Εποικοδομητικές συναντήσεις του Γιάνη Βαρουφάκη στη Γαλλία : Ετιέν Μπαλιμπάρ, Μπενουά Αμόν και Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας ένα βήμα πιο κοντά σε κοινό ψηφοδέλτιο με το DiEM25 για τις Ευρωεκλογές του 2019

To Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, οι συνδριτές του κινήματος Γιάνης Βαρουφάκης και Σρέτσκο Χόρβατ μαζί με αντιπροσωπεία μελών του DiEM25 Γαλλίας είχαν επιτυχημένες συναντήσεις με συνεργαζόμενες οργανώσεις και κόμματα του προοδευτικού χώρου.

Αρχικά με το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας και τον γ.γ. του Πιερ Λοράν, όπου διαπιστώθηκε πρόοδος και οι προγραμματικές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν με ορίζοντα ολοκλήρωσης το Φεβρουάριο. Έπειτα, με το σπουδαίο Γάλλο πολιτικό φιλόσοφο Ετιέν Μπαλιμπάρ, που με το έργο του έχει συμβάλλει στην επικαιροποίηση της μαρξιστικής σκέψης στο σήμερα. Ο Ετιέν Μπαλιμπάρ εντάχθηκε στο κίνημα θέτοντας υποψηφιότητα για τη Συμβουλευτική Επιτροπή του DiEM25 .

Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το κόμμα Generation S του Μπενουά Αμόν, τους ευρωβουλευτές Ιζαμπέλ Τομά και Γκιγιόμ Μπαλάς και την Ορόρ Λαλίκ του Ινστιτούτου Βεμπλέν όπου επετεύχθη συμφωνία για κοινή κάθοδο στις Ευρωεκλογές του 2019.Το Μάρτιο θα πραγματοποιηθεί στη Νάπολι – ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου της πόλης και μέλους του DiEM25 Λουΐτζι Ντε Ματζίστρις – συνάντηση όλων των συνεργαζόμενων οργανώσεων στο κοινό ψηφοδέλτιο του DiEM25 με αντιπροσώπους μέχρι στιγμής να επιβεβαιώνουν τη συμμετοχή τους από την Πολωνία, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Πρόκειται για τη σημαντικότερη μέχρι στιγμής εξέλιξη στη διαδικασία σχηματισμού με πρωτοβουλία του DiEM25, ενός εκλογικού σχηματισμού με κοινό πολιτικό πρόγραμμα για όλη την Ευρώπη για τις Ευρωεκλογές του 2019.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ