Το τέρας ως εφεδρεία του κατεστημένου

Η επανεμφάνιση των ταγμάτων εφόδου της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, με τελευταίο περιστατικό την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Φαβέλα» στον Πειραιά και τον τραυματισμό μεταξύ άλλων και της συνηγόρου πολιτικής αγωγής Ελευθερία Τομπατζόγλου, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όλους τους δημοκράτες ότι το τέρας είναι παρόν και δαγκώνει ακόμα.
 
Οι οικονομικο-κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας και στην Ευρώπη, οικονομικός μαρασμός στο Νότο και έξαρση της ξενοφοβίας στον Βορρά, είναι που θρέφουν το τέρας δίνοντας του πεδίο να αναπτύσσει τη μισανθρωπική του ρητορεία για τα πολυσύνθετα προβλήματά μας, χαϊδεύοντας τα αυτιά εκείνων που στρέφονται στον οπισθοδρομικό υπερσυντηρητισμό ως απάντηση στην τρέχουσα πραγματικότητα.
 
Η τρέχουσα πραγματικότητα όμως έχει όνομα και επώνυμο: είναι οι σκληρά ταξικές πολιτικές που το ντόπιο και ευρωπαϊκό κατεστημένο προωθούν και εφαρμόζουν, χρησιμοποιώντας εργαλειακά τις ακραίες φωνές για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη και, όπως μας έχει διδάξει με τον πλέον τραγικό τρόπο η ιστορία, ως πολιτική εφεδρεία όταν το ίδιο το σύστημα ζορίζεται.
Σκοπός μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στον πυρήνα του, να αναχαιτίσουμε τις πολιτικές που αναπαράγουν το τέρας. 

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα