Θέλεις να είσαι υποψήφιος για τις οργανώσεις του DiEM25 σε εθνικό επίπεδο;

Οι εθελοντές μας στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στο Βέλγιο προετοιμάζουν το επόμενο οργανωτικό τους βήμα εκλέγοντας τα εθνικά τους Συμβούλια που θα συντονίσουν τις δράσεις του DiEM25 στις χώρες τους για τα επόμενα δύο χρόνια.
 
Πιστοί στις ριζοσπαστικές, διεθνικές αρχές του DiEM25, κάθε μέλος (ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή τον τόπο κατοικίας του) μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσει το κίνημα σε αυτές τις χώρες, όπως βέβαια και όλοι εμείς θα κληθούμε να ψηφίσουμε πάνω σε αυτές τις υποψηφιότητες.
 
Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει τα μεσάνυχτα της 8ης Δεκεμβρίου. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο πρωινό 9 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.
 
Αν ενδιαφέρεστε, επισκεφτείτε την Περιοχή Μελών στον ιστότοπό μας για να ενημερωθείτε περαιτέρω για τα Συμβούλια και πως να θέσετε την υποψηφιότητά σας.
 
Τα Συμβούλια του DiEM25
 
Τα εθνικά Συμβούλια αποτελούν τα συντονιστικά σώματα υπεύθυνα για την οργάνωση των δραστηριοτήτων του DiEM25 στις συγκεκριμένες χώρες. Δραστηριότητες όπως η διεύρυνση της βάσης των μελών μας, της παροχής βοήθειας στις ΑΟ, τη διασύνδεση με συγγενείς ιδεολογικά δίκτυα, κοινωνικά κινήματα, πολιτικές δυνάμεις και οργανισμούς, κάνοντας το κίνημα μας πιο εμφανές στο κοινωνικό και πολιτικό τοπίο σε εθνικό επίπεδο.
 
Και φυσικά, στο απόηχο της ιστορικής μας απόφασης για τη δυνατότητα σχηματισμού εκλογικών φορέων και καθόδου σε εκλογικές διαδικασίες, τα Συμβούλια κάθε χώρας θα έχουν επίσης ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή, της εμπλοκής του DiEM25 στις εκλογικές αναμετρήσεις σε εθνικό επίπεδο, που τα μέλη μας θα αποφασίσουν πως πρέπει να συμμετέχουμε.
 
Να τονίσουμε πως τα Συμβούλια κάθε χώρας δεν εκπροσωπούν τις παραδοσιακές κάθετες δομές εξουσίας που συναντούμε στους περισσότερους πολιτικούς οργανισμούς. Το αντίθετο: ακριβώς λόγω της καινοτόμου, ανοιχτής και διεθνικής φύσης του κινήματός μας, κάθε αφοσιωμένος DiEMer μπορεί να είναι υποψήφιος σε κάποιο Συμβούλιο – ανεξάρτητα της υπηκοότητας ή του τόπου κατοικίας του.
 
Η ενασχόληση σε κάποιο Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να βρεθείς στο κέντρο μιας οριζόντιας, πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που επιθυμεί να ωθήσει το κίνημά μας μπροστά. Είναι μια δύσκολη δουλειά επίσης, αλλά για αυτό γίναμε μέλη του DiEM25 άλλωστε: για να βγούμε μπροστά και να μετασχηματίσουμε την ΕΕ!
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Ψήφισμα: Να ανασταλεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Απαιτούμε κατεπειγόντως την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ο… γιέσμαν Μητσοτάκης εμπλέκει τη χώρα μας στις νατοϊκές επιχειρήσεις στην Ερυθρά Θάλασσα

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έδωσε τηλεφωνική εντολή στον Έλληνα πρωθυπουργό κι εκείνος αναφώνησε, YES SIR!

Διαβάστε περισσότερα

Γιατί βγαίνουν στους δρόμους χιλιάδες ανθρώποι στη Γερμανία;

Γιατί γίνονται ξαφνικά τέτοιες μεγάλες εκδηλώσεις εν μέση του τσουχτερού γερμανικού χειμώνα;

Διαβάστε περισσότερα

Ο διακόπτης μεταξύ έντασης και ύφεσης γυρίζει πάντα από τον Ερντογάν

Ο διακόπτης μεταξύ ύφεσης και έντασης στα ελληνοτουρκικά γυρνάει πάντα με αποκλειστική πρωτοβουλία της Τουρκίας και του Ερντογάν

Διαβάστε περισσότερα