O crimă împotriva tuturor! Julian Assange închis în Guantanamo-ul Britanic de trei ani

Ziua de astăzi reprezintă un punct de reper pentru una dintre cele mai grave erori judiciare comise de așa numitele democrații Occidentale: Se împlinesc trei ani de când Julian Assange este încarcerat în închisoarea de maximă securitate Belmarsh din Londra.

În timp ce guvernele Statelor Unite și ale Marii Britanii își exprimă, pe bună dreptate, indignarea față de crimele comise în Ucraina, acestea îl țin închis, drept exemplu, pe Julian Assange pentru că a îndrăznit să dezvăluie, având dovezi irefutabile, crimele de război ale celor două și ale aliaților acestora. În timp ce mass-media condamnă răspândirea dezinformării și atacurile împotriva jurnaliștilor, majoritatea acesteia rămâne tăcută în privința lui Assange, care moare încet în închisoare, deoarece și-a îndeplinit datoria de a informa publicul.

Assange riscă până la 175 de ani într-o închisoare americană, iar dacă ministrul de interne al Marii Britanii, Priti Patel, nu oprește extrădarea sa până pe 18 mai, probabil că această dată va rămâne un punct de referință în istoria democrației pentru cel puțin următoarele decenii.

Dacă prețuim democrația și libertatea de exprimare, ar trebui să facem presiuni asupra guvernului Marii Britanii, pentru a opri această parodie a justiției și pentru a salva viața lui Julian.
Niciodată vocea noastră nu a fost mai necesară decât acum.

Do you want to be informed of DiEM25's actions? Sign up here