Europa va fi democratizată, odată ce oligarhia va fi răsturnată!

Europa este condusă de oligarhi. Aceștia dețin apartamentele în care locuim, băncile care ne păstrează banii, vaccinurile care ne salvează viața, aplicațiile de care avem nevoie pentru a lucra, datele pe care aceste aplicații le colectează despre noi, petrolul și gazele care ne încălzesc planeta – și, mai important, dețin politicienii care ar trebui să ne apere împotriva lor. Ei sunt rezultatul unui sistem groaznic în care bogaților li se permite să facă tot ce le place, în timp ce oamenii de rând plătesc atunci când „ce le place lor” nu funcționează.

Se prefac că le pasă de democrație, dar în spatele scenei își folosesc toată puterea și influența pentru a se asigura că nu ai niciun cuvânt de spus în ceea ce privește modul în care fac lucrurile. Coșmarul tuturor oligarhilor este democrația reală.

Există o singură cale de a rupe asta: o revoluție democratică!

Îi putem învinge și nu ne vom opri până când viziunea noastră, a unei democrații profunde nu se va răspândi în cultura noastră, în sistemul corporatist, în economia noastră, în consiliile noastre locale, în parlamentele noastre și în toate instituțiile noastre.

Acesta este timpul nostru.
Alăturați-vă acestui efort.

Cum o vom face

Ne angajăm să stabilim alianțe cu oricine care împărtășește metoda noastră de nesupunere constructivă pentru a construi o democrație reală peste tot. Vom face acest lucru în fiecare cartier, loc de muncă, oraș și regiune.

Dar, pentru a schimba Europa, trebuie să schimbăm și guvernele care servesc interesele oligarhiei. Acolo unde este necesar, vom înființa propriul nostru partid politic pentru a participa la alegerile cheie – aceste partide sunt unite sub principiile și valorile noastre și toate poartă același nume: MERA25, dintre care două există în prezent în Grecia și în Germania. În alte părți, vom participa la alianțe electorale în concordanță cu manifestul nostru.

Programul nostru se va baza pe agenda noastră politică pe termen mediu – Noul Pact Verde pentru Europa – precum și pe viziunea noastră pe termen lung a unui sistem democratic, ecologic, feminist, pașnic, neexploatator, eliberat de șefii capitaliști, de birocrații de stat nealeși și de orice tendință de colonizare.