πλήρως τις δράσεις και επιδοκιμάζει το κουράγιο αυτών των δημάρχων. Επειδή όταν ο νόμος καθίσταται απάνθρωπος, ε τότε πρέπει να παρακούεται.
Καλούμε όλους τους δημάρχους σε ολόκληρη την Ιταλία και την Ευρώπη να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Ντε Ματζίστρις και του Ορλάντο και να προετοιμαστούν να υποδεχθούν τους μετανάστες αψηφώντας τους εθνικούς νόμους.
Εκεί όπου οι εθνικές κυβερνήσεις επιδεικνύουν απανθρωπιά, οι πόλεις οφείλουν να μας δείχνουν πως να παραμείνουμε άνθρωποι.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Απαιτούμε την παραίτηση της Ursula von der Leyen

Αντιδρώντας στην πρόσφατη κρίση στο Ισραήλ και την Παλαιστίνη, η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen παραβίασε το νομικό ...

Διαβάστε περισσότερα