Η σκανδαλολογία συσκοτίζει το φλέγον ζητούμενο για την Ελλάδα: την απόδραση από τα δεσμά της χρεοδουλοπαροικίας

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis, δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε πως η τρόικα εσωτερικού, εκείνη που φώναζε «Βάστα Γερούν» κατά τη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015 εξαπολύοντας μύδρους κατά του συνιδριτή του κινήματός μας Γιάνη Βαρουφάκη, πρωταγωνιστεί σύσσωμη σε αυτό.
Ως DiEM25 όμως δεν εστιάζουμε στη σκανδαλολογία. Χωρίς να παραγνωρίζουμε πως παρόμοια σκάνδαλα δεκαετιών συνέτειναν τα μέγιστα στη διόγκωση του χρέους μέσω της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και χωρίς βέβαια να δίνουμε άφεση αμαρτιών, αυτή την κρίσιμη ώρα για την πατρίδα δεν πέφτουμε στη παγίδα να βλέπουμε το δέντρο και να χάνουμε το δάσος: το άμεσο ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η απόδραση από το καθεστώς της οκταετούς πλέον χρεοδουλοπαροικίας!
Αυτό αποτελεί την πολιτική μας προτεραιότητα: η απόδραση από τα δεσμά της αποικίας χρέους που μονιμοποιεί την κατάλυση της Δημοκρατίας στη χώρα μας κι επιβάλλει τις ανορθολογικές οικονομικά πολιτικές της “μη εναλλακτικής”, της λιτότητας, της απορρύθμισης, του ξεπουλήματος, της εσωτερικής υποτίμησης.

Θέλεις να ενημερώνεσαι για τις δράσεις του DiEM25-ΜέΡΑ25; Γράψου εδώ

Η Ελλάδα και η ΕΕ άφησαν πάνω από 27.000 ανθρώπους να πεθάνουν στο Αιγαίο Πέλαγος

Μια έρευνα φέρνει στο φως έναν συγκλονιστικό αριθμό περιπτώσεων στις οποίες το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η FRONTEX διέταξαν μετανάστες ...

Διαβάστε περισσότερα

Ακάμας: Ο οικολογικός θησαυρός της Κύπρου που απειλείται από την κυβέρνηση της

Η δασική έκταση του Ακάμα αποτελεί περί του 15% του εναπομείναντος πρασίνου στο νησί

Διαβάστε περισσότερα

Η επέτειος του ελληνικού δημοψηφίσματος: Η μάχη συνεχίζεται

Για να καταλάβουμε τι αντιμετωπίζουμε το 2022 στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει να καταλάβουμε τι συνέβη στην Ελλάδα το 2015.

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση για την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκρίνει την έκδοση του Julian Assange στις ΗΠΑ

Η απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης θέτει ένα βαρύτατο προηγούμενο για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Διαβάστε περισσότερα