Για τα 4 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Ο άδικος χαμός του Παύλου Φύσσα έγινε το πένθιμο έδαφος μιας ολόκληρης γενιάς όπου βλάστησε ο θυμός και η αγανάκτηση. Το ψυχρό και δολοφονικό χέρι του φασισμού μας έκανε να νιώθουμε πως χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Σήμερα, καθώς συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χρυσής Αυγής δεν πενθούμε, θυμόμαστε.
Το νεοναζιστικό μόρφωμα εκκολάφτηκε αρχικά σε γειτονιές της Αθήνας εκμεταλλευόμενο την ξενοφοβία μικρής μερίδας πολιτών και ενδυναμώθηκε πανελλαδικά στα χρόνια της κρίσης προβαλλόμενο προνομιακά από τα ΜΜΕ, δίνοντας εύκολες απαντήσεις σε πολύπλοκα ζητήματα όπως “για όλα φταίνε οι ξένοι, οι ομοφυλόφιλοι,τα ΑΜΕΑ, οι αριστεροί, οι αναρχικοί” κ.ο.κ. Τέσσερα χρόνια μετά δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη, η δε δίκη δεν τυγχάνει της δημοσιότητας που της πρέπει από τα συστημικά ΜΜΕ, αφήνοντας στο σκοτάδι σημαντικές πτυχές της υπόθεσης και γενικά της ιστορίας και της δράσης της Χ.Α.

Το DiEM25 Ελλάδας συμπαρίσταται αμέριστα στην οικογένεια και τους οικείους του Παύλου Φύσσα και καλεί σε όσο το δυνατόν γρηγορότερη απόδοση ευθυνών στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της δολοφονίας του. Ταυτόχρονα, καλούμε όλους τους πολίτες σε εγρήγορση, ώστε να μη μείνουν ατιμώρητα ούτε τα υπόλοιπα πολυάριθμα εγκλήματα της ναζιστικής συμμορίας.

Να αντιπαλέψουμε τη φτώχεια και την κατάπτωση που αποτελούν εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη μισανθρωπικών ιδεολογημάτων και να οικοδομήσουμε ένα δημοκρατικό κίνημα ενάντια στην εκμετάλλευση, υπέρ της ανθρωπιάς, της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης.

Σήμερα στις 5 το απόγευμα η οικογένεια Φύσσα καλεί σε συγκέντρωση και πορεία από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι, καθώς και σε εκδήλωση-συναυλία, στις 8 το βράδυ, με τίτλο «4 χρόνια χωρίς τον Παύλο – Πώς ανέχεσαι ΝΑΖεIς μαζί τους;» στην έκταση Καστράκι Δραπετσώνας (έναντι πύλης Ε2 στο Λιμάνι του Πειραιά, πλησίον ηλεκτρικού σταθμού) με ελεύθερη είσοδο.
Συμμετέχουν φιλικά οι Γ. Αγγελάκας, Π. Παυλίδης, Magic de Spell, Fundracar, Μύκητες, Σ. Γραμμένος, Taburo Bota κ.ά. Στο τέλος της συναυλίας οι δημοτικές συγκοινωνίες Κερατσινίου θα μεταφέρουν όποιον το επιθυμεί πίσω στο μνημείο για διευκόλυνση της αποχώρησης.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Κλερ Ντέιλι: «Με τον Βαρουφάκη στην Ευρωβουλή θα δυναμώσει η φωνή μας»

Η εκδήλωση της ενωτικής πρωτοβουλίας ΜέΡΑ25 | Ανατρεπτική Οικολογική Αριστερά ανέδειξε τον  ρόλο της ΕΕ στην γενοκτονία της Παλαιστίνης

Διαβάστε περισσότερα

To MέΡΑ25 καταγγέλλει τη Γερμανία για αυταρχισμό: Η γερμανική κυβέρνηση συνελήφθη ψευδόμενη για την απαγόρευση στον Γιάνη Βαρουφάκη 

Η γερμανική κυβέρνηση προέβη σε μια σειρά αντιφατικών δηλώσεων στην προσπάθειά της να αποτρέψει τη συμμετοχή του Γιάνη Βαρουφάκη στο Συνέδριο ...

Διαβάστε περισσότερα

Η ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη που ακύρωσε η γερμανική αστυνομία

Την περασμένη Παρασκευή στο Βερολίνο κατέρρευσε ακόμα και η επίφαση της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη, με την εισβολή της γερμανικής ...

Διαβάστε περισσότερα

Ψήφισμα: Να ανασταλεί η συμμετοχή του Ισραήλ στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Απαιτούμε κατεπειγόντως την άμεση αναστολή της συμμετοχής του Ισραήλ από όλες τις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις

Διαβάστε περισσότερα