Πλειστηριασμοί: Τα ψέματα τελειώνουν σήμερα και η κοροϊδία της κυβέρνησης επίσης

Ήδη από τον Μάιο για να κλείσει η 2η αξιολόγηση, η κυβέρνηση, αφού πρώτα συμφώνησε, μετά ψήφισε τη δυνατότητα διενέργειας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η πρόβλεψη ήθελε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς να εκκινούν τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως οι αποχές των συμβολαιογράφων, οι κινηματικές δυνάμεις που αντιδρούσαν έντονα, ίσως και ο αριστερός μανδύας της κυβέρνησης, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ανεστάλησαν μέχρι νεοτέρας.
Η τρόικα ωστόσο και το Eurogroup δυσανασχέτησε, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση αρχικά να αναγκαστεί να τους δώσει διαβεβαιώσεις ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό κι επίσης πως θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο –βλ. δόγμα νόμος και τάξη- για να προστατευτεί η διαδικασία και οι συμβολαιογράφοι από τα κινήματα.
Έτσι λοιπόν πρόσφατα η κυβέρνηση νομοθέτησε ιδιώνυμα εγκλήματα για όσους αποτρέπουν και παρεμποδίζουν τους συμβολαιογράφους από τη διενέργεια πλειστηριασμών, ώστε αυτοί να συλλαμβάνονται πάραυτα και να οδηγούνται στο αυτόφωρο.
Επιπλέον σήμερα ξεκινάει και η χαριστική βολή για να περάσει «καθένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Από σήμερα οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα γίνονται κανονικά, ξεκινώντας σταδιακά  με στόχο μέχρι τον Μάρτιο περίπου να περάσει το 70% των πλειστηριασμών στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη είτε 10 με 2 είτε 2 με 6, θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, ενώ παράλληλα θα συνεχίζονται προς το παρόν και οι πλειστηριασμοί στα Ειρηνοδικεία, με αυξημένη όμως φύλαξη σε όσους διενεργούν και με αυξημένη καταστολή σε όσους αντιδρούν.
Οι συμβολαιογράφοι φυσικά, πιεζόμενοι τόσο από την κυβέρνηση όσο και από διάφορους συνδικαλιστές τους, ενέδωσαν και αποφάσισαν την αναστολή της αποχής τους, προς τέρψη της τρόικας, της κυβέρνησης και των τραπεζών.
Οι δε τράπεζες, παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για συμφωνία με τους τραπεζίτες για προστασία κατά των πλειστηριασμών για ακίνητα κάτω των 300.000 ευρώ, έχουν ήδη διαμηνύσει πως δεν έχουν καμία δέσμευση για εξαίρεση δανειοληπτών, αρκούμενες μόνον να ξεκινήσουν από κατασχέσεις μεγαλύτερης αξίας.
Από σήμερα λοιπόν αρχίζει μια νέα περίοδος στο δράμα της ελληνικής και ευρωπαϊκής κρίσης, μια περίοδος στην οποία το πεδίο μάχης των κινημάτων μετατοπίζεται από τα Ειρηνοδικεία, στα συμβολαιογραφικά γραφεία όπου θα διενεργούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί. Και εσχάτως στα σπίτια των ανθρώπων που θα ξεσπιτώνονται. Μια περίοδος που κάθε άλλο παρά με success story θα μοιάζει, όπως θέλουν να μας πείσουν. Αντιθέτως θα πρόκειται για ένα ασύλληπτο δράμα, αλλά ταυτόχρονα και για μια επιτακτική ανάγκη, οι άνθρωποι να βρεθούν δίπλα στους συμπολίτες τους και να μπουν μπροστά, ως ασπίδα στο έγκλημα που συντελείται.
Το DiEM25 Eλλάδας έχει εντάξει στις επτά τομές που θέτει στο πολιτικό τραπέζι προς άμεση εφαρμογή και το θέμα των κόκκινων δανείων, προτείνοντας την ίδρυση δημόσιας εταιρείας διαχείρισής τους που θα λειτουργεί πάνω στις αρχές του σεβασμού στον δανειολήπτη, εξετάζοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά, και της προστασίας της πρώτης κατοικίας. Δεν θέλουμε να ζήσουμε στην Ελλάδα σκηνές Ισπανίας και Πορτογαλίας όπου οι δικαστικοί κλητήρες παρουσία των ΜΑΤ θα εκτελούν τα εντάλματα κατασχέσεων, βγάζοντας με τη βία από τα σπίτια τους ανθρώπους χτυπημένους από την κρίση.
 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα