Προϋπολογισμός 2018: black friday για τη δημόσια περιουσία

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει κανονικά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε ιδιωτικά κεφάλαια. Διαβάζοντας τα στοιχεία του προϋπολογισμού που κατατέθηκε στη Βουλή, διαπιστώνουμε πως η κυβέρνηση προσδοκά έσοδα ύψους 2,7δισ€ από ιδιωτικοποιήσεις μέσα στο 2018, βγάζοντας στο σφυρί 52 περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, από ακίνητα και εταιρείες μέχρι υποδομές.
Τα πιο τρανταχτά παραδείγματα είναι εκείνα της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης ανελαστικών αγαθών, όπως της ενέργειας και της ύδρευσης/αποχέτευσης, μέσω της “αξιοποίησης”, όπως είναι ο πολιτικά ορθός όρος, κομματιών της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, της ΔΕΠΑ, της ΔΕΣΦΑ και της συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου (35,5%) στα ΕΛΠΕ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται πρωταθλήτρια των ιδιωτικοποιήσεων. Πραγματικά, τι παραπάνω θα ξεπούλαγε η νεοφιλελεύθερη αξιωματική αντιπολίτευση και για πόσο ακόμα ο ελληνικός λαός θα παραμένει δέσμιος μεταξύ διαφορετικών εφαρμοστών της ίδιας πολιτικής;

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα