Πλειστηριασμοί: Τα ψέματα τελειώνουν σήμερα και η κοροϊδία της κυβέρνησης επίσης

Ήδη από τον Μάιο για να κλείσει η 2η αξιολόγηση, η κυβέρνηση, αφού πρώτα συμφώνησε, μετά ψήφισε τη δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η πρόβλεψη ήθελε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να εκκινούν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως οι αποχές των συμβολαιογράφων, οι κινηματικές δυνάμεις που αντιδρούσαν έντονα, ίσως και ο αριστερός μανδύας της κυβέρνησης, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ανεστάλησαν μέχρι νεοτέρας.
Η τρόικα ωστόσο και το Eurogroup δυσανασχέτησε, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση αρχικά να αναγκαστεί να τους δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό κι επίσης πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο –βλ. δόγμα νόμος και τάξη- για να προστατευτεί η διαδικασία και οι συμβολαιογράφοι από τα κινήματα.
Έτσι λοιπόν πρόσφατα η κυβέρνηση νομοθέτησε ιδιώνυμα εγκλήματα για όσους αποτρέπουν και παρεμποδίζουν τους συμβολαιογράφους από τη διενέργεια πλειστηριασμών, ώστε αυτοί να συλλαμβάνονται πάραυτα και να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Επιπλέον σήμερα ξεκινάει και η χαριστική βολή για να περάσει «καθένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται κανονικά, ξεκινώντας σταδιακά  με στόχο μέχρι τον Μάρτιο περίπου να περάσει το 70% των πλειστηριασμών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη είτε 10 με 2 είτε 2 με 6, θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται προς το παρόν και οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία, με αυξημένη όμως φύλαξη σε όσους διενεργούν και με αυξημένη καταστολή σε όσους αντιδρούν.
Οι συμβολαιογράφοι φυσικά, πιεζόμενοι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από διάφορους συνδικαλιστές τους, ενέδωσαν και αποφάσισαν την αναστολή της αποχής τους, προς τέρψη της τρόικας, της κυβέρνησης και των τραπεζών.
Οι δε τράπεζες, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για συμφωνία με τους τραπεζίτες για προστασία κατά των πλειστηριασμών για ακίνητα κάτω των 300.000 ευρώ, έχουν ήδη διαμηνύσει πως δεν έχουν καμία δέσμευση για εξαίρεση δανειοληπτών, αρκούμενες μόνον να ξεκινήσουν από κατασχέσεις μεγαλύτερης αξίας.
Από σήμερα λοιπόν αρχίζει μια νέα περίοδος στο δράμα της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, μια περίοδος στην οποία το πεδίο μάχης των κινημάτων μετατοπίζεται από τα Ειρηνοδικεία, στα συμβολαιογραφικά γραφεία όπου θα διενεργούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Και εσχάτως στα σπίτια των ανθρώπων που θα ξεσπιτώνονται. Μια περίοδος που κάθε άλλο παρά με success story θα μοιάζει, όπως θέλουν να μας πείσουν. Αντιθέτως θα πρόκειται για ένα ασύλληπτο δράμα, αλλά ταυτόχρονα και για μια επιτακτική ανάγκη, οι άνθρωποι να βρεθούν δίπλα στους συμπολίτες τους και να μπουν μπροστά, ως ασπίδα στο έγκλημα που συντελείται.
Το DiEM25 Eλλάδας έχει εντάξει στις επτά τομές που θέτει στο πολιτικό τραπέζι προς άμεση εφαρμογή και το θέμα των κόκκινων δανείων, προτείνοντας την ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισής τους που θα λειτουργεί πάνω στις αρχές του σεβασμού στον δανειολήπτη, εξετάζοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, και της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δεν θέλουμε να ζήσουμε στην Ελλάδα σκηνές Ισπανίας και Πορτογαλίας όπου οι δικαστικοί κλητήρες παρουσία των ΜΑΤ θα εκτελούν τα εντάλματα κατασχέσεων, βγάζοντας με τη βία από τα σπίτια τους ανθρώπους χτυπημένους από την κρίση.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Δήλωση του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι προοδευτικοι άνθρωποι έχουμε ιερή υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον εξορμπανισμό της χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει ένα ακόμα παράδειγμα της απάνθρωπης πρακτικής των επαναπροωθήσεων

Άλλο ένα παράδειγμα της πρακτικής των εγκληματικών επαναπροωθησεων έφτασε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τους New York Times

Διαβάστε περισσότερα

DiEM25 στην Κύπρο – Πολιτιστικό Αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Λεμεσό, το πολιτιστικό αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι, από το DiEM25 στην Κύπρο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Με εντολή Μαρινάκη ΤΑ ΝΕΑ κόβουν συνέντευξη του Βαρουφάκη

Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στα «Νέα», που η ίδια η εφημερίδα ζήτησε, δεν θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα