Ο δήθεν ευρωπαϊσμός του «ναι» σε όλα συνθλίβει την Ευρώπη, συνθλίβει τους λαούς της Ευρώπης

Υπάρχει κάποιο άλλο κόμμα πέραν του ΜέΡΑ25, που εκατόν τριάντα χιλιάδες μέλη από όλη την Ευρώπη Γερμανούς, Ιταλούς, Ιρλανδούς έχουν δικαίωμα ψήφου και που θα ψηφίσουν στις επόμενες δύο εβδομάδες υπέρ ή εναντίον των υποψηφιοτήτων για τα Γρεβενά, για τη Ρόδο, για την Κρήτη, για τη Β3΄ Αθηνών; Υπάρχει κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κόμμα με τέτοια δομή και εσωτερική πανευρωπαϊκή δημοκρατία; Ποιο άλλο κόμμα έχει παραρτήματα με το όνομα ΜέΡΑ25 στη Γερμανία όπου θα κατεβούν οι σύντροφοί μας με το όνομα ΜέΡΑ25 στις πολιτειακές εκλογές της Βρέμης σε δύο εβδομάδες, με το ίδιο όνομα ΜέΡΑ25 στην Ιταλία;

Τελικά προκύπτει το ερώτημα: Τι εστί ΕυρώπηΓιατί δεν υπάρχει μία Ευρώπη, όπως γνωρίζουμε, όπως δεν υπάρχει μία Ελλάδα. Πάντα υπήρχε η Ευρώπη του Μέτερνιχ κόντρα στην Ευρώπη των φιλελλήνων. Πάντα εδώ υπήρχαν δικοί μας που έσκουζαν: «Βάστα Μέτερνιχ ή βάστα Γερούν» κόντρα σε πατριώτες διεθνιστές που κατανοούσαν την ευρωπαϊκή προοπτική ως αλληλεγγύη των λαών της Ευρώπης κόντρα στα διευθυντήρια, κόντρα στις τρόικες, κόντρα στους Μέτερνιχ, κόντρα στους Γερούν.

Επί του πρακτέου όμως, ποια είναι τα μεγάλα πράγματα που έγιναν τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην Ευρώπη; Το 2019 εμείς το ΜέΡΑ25 και το DiEM25 πανευρωπαϊκά σε έντεκα χώρες ταυτόχρονα κατεβήκαμε με ένα μανιφέστο, μία πρόταση οικονομικής πολιτικής, κοινωνικής πολιτικής, οικολογικής πολιτικής την Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη. Αυτό που πέρασε στις Βρυξέλλες η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μια σκιά της Πράσινης Συμφωνίας για την Ευρώπη που εμείς καταθέσαμε και κατεβήκαμε στις ευρωεκλογές.

Το 2020 τον Ιούνιο εν μέσω πανδημίας ο κ. Μητσοτάκης θριαμβολογούσε, ζητούσε να τον δοξάσει ο ελληνικός λαός για το Ταμείο Ανάκαμψης και μάλιστα όλο το μνημονιακό τόξο και ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, λέγανε ότι το Ταμείο Ανάπτυξης επειδή έχει κοινό χρέος είναι η χαμιλτονική αλλαγή της Ευρώπης, ότι θα αποτελέσει την αρχή για τη δημοσιονομική ένωση και άλλες τέτοιες ηλιθιότητες. Ήμασταν οι μόνοι που σηκωθήκαμε εδώ και σας είπαμε ότι είναι η ταφόπλακα της δημοσιονομικής ένωσης, είναι η ταφόπλακα ενός κοινού φεντεραλιστικού Υπουργείου Οικονομικών.

Ποιος αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο; Είναι ξεκάθαρο ποιος είχε δίκιο. Αυτά όλα οδηγούν σε ένα ασφαλέστατο συμπέρασμα. Ο δήθεν ευρωπαϊσμός του «ναι» σε όλα συνθλίβει την Ευρώπη, συνθλίβει τους λαούς της Ευρώπης.

Αποδομεί ακόμα και αυτούς τους σαθρούς, τους τρισάθλιους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάνει την Ευρώπη, κάθε φορά που έχουμε μια κρίση είτε είναι του ευρώ είτε είναι η πανδημία -ίδια κρίση είναι, αλλά τέλος πάντων-, σε κάθε φάση-έκφανση της κρίσης, της ίδιας κρίσης, να μένει πίσω αυτή η ήπειρος τεχνολογικά, οικονομικά, γεωστρατηγικά, κοινωνικά, οικολογικά, σε σχέση με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την Κίνα, αλλά και χώρες όπως η Ινδία, όπως το Μεξικό.

Μόνο η προσέγγιση του ΜέΡΑ25 και του DiEM25, είναι μια πραγματική ευρωπαϊκή προοπτική.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Δήλωση του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι προοδευτικοι άνθρωποι έχουμε ιερή υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον εξορμπανισμό της χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει ένα ακόμα παράδειγμα της απάνθρωπης πρακτικής των επαναπροωθήσεων

Άλλο ένα παράδειγμα της πρακτικής των εγκληματικών επαναπροωθησεων έφτασε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τους New York Times

Διαβάστε περισσότερα

DiEM25 στην Κύπρο – Πολιτιστικό Αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Λεμεσό, το πολιτιστικό αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι, από το DiEM25 στην Κύπρο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Με εντολή Μαρινάκη ΤΑ ΝΕΑ κόβουν συνέντευξη του Βαρουφάκη

Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στα «Νέα», που η ίδια η εφημερίδα ζήτησε, δεν θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα