Θέλεις να είσαι υποψήφιος για τις οργανώσεις του DiEM25 σε εθνικό επίπεδο;

Οι εθελοντές μας στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Ελλάδα και στο Βέλγιο προετοιμάζουν το επόμενο οργανωτικό τους βήμα εκλέγοντας τα εθνικά τους Συμβούλια που θα συντονίσουν τις δράσεις του DiEM25 στις χώρες τους για τα επόμενα δύο χρόνια.
 
Πιστοί στις ριζοσπαστικές, διεθνικές αρχές του DiEM25, κάθε μέλος (ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή τον τόπο κατοικίας του) μπορεί να θέσει υποψηφιότητα για να εκπροσωπήσει το κίνημα σε αυτές τις χώρες, όπως βέβαια και όλοι εμείς θα κληθούμε να ψηφίσουμε πάνω σε αυτές τις υποψηφιότητες.
 
Η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει τα μεσάνυχτα της 8ης Δεκεμβρίου. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο πρωινό 9 Δεκεμβρίου και θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου.
 
Αν ενδιαφέρεστε, επισκεφτείτε την Περιοχή Μελών στον ιστότοπό μας για να ενημερωθείτε περαιτέρω για τα Συμβούλια και πως να θέσετε την υποψηφιότητά σας.
 
Τα Συμβούλια του DiEM25
 
Τα εθνικά Συμβούλια αποτελούν τα συντονιστικά σώματα υπεύθυνα για την οργάνωση των δραστηριοτήτων του DiEM25 στις συγκεκριμένες χώρες. Δραστηριότητες όπως η διεύρυνση της βάσης των μελών μας, της παροχής βοήθειας στις ΑΟ, τη διασύνδεση με συγγενείς ιδεολογικά δίκτυα, κοινωνικά κινήματα, πολιτικές δυνάμεις και οργανισμούς, κάνοντας το κίνημα μας πιο εμφανές στο κοινωνικό και πολιτικό τοπίο σε εθνικό επίπεδο.
 
Και φυσικά, στο απόηχο της ιστορικής μας απόφασης για τη δυνατότητα σχηματισμού εκλογικών φορέων και καθόδου σε εκλογικές διαδικασίες, τα Συμβούλια κάθε χώρας θα έχουν επίσης ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, μαζί με την Συντονιστική Επιτροπή, της εμπλοκής του DiEM25 στις εκλογικές αναμετρήσεις σε εθνικό επίπεδο, που τα μέλη μας θα αποφασίσουν πως πρέπει να συμμετέχουμε.
 
Να τονίσουμε πως τα Συμβούλια κάθε χώρας δεν εκπροσωπούν τις παραδοσιακές κάθετες δομές εξουσίας που συναντούμε στους περισσότερους πολιτικούς οργανισμούς. Το αντίθετο: ακριβώς λόγω της καινοτόμου, ανοιχτής και διεθνικής φύσης του κινήματός μας, κάθε αφοσιωμένος DiEMer μπορεί να είναι υποψήφιος σε κάποιο Συμβούλιο – ανεξάρτητα της υπηκοότητας ή του τόπου κατοικίας του.
 
Η ενασχόληση σε κάποιο Συμβούλιο είναι μια ευκαιρία να βρεθείς στο κέντρο μιας οριζόντιας, πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας που επιθυμεί να ωθήσει το κίνημά μας μπροστά. Είναι μια δύσκολη δουλειά επίσης, αλλά για αυτό γίναμε μέλη του DiEM25 άλλωστε: για να βγούμε μπροστά και να μετασχηματίσουμε την ΕΕ!
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα