Η σκανδαλολογία συσκοτίζει το φλέγον ζητούμενο για την Ελλάδα: την απόδραση από τα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε πως η τρόικα εσωτερικού, εκείνη που φώναζε «Βάστα Γερούν» κατά τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 εξαπολύοντας μύδρους κατά του συνιδριτή του κινήματός μας Γιάνη Βαρουφάκη, πρωταγωνιστεί σύσσωμη σε αυτό.
Ως DiEM25 όμως δεν εστιάζουμε στη σκανδαλολογία. Χωρίς να παραγνωρίζουμε πως παρόμοια σκάνδαλα δεκαετιών συνέτειναν τα μέγιστα στη διόγκωση του χρέους μέσω της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και χωρίς βέβαια να δίνουμε άφεση αμαρτιών, αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα δεν πέφτουμε στη παγίδα να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος: το άμεσο ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η απόδραση από το καθεστώς της οκταετούς πλέον χρεοδουλοπαροικίας!
Αυτό αποτελεί την πολιτική μας προτεραιότητα: η απόδραση από τα δεσμά της αποικίας χρέους που μονιμοποιεί την κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα μας κι επιβάλλει τις ανορθολογικές οικονομικά πολιτικές της “μη εναλλακτικής”, της λιτότητας, της απορρύθμισης, του ξεπουλήματος, της εσωτερικής υποτίμησης.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ