O crimă împotriva tuturor! Julian Assange închis în Guantanamo-ul Britanic de trei ani

Ziua de astăzi reprezintă un punct de reper pentru una dintre cele mai grave erori judiciare comise de așa numitele democrații Occidentale: Se împlinesc trei ani de când Julian Assange este încarcerat în închisoarea de maximă securitate Belmarsh din Londra.

În timp ce guvernele Statelor Unite și ale Marii Britanii își exprimă, pe bună dreptate, indignarea față de crimele comise în Ucraina, acestea îl țin închis, drept exemplu, pe Julian Assange pentru că a îndrăznit să dezvăluie, având dovezi irefutabile, crimele de război ale celor două și ale aliaților acestora. În timp ce mass-media condamnă răspândirea dezinformării și atacurile împotriva jurnaliștilor, majoritatea acesteia rămâne tăcută în privința lui Assange, care moare încet în închisoare, deoarece și-a îndeplinit datoria de a informa publicul.

Assange riscă până la 175 de ani într-o închisoare americană, iar dacă ministrul de interne al Marii Britanii, Priti Patel, nu oprește extrădarea sa până pe 18 mai, probabil că această dată va rămâne un punct de referință în istoria democrației pentru cel puțin următoarele decenii.

Dacă prețuim democrația și libertatea de exprimare, ar trebui să facem presiuni asupra guvernului Marii Britanii, pentru a opri această parodie a justiției și pentru a salva viața lui Julian.
Niciodată vocea noastră nu a fost mai necesară decât acum.

Vrei să fii informat despre acțiunile DiEM25? Înscrie-te aici

Vom transforma Black Friday în Make Amazon Pay Day (Fă Amazon să Plătească)

Sindicatele, ecologiștii și alte grupuri s-au angajat să transforme reducerile de Black Friday în Make Amazon Pay Day, organizând greve și ...

Citește mai departe

Planul DiEM25 pentru pacea în Ucraina

Membri Diem25 au aprobat o propunere în cinci puncte, care are ca scop terminarea conflictului din Ucraina.

Citește mai departe

Democrația triumfă: Lula câștigă alegerile în Brazilia

Acum, cetățenii Braziliei, au ales speranța în detrimentul fricii, au ales solidaritatea , nu ura.

Citește mai departe

Coordonatorul de Campanie al DiEM25, Dusan Pajovic discută într-un podcast Upstream despre Noul Pact Ecologic

Coordonatorul de campanie al DiEM25, Dusan Pajovic a apărut pe cunoscutul podcast Upstream pentru a discuta Tranziția Verde și Noul Pact ...

Citește mai departe