Το τέρας ως εφεδρεία του κατεστημένου

Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τελευταίο περιστατικό την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά και τον τραυματισμό μεταξύ άλλων και της συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ελευθερία Τομπατζόγλου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους δημοκράτες ότι το τέρας είναι παρόν και δαγκώνει ακόμα.
 
Οι οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και στην Ευρώπη, οικονομικός μαρασμός στο Νότο και έξαρση της ξενοφοβίας στον Βορρά, είναι που θρέφουν το τέρας δίνοντας του πεδίο να αναπτύσσει τη μισανθρωπική του ρητορεία για τα πολυσύνθετα προβλήματά μας, χαϊδεύοντας τα αυτιά εκείνων που στρέφονται στον οπισθοδρομικό υπερσυντηρητισμό ως απάντηση στην τρέχουσα πραγματικότητα.
 
Η τρέχουσα πραγματικότητα όμως έχει όνομα και επώνυμο: είναι οι σκληρά ταξικές πολιτικές που το ντόπιο και ευρωπαϊκό κατεστημένο προωθούν και εφαρμόζουν, χρησιμοποιώντας εργαλειακά τις ακραίες φωνές για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και, όπως μας έχει διδάξει με τον πλέον τραγικό τρόπο η ιστορία, ως πολιτική εφεδρεία όταν το ίδιο το σύστημα ζορίζεται.
Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στον πυρήνα του, να αναχαιτίσουμε τις πολιτικές που αναπαράγουν το τέρας. 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Δήλωση του Επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη Γιάνη Βαρουφάκη για το εκλογικό αποτέλεσμα

Οι προοδευτικοι άνθρωποι έχουμε ιερή υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον εξορμπανισμό της χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη καταδικάζει ένα ακόμα παράδειγμα της απάνθρωπης πρακτικής των επαναπροωθήσεων

Άλλο ένα παράδειγμα της πρακτικής των εγκληματικών επαναπροωθησεων έφτασε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά από τους New York Times

Διαβάστε περισσότερα

DiEM25 στην Κύπρο – Πολιτιστικό Αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Λεμεσό, το πολιτιστικό αφιέρωμα στο Πολιτικό Τραγούδι, από το DiEM25 στην Κύπρο και ...

Διαβάστε περισσότερα

Με εντολή Μαρινάκη ΤΑ ΝΕΑ κόβουν συνέντευξη του Βαρουφάκη

Η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στα «Νέα», που η ίδια η εφημερίδα ζήτησε, δεν θα δημοσιευτεί ποτέ στην εφημερίδα

Διαβάστε περισσότερα