Europa va fi democratizată, odată ce oligarhia va fi răsturnată!

Europa este condusă de oligarhi. Aceștia dețin apartamentele în care locuim, băncile care ne păstrează banii, vaccinurile care ne salvează viața, aplicațiile de care avem nevoie pentru a lucra, datele pe care aceste aplicații le colectează despre noi, petrolul și gazele care ne încălzesc planeta – și, mai important, dețin politicienii care ar trebui să ne apere împotriva lor. Ei sunt rezultatul unui sistem groaznic în care bogaților li se permite să facă tot ce le place, în timp ce oamenii de rând plătesc atunci când „ce le place lor” nu funcționează.

Se prefac că le pasă de democrație, dar în spatele scenei își folosesc toată puterea și influența pentru a se asigura că nu ai niciun cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care fac lucrurile. Coșmarul tuturor oligarhilor este democrația reală.

Există o singură cale de a rupe asta: o revoluție democratică!

Îi putem învinge și nu ne vom opri până când viziunea noastră, a unei democrații profunde nu se va răspândi în cultura noastră, în sistemul corporatist, în economia noastră, în consiliile noastre locale, în parlamentele noastre și în toate instituțiile noastre.

Acesta este timpul nostru.
Alăturați-vă acestui efort.

Cum o vom face

Ne angajăm să stabilim alianțe cu oricine care împărtășește metoda noastră de nesupunere constructivă pentru a construi o democrație reală peste tot. Vom face acest lucru în fiecare cartier, loc de muncă, oraș și regiune.

Dar, pentru a schimba Europa, trebuie să schimbăm și guvernele care servesc interesele oligarhiei. Acolo unde este necesar, vom înființa propriul nostru partid politic pentru a participa la alegerile cheie – aceste partide sunt unite sub principiile și valorile noastre și toate poartă același nume: MERA25, dintre care două există în prezent în Grecia și în Germania. În alte părți, vom participa la alianțe electorale în concordanță cu manifestul nostru.

Programul nostru se va baza pe agenda noastră politică pe termen mediu – Noul Pact Verde pentru Europa – precum și pe viziunea noastră pe termen lung a unui sistem democratic, ecologic, feminist, pașnic, neexploatator, eliberat de șefii capitaliști, de birocrații de stat nealeși și de orice tendință de colonizare.

Colectivul de Coordonare

Colectivul de coordonare (CC) este organismul însărcinat cu direcționarea DiEM25 în Europa și în afara acesteia, coordonând strategia și Politica mișcării, permițând în același timp membrilor să aducă lupta în cadrul sistemului actual. În fiecare an, jumătate din locurile CC sunt deschise alegerilor. Următoarele persoane formează actualul CC:

Grupul Consultativ

De la începuturile sale, ideile și principiile DiEM25 au atras personalități influente din întreaga lume pentru cauza sa. Ei îmbogățesc gândirea mișcării, contribuie la evenimentele și campaniile noastre și ne ajută să împărtășim mesajul nostru prin platformele lor. Ei alcătuiesc Panoul consultativ.

Colectivele naționale și aripile electorale

Ne organizăm activitatea la nivel național prin colective naționale (NC) care se ocupă de coordonarea mișcărilor în fiecare țară și aripi electorale (EW) care evaluează oportunitățile electorale pentru politicile noastre și recomandă acțiuni CC-ului pe baza analizei lor. Toți membrii acestor organisme sunt aleși pe o bază paneuropeană, ceea ce înseamnă că nu reprezintă o versiune Națională a mișcării, ci totalitatea membrilor din țara lor (de exemplu,Colectivul Național DIEM25 din Franța, mai degrabă decât Colectivul Național al Franței). Apelul nostru la internaționalism radical și democratic nu este doar un motto: este un mod de operare!

Vezi oamenii care fac lucrurile să se întâmple în fiecare țară: